Świąteczna ustawka w W-wie ??
Napisano Ponad rok temu
Koleś uciekał, tamci go gonili. A gdzie byli jego koledzy z grupy ? Co w tym czasie robili, zamiast pomóc koledze ?
O ile wiem, są pewne granice, jak koleś się nie chce bić dalej, bo coś, to przecież na śmierć go nie zatłuką. Więc mógł położyć się na ziemii, dostać w morde 2 razy. Po co uciekał ?
To była jakaś walka bez zasad ? Przcież zazwyczaj w ustawkach biorą udział TYLKO ludzie chcący się bić. Ustawkowicze nie powinni bić postronnych ?! A co dopiero mowa o demolowaniu obiektów ?!
To nie była ustawka. Przynajmniej w ten sposób co walki na kije bejsbolowe nie powinno się nazywać walką bokserską.
Napisano Ponad rok temu
dlatego dobrze miec centralny zamek ktory sam zamyka drzwi.niestety. kurna, niedlugo nie bedzie sie mozna na swiatlach zatrzymywac, bo cie beda Czarne Murzyny, niczym w RPA, z auta wyciagac. (Tak btw: zdarzylo sie cos takiego kolezance mojej mamy. Jechala wieczorkiem, nikogo nie bylo, czerwone swiatlo, buch!, "wysiadaj suko", uderzenie o asfalt i odjechanie z piskiem opon. A takie obrazki jak to, ze stoimy na swiatlach, do samochodu obok ktos podbiega, otwiera tylnie drzwi, wyciaga torebke i ucieka to juz standard...)po prosu w wawie sie nikt nie patyczkuje..niestety
Napisano Ponad rok temu
dlatego dobrze miec centralny zamek ktory sam zamyka drzwi.
To jest dobre na pierwszą sekundę, w drugiej już wybije szybę.
Poza tym nie chodzi o to by się coraz lepiej przed takimi jednostkami zabezpieczać tylko by takich jednostek nie było. Niestety w krajach demokratycznych (?) nie wiele można z tym zrobić.
n.
Napisano Ponad rok temu
odstrzelic - nie realne. zdaje sobie z tego sprawe. ale taka IZOLACJA od spoleczenstwa bylaby niezla.Mradu nigdzie nie powiedzialem/napisalem olac. Tylko pomysly na poziomie odstrzelicjuz byly i kazdy wie jak to sie skonczylo. Wsadzanie do wiezienia wedlug mnie nie wchodzi w gre po cholere ich ksztalcic. Jak dla mnie to praca socjalna, odpracowanie ilus tam godzin na rzecz organizacji non profit, wyslanie do wojska i tego typu rzeczy. Zeby dostali w dupe konkretnie a jednoczesnie czegos sie nauczyli. Tylko, ze zaraz bedzie pelno glosow to tez do dupy itd. najlepiej odstrzelic.
wiedzialem o tym od dosc dawna. mam znajomych ktorzy chodza na ustawki. coz, nie szczyce sie tymi znajomosciami (specyfika miejsca zamieszkania). aha - kazdy z nich siedzial we wiezniu przynajmniej raz...o czyms to swiadczy.O tym, ze ludzie bawia sie w cos takiego nawet nie mialbys pojecia, gdyby nie redaktor Wrona ze swoim programem z ktorego nic nie wynika.
A ogolnie samo zjawisko ustawek itd. - ci ludzie NIE TYLKO leja sie na ustawkach. leja takze ludzi bogu ducha winnych.
nie jest lekko ze tak powiem, ale idzie sie przyzwyczaic.W takim razie musi byc Ci ciezko... wszak dookola Ciebie panuja same plagi - wszelkich nieprawidlowosci...
widocznie ktos zadzwonil a)za pozno b)za pozno i w dodatku po fakcie, kiedy policja przyjechala od jakiegos czasu juz tam nikogo nie byloW artykule jest wypowiedz jakiegos policjanta, ktory mmowi o tym ze nikogo nie zlapali, bo jak przyjechali nikogo juz nie bylo. Wszyscy uciekli. Skoro przyjechali policjanci to ktos musial po nich zadzwonic.
I tyla.
Ps.
obozach pracy? jak najbardziej. nie mam zamiaru utrzymywac gnoja przez kilka lat wiezieniaMradu ta a moze zaczac ich zamykac w obozach
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc osob bioracych udzial w tego typu zabawach nie miala konfliktow z prawem. Patrzysz na to jednak przez pryzmat znajomych, ktorych jak wynika z tego co piszesz wstydzisz sie itd.wiedzialem o tym od dosc dawna. mam znajomych ktorzy chodza na ustawki. coz, nie szczyce sie tymi znajomosciami (specyfika miejsca zamieszkania). aha - kazdy z nich siedzial we wiezniu przynajmniej raz...o czyms to swiadczy.
