ilość czy jakość... ????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... folder w okolicach $100, i nowa lodówka. A może przedłużony weekend nad morzem we dwoje? A może ... pół nowego cyfraka? A może ... jaaaa... naprawdę się cieszę że się trochę wyleczyłem z nożoholizmu.
Natomiast, w temacie listy. Na listę zakupów trafiają dwie kategorie noży.
1) coś, co ma szansę uczciwie zastąpić mój aktualny EDC, dając wiele za niewiele
2) coś, na widok czegoś doznałem opadu szczęki, a jak już udało mi się pokonać ból w zawiasach - wiedziałem że "chcę to mieć!". BO TAK! Bo chcę! Bo jest PIĘKNY! Wtedy to szczerze mówiąc nie ma że materiały, producent, stal, blokada... jedna cholera
Na szczęście na ogół jest tak, że noże kwalifikujące się pod
1) odpadają - bo ciężko jest znaleźć EDC o stosunku jakość/cena lepszym niż Endura
2) odpadają, bo udaje mi się je "przeczekać", bo coś innego trafia na początek listy, bo akurat są inne wydatki, bo ... trafiają do Świata Noży, i jest okazja żeby "pomacać" i nagle nóż staje mi się całkiem obojętny.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Dolar dzisiaj stoi ok 3,5zlZałożenie jest takie, że macie np. 500$ do wydania: kupujecie 4 Benchmade, Spyderco, czy 2-3 MT, a może 1 MD, CRK, Stridera ???
Men, co ja bym kupil jakbym mial 1750zl...
Mowiac szczersze to chyba sam nie wiedzialbym co.
Jak ktos mi da tyle kasy to pojde do sklepu a jak wroce to wam powiem co kupilem...
no ja właśnie ostatnio uciułałem ponad 500$ i co ??? na liści zakupów od dawna wisi na 1 miejscu Triangle, na 2 Fallcrum, na 3 solution... itd. No ale pojawiła się okazja i ... kupiłem AR choć za tą kase moglem 3 pierwsze pozycje z listy kupić (sorry Piter) to jestem BARDZO zadowolony.
Zaznaczyłem, że ten post jest bardziej do kolekcjonerów dlatego porównanie do samochodu dałbym takie: wolisz 2 x Ferrari czy np. Maybacha do KOLEKCJI bo na codzień jeździsz S klasą ??? Jeśli chodzi o wartości użytkowe to mi na codzień Dragonfly i M21 wystarczają więc wszystko ponad te 2 to kolekcjonerstwo !!!
Rybak ja też tak zaczynałem: jakiś MT najlepiej automat, coś z S30V najlepiej spyderco, mocarny fix, coś małego... no a w między czasie odkryłem, że najbardziej mi się podobają "przerośnięte" składaki, więc narazie tylko na nie "poluje". Najgorsze przed Tobą... :wink:
Roberto nie denerwuj się, po Twojej kolekcj wyraźnie widać, że wolisz KONKRETY (zazdroszcze zbioru, bo mi się chociaż jeden MD w kolekcji się marzy)
Adam jak zwykle realista... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Poważniej, to jak się mieszka na swoim to cholera zmienia się perspektywa trochę. Jeśli nie ma się wyborów typu nowa zabawka czy wymiana okien, żeby nie piździło przez całą zimę - to nie ma sprawy! Ale jak to się sprowadza do tego, że albo zbierasz na zabawki, albo kupujesz lodówkę bo stara zaczyna szaleć i albo zamraża wszystko na kość - albo cieknie z niej woda, to już przestaje być tak różowo... :roll:
Ale jak już będę obrzydliwie bogaty :wink: to też sobie kupię dużo różnych fajnych noży, i będę im robił zdjęcia Canonem 20D z ładną L-ką
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
To ja jestem w tym miejscu bezpieczny, bo u mnie praktycznie wszystkie auto od MT sa nielegalne, chyba tylko jaki Vector sie lapie, ale z tymi to nie wiem, co bym mial robicRybak ja też tak zaczynałem: jakiś MT najlepiej automat,
Poza tym ku mojej czarnej rozpaczy MSE i Amphibian mi "nie leza"...
Z innych to mi sie CMTX5 podoba i fajnie lezy w lapie, ale to jeszcze nie teraz
Spoko, spoko, juz czeka w kolejcecoś z S30V najlepiej spyderco,
Tez czeka - i to bedzie na razie Crewmanmocarny fix,
A tego to mam sporo.coś małego...
Dzisiaj sie akurat miniPIKA ze mna wozi. I tutaj to powiem szczerze, ze BM705 to tylko dla przyjemnosci posiadania sobie sprawie
Nie wierze.no a w między czasie odkryłem, że najbardziej mi się podobają "przerośnięte" składaki, więc narazie tylko na nie "poluje". Najgorsze przed Tobą... :wink:
Mam mozliwosc pomacania wielu rzeczy, ktore mi podnosza cisnienie - i w wiekszosci przypadkow mi to cisnienie opada.
Przed zakupem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
O kurwa, co ja gadam, jakie rozsadniej...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
do 1oo$
- Ponad rok temu
-
Benchemade
- Ponad rok temu
-
Foldery: Tip down/Tip up-carry...?
- Ponad rok temu
-
Diamenty sa wieczne...? :)
- Ponad rok temu
-
No i wyszedl pierwszy seryjny skladany miecz ;)
- Ponad rok temu
-
Timberline knives ??
- Ponad rok temu
-
Gerlach/Sanitas Nóż 98nz.
- Ponad rok temu
-
Dobry neck do Samoobrony(RP)
- Ponad rok temu
-
TriAngle dla ubogich...