Weihrauch HW77 vs AirArms TX200
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szkoda tylko, że nikt mnie był nie będzie
Napisano Ponad rok temu
1.Nie wiem jak strzela taka zabawka(spytam syna może będzie wiedział)
2.Jak byś do mnie takie coś wytargał to jest duże prawdopodobieństwo że bym cię odstrzelił i spowiadał się później u proroka za zastrzelenie człowieka który tylko bawił się zabawką
3.A ja w magazynku mam 16 kulek
Napisano Ponad rok temu
Nie dziwie się HW77 jest super... poza "nie"bezpiecznikiem, o którym już wiesz na pewno :wink: Poza tym cokolwiek wybierzesz przejdź się do sklepu i węź w rękę przed zakupem. Jak w przypadku każdej broni długiej parę złożeń rozwiewa wszelkie wątpliwości
Kapral
Ale jesli chodzi ci o fakt, ze w szrelbach,flintach czy sztucerach uzywa sie srut i w wiatrowkach uzywa sie srut, to jest to mylne.
Chodziło mi o wiatrówki - broń pneumatyczną. Naprawdę warto przejrzeć stronkę Pitera w temacie wiatrówek, rozwieje to wszystkie Twoje wątpliwości, jest tam też sporo linków gdybyś był bardziej dociekliwy :wink:
BTW.
Strzelba - śrut, kula (breneka czy podobne), loftki
Sztucer - kula!!!!! i nic więcej!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
17 dżuli jest to tylko urzadzenie pneumatyczne a powyżej 17 dżuli jest to broń pneumatyczna
Nie mieszajmy w to regulacji prawnych bo one zmieniają się wraz z modą i są baaardzo umowne, zależnie od kraju :wink: Prawie nikt już nie pamięta, że jeszcze parę lat temu można było mieć spore kłopoty z prawem za nielegalne posiadanie broni będącej w rzeczywistości wiatrówką - nie ważne jaką.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma czegos takiego jak Walther PPKS.
tylko PPK- Pistole Polizei Kurz.
Szeryf, nie znam sie na wiatrowkach.
Nie wiedzialem, ze sa wykorzystywane do polowan.
Ale jesli chodzi ci o fakt, ze w szrelbach,flintach czy sztucerach uzywa sie srut i w wiatrowkach uzywa sie srut, to jest to mylne.
A jesli ja sie myle, no to coz- bijcie mnie i ponizajcie.
Ale wiatrowka bronią tak czy siak nie jest.
I logicznie rzecz biorąc i prawnie.
Kapral
Prawnie - wiatrówka jest bronią (art. 4 ust. 1 ustawy o broni i amunicji). Logicznie też.
Napisano Ponad rok temu
Po przeczytaniu wielu artykułów i informacji, mój wybór padł na : HW 77.
Jednak wątpliwości na pewno zostaną.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
gwintowana;)
Nie ważne, czy gwintowana, czy nie. Chodzi o energię kinetyczną pocisku wylatującego z lufy okresloną na 17 J.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli uważacie, że wiatrówki nie mobą być bronią to co powiecie o wiatrówce kal. 0,5 cala?
BTW, mam coś takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (zdjęcia nieaktualne; doszły zakrywki Butler Creek i pseudoseparator).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytań pare ogólnych
- Ponad rok temu
-
Baton No i wreszcie zalegalizujemy go jakoś
- Ponad rok temu
-
Battodo, Aikibudo?
- Ponad rok temu