A ogolnie samo zjawisko ustawek itd. - ci ludzie NIE TYLKO leja sie na ustawkach. leja takze ludzi bogu ducha winnych.
Wieszkosc sytuacji w ktorych dostaja jak to okreslasz bogu ducha winni ludzie, sa powodowane przez osoby, ktore z ustawkowiczami nie maja zupelnie nic wspolnego.
widocznie ktos zadzwonil a)za pozno b)za pozno i w dodatku po fakcie, kiedy policja przyjechala od jakiegos czasu juz tam nikogo nie bylo
I tyla.
Problem polega na tym, ze wierzysz w to co napisal redaktor - ze cala ta awantura trwala kilka minut. Ja w to wogole nie wierze
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz
Problem polega na tym, ze wierzysz w to co napisal redaktor - ze cala ta awantura trwala kilka minut. Ja w to wogole nie wierze
Napisano Ponad rok temu
W artykule jest wypowiedz jakiegos policjanta, ktory mmowi o tym ze nikogo nie zlapali, bo jak przyjechali nikogo juz nie bylo. Wszyscy uciekli. Skoro przyjechali policjanci to ktos musial po nich zadzwonic.
Był tu kiedyś wątek o tym, że wszyscy narzekają, że policja nikogo nie złapała, a okazuje się, że skarżący wcale nie dzwonią. Tu pewnie było podobnie, policja twierdzi, że nie miała zgłoszenia z klubu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Policję powiadomił stróż z pobliskiego parkingu. - Powiedział, że przy Międzyparkowej leży pobity mężczyzna. O bójce między kibicami nic nie wspominał - mówi Zuzanna Talar z zespołu prasowego komendy stołecznej. Według śródmiejskich policjantów na miejsce natychmiast wysłano kilka patroli. Na miejscu zastali tylko Dominika B. Po napastnikach nie było śladu.
Napisano Ponad rok temu
jak chce cie tluc 20 kolesi wbij sobie noz w posladek a cie zostawia
Napisano Ponad rok temu
To nie przeciwko tobie - zrozum to wreszcie
Czy możesz poruszać się swobodnie po mieście?
Gdy zmrok zapadnie, masz ochotę na wędrówki...
Nie! Niebezpieczne są takie wędrówki
Gdy policja osłania polityków kolumny
I gdy bije tych, co poglądy mają inne
W tym samym czasie, zupełnie niedaleko
Znaleziono zasztyletowanego człowieka
A policja musi przecież jakoś żyć,
Gdy praca niskopłatna, ktoś inny musi płacić
Za takie marne grosze, to jest typowe
Tylko idiota by nadstawiał swoją głowę
Bum, bum - w nocy słychać w parku strzały
Widziałem, lecz udaję że niczego nie widziałem
Na ulicy zatacza się kafar z wąsami
Być tu można tylko z jego pozwoleniami
Agresja jest wkoło podstawową zasadą
Z reguły źle się kończy, gdy zechcesz tutaj stanąć
Ja też klęczę w kałuży i krwawi mi nos,
A dziś to przecież wyjątkowo spokojna noc
Jacyś zaczepiani ludzie - jeśli tu są jacyś ludzie
Wrzaski awantur w wódczanej malignie
Czy rozumiesz choć trochę logikę tych czynów?
Nie ma litości dla skurwysynów!
Bum, bum, bum, bum...
Nowy pan nadchodzi, nowy pan rządzi
Jakie imię jego, tłumy sług gromadzi
Niegdyś prawy, dziś dla chwały jego królestwa
Dla niego czynią najgorsze kurestwa
Nieopodal placu, gdzie pita wóda grupą
Młode dziewczyny handlują swoją dupą
Czy rozumiesz choć trochę logikę tych czynów?
Nie ma litości dla skurwysynów!
Dalej, jeszcze szybciej samochodem
Biały śnieg umie pięknie prostować drogę
To co trudne i ciężkie, bardzo łatwe i lekkie
Człowiek jest wolny, a ty jesteś człowiekiem
Ty uważaj co mówisz, bo ciebie słuchają
Gdy mówisz do dzieci, co ciebie otaczają
Tu nowy król panuje z nową królową
To zarobek też jest dobry pod szkołą podstawową
To nie przeciwko tobie, zrozum to wreszcie
Hej, dzień się budzi po nocy w moim mieście
I może bardzo wielu nie zrozumie tych słów
Ale nie ma litości dla skurwysynów!
