Produkt wysokobiałkowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
duzo bialka, troche zoltka...no i skorupka-ale jej jedzenia nie polecam...
Napisano Ponad rok temu
Fasola, bób, groch. Robisz sobie takie papu na parze i po kłopocie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- chude twarogi (ok 20g. na 100 g)
- biale mieso kurze lub z indyka (ok 30g na 100g)
- tunczyk w sosie wlasnym (24g. na 100g)
Napisano Ponad rok temu
dlaczego nie możesz sie przekonać do odzywek?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
20g na 100g poprawka
Napisano Ponad rok temu
- chude twarogi (ok 20g. na 100 g)
Tluste maja mniej bialka? Max co znalazlem w sklepie to jogurt 5,5g bialka na 100g...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tluste maja mniej bialka? Max co znalazlem w sklepie to jogurt 5,5g bialka na 100g...
Tluste maja tyle samo, ale ja podaje produkty maksymalnie bialkowe bez dodatku tluszczow czy wegli.
A jogurty, serki slodkie ala Danio maja generalnie bardzo malo bialka, juz lepiej zwykla maslanka...
Napisano Ponad rok temu
mylisz sie. Co jest niezdrowego w białku serwatkowym bądź sojowym? odzwyki są sa po to aby prosciej mozna uzupeniac diete i w zadnym stopniu nie są szkodliwe.odżywki są niezdrowe prawda ? chyba że się mylę ...
Napisano Ponad rok temu
Ja tez ostatnio szukalem mozliwosci uzupelnienia bialka i popatrzylem po sklepach nieco. Okazuje sie ze niektore serki homogenizowane czy inne Danio, Zott albo cos podobnego nie maja bialka wogole wypisanego w skladzie albo jest go tylko sladowa ilosc.Tluste maja mniej bialka? Max co znalazlem w sklepie to jogurt 5,5g bialka na 100g...
Tluste maja tyle samo, ale ja podaje produkty maksymalnie bialkowe bez dodatku tluszczow czy wegli.
A jogurty, serki slodkie ala Danio maja generalnie bardzo malo bialka, juz lepiej zwykla maslanka...
Dlatego pytam.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do odzywek, to nie można powiedzieć że w żadnym stopniu szkodliwe nie są, bo praktycznie wszystko szkodzi w nadmiarze. Ale to tak jakbyś np jadł podczas jednego posiłku pięc razy tyle co zwykle, i tak codziennie, tyle że odzywki łatwiej przedawkować niż zwykłe żarcie. Tyle, że przy rozsądnym użytkowaniu, nie ma sie co martwić o problemy zdrowotne, nie wystąpią.
Napisano Ponad rok temu
(bardzo "fajne" jest białko z serwatki- sprawdziłam )
A z produktów "naturalnych" polecam soje- to jest po prostu bomba białkowa.
Ryż jest ok ale zawiera małe ilości białka, reszta to węglowodany.
Napisano Ponad rok temu
To nie żadne Białko serwatkowe tylko serwatka białkowa a to duża różnica.
To dwie różne substancje i nie stosuje się ich zamiennie! Z serwatki wyodrębnia się zawarte w niej białka (i dlatego nazywają się białkami serwatkowymi) i to one mają dopiero zastosowanie w odżywkach dla sportowców!
Sucha masa serwatki to:
- laktoza (69 do 75%)
- wysokoodżywcze białka rozpuszczalne (10 to 13%)
- pozostałości tłuszczu
- sole mineralne (8 to 10.5%)
- witaminy (B1- B2 - B6 - B9 - B12 - C...)
Serwatka ze względu na swój skład nie ma zