Produkt wysokobiałkowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eehhh wszystko sztuczne musi byc ;(
Napisano Ponad rok temu
So...??/?
Napisano Ponad rok temu
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
no ok kupiłem sobie niedawno puszke.....
paskudne...ale zmusiłem sie do zjedzenia...a co z innymi rybami w puszce? samkuja lepiej ale ile tam jest baiłka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do produktow to teraz jem ser bialy...tam bialka jest sporo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Coż jeszcze mnie zachęciło to mleko sojowe ale nie moge cos znalesc ile to ma białka. bo ja zamiast jesc wole sie napic (bez skojarzen) po prostu tak mi lepiej włazi i mleko sojowe jest w proszku czy od razu gotowe :> I czy mozna to dostac normalnie w sklepie ...
mleko sojowe to bialko roslinne a wiec niepelnowartosciowe - pomijajac drobny fakt, ze soja zawiera izoflawony, ktore przetwarzane sa w organizmie na tzw. estrogeny roslinne - nie wiem co te estrogeny roslinne robia i czym sie roznia zwierzecych, ale mi sie nie widzi podnoszenie ich poziomu u mezczyzny.
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
"Naukowcy nie mają dobrych wieści dla miłośników soi. Mężczyznom, którzy przesadzą z sojową dietą, może grozić bezpłodność - ostrzegają irlandzcy badacze z Queens University w Belfaście. A to za sprawą fitoestrogenów - naturalnych substancji roślinnych, które w organizmie zwierząt udają żeńskie hormony płciowe (estrogeny), takie jak estradiol. Mimo że ich aktywność w ciele człowieka jest nawet kilkaset razy mniejsza niż estradiolu, są od niego trwalsze i mogą osiągać znacznie wyższe stężenia we krwi. Ogromna większość badań nad wpływem tych związków na płodność dotyczyła kobiet. Ewentualne problemy mężczyzn jakoś nie przyciągały uwagi badaczy(...)
Najnowsze badania wykazały, że fitoestrogeny upośledzają plemniki, spowalniając ich ruchliwość i prowadząc do niszczenia ich DNA. Ale to nie wszystko. W 2003 r. na łamach "Journal of Urology" opublikowano wyniki badań na samcach szczurów, które na najwcześniejszych etapach rozwoju były wystawione na działanie genisteiny - jednego z najbardziej aktywnych fitoestrogenów soi. Substancja ta była podawana ich matkom w czasie ciąży i karmienia. Gdy ich męscy potomkowie dorośli do rozrodu, okazało się, że mają mniejsze jądra, większą prostatę i niższy poziom testosteronu we krwi. Jak przekładało się to na ich szansę reprodukcyjną? Liczba wytwarzanych plemników była wprawdzie prawidłowa, ale występowały kłopoty z wytryskiem nasienia. - Niepokojące jest to, że skutki utrzymują się długo po kontakcie z genisteiną - powiedziała kierująca doświadczeniem dr Amy Wisniewski z Johns Hopkins Childrens CentreRoślinne hormony można znaleźć także w innych warzywach strączkowych (fasola, soczewica), ale też w kapuście, rzodkiewkach, orzeszkach ziemnych czy żurawinie. Znaczenie soi jako źródła fitoestrogenów jest jednak największe, ponieważ preparaty białka sojowego są dodawane do wielu produktów żywnościowych. Najwięcej tych hormonów można znaleźć w mące sojowej i lekko przetworzonym ziarnie, dwukrotnie mniej w tofu, zaś znikome ilości w sosie sojowym. Olej praktycznie nie zawiera fitoestrogenów.
calosc tu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
smacznego zycze. ja zostaje przy bialku zwierzecym
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ma najwiecej bialka jako produkt spozywczy, i jeszcze wiecej laktozy po ktorej dorobic sie mozna sporoej oponki na brzuchu. Dajcie spokoj z tym.mam jeszcze takie pytanie- mianowicie co z mlekiem w proszku?
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje że Ci pomogłem
Napisano Ponad rok temu
Ktos tutaj wkleil smieszny sklad serwatki hehe jak chceccie miec taka pseudo odzywke to idzccie do pierwszej lepszej mleczarni 1 kg ok. 3-5zl, co do efetkow to n.comment
Jezeli chodzi o produkt wysokobialkowy to najatniej wychodzi ser bialy chudy i nic go nie przebije w kostce za 2 zl macie 50g bialka.
Co do odzywek to jak najbardziej tak. Rozpietosc jest dosyc duza od tanszych po drozsze (jak z samochodami)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak?
- Ponad rok temu
-
z rzucanie wagi
- Ponad rok temu
-
ochraniacze na piszczele-jak to prac?
- Ponad rok temu