Nie ma litości
Nie ma litości
Nie ma litości
Dla skurwysynów nie ma litości!
Nie ma litości
Nie ma litości
Nie ma litości
Dla skurwysynów nie ma litości!
Nie ma, nie ma litości
Nie ma litości
Nie ma litości...
Na prawdę trudno zrozumieć logikę tych czynów ...
Ale jeszce trudniej wyznaczyc karę ...
Niestety ...
Napisano Ponad rok temu
Może najpierw trzeba wyjaśnic jedno, ludzie biorący udział w takich wydarzeniach, to nie są żadni kibice pseudokibice doktorzy menadzerowie , czy kto tam jeszcze, to sa po prostu bandyci, tym bardziej jeśli stwarzają zagrożenie dla osób trzecich, które nie maja nic wspólnego z takimi bandyckimi zdarzeniami.
Piszecie nie strzelać, jasne, nastepnym razem dojda do wniosku że skoro nie strzelają to mozna iść w miasto i na przykład taka potężna grupa napaść na kilka lokali, albo obrabować bank, przecież nie strzelają.
Albo też kogos zabić, co zreszta juz ma miejsce. Strzelac do takich skur...... tam gdzie tylko można. taki osobnik dobrze wie na co się decyduje więc powinien mieć świadomość również i tego że może dostać pałą, nałykać się gazu, oberwać gumową kulą a jak to nie pomoże zarobić prawdziwa ostrą i umrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszędzie trzeba uważać.niestety. kurna, niedlugo nie bedzie sie mozna na swiatlach zatrzymywac, bo cie beda Czarne Murzyny, niczym w RPA, z auta wyciagac. (Tak btw: zdarzylo sie cos takiego kolezance mojej mamy. Jechala wieczorkiem, nikogo nie bylo, czerwone swiatlo, buch!, "wysiadaj suko", uderzenie o asfalt i odjechanie z piskiem opon. A takie obrazki jak to, ze stoimy na swiatlach, do samochodu obok ktos podbiega, otwiera tylnie drzwi, wyciaga torebke i ucieka to juz standard...)po prosu w wawie sie nikt nie patyczkuje..niestety
A ta akcja z czerwonym światłem w nocy gdy pusto to przecież często się zdarza. Jak jedzie się w nocy przez Warszawę i jest pustawo i widzisz, że dojeżdzasz do skrzyżowania a przewidujesz, że będziesz tam stał należy
- przyspieszyć i jeszcze przejechać
- zwolnić i te 100-200 metrów do skrzyżowania podtoczyć samochód
Zresztą zawsze można iść na posterunek policji i spytać. Oni tam naprawdę chętnie wytłumaczą (ja poszedłem na nocną zmianę) jak trzeba się zachowywać w samochodzie.
A przewożenie torebek na siedzeniu w samochodzie to już nawet nudne isać jak to jest głupie. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie zamierzam utrzymywać idiotów za podatki
To już płacisz podatki?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
a ja juz nic nie powiem i tyla. jest wiele radykalnych sposobow, ale chuja - nic nie da rady zrobic. zesmy tyle konwencji podpisali ze mamy zwiazane rece...
A ja ci powiem tak. W pewnej angielskiej szkole nie mogli sobie dac rady z agresywnymi uczniami. I wiesz co zrobili ? Nie tlukli nie zawieszali ich w prawach i tak dalej. Tylko takich delikwentow odwozili do domciu rozowym autobusem i byl spokoj.
Napisano Ponad rok temu
tzn. co? proponujesz ustawkowiczow odwozic do domu rozowym autobusem? (joke)a ja juz nic nie powiem i tyla. jest wiele radykalnych sposobow, ale chuja - nic nie da rady zrobic. zesmy tyle konwencji podpisali ze mamy zwiazane rece...
A ja ci powiem tak. W pewnej angielskiej szkole nie mogli sobie dac rady z agresywnymi uczniami. I wiesz co zrobili ? Nie tlukli nie zawieszali ich w prawach i tak dalej. Tylko takich delikwentow odwozili do domciu rozowym autobusem i byl spokoj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i zeby spiewali "Relax, don't do it" (tak sie chyba ta piesn nazywa? )Zawsze mozna sprobowac Albo przebierac ich w rozowe ubranka i kazac zrobic dwa okrazenia przed meczem przy pelnej widowni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak robić żeby policja nie miała się do czego przy..?
- Ponad rok temu
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
zimna krew
- Ponad rok temu
-
video z solówek
- Ponad rok temu
-
Rabunek pod sekcja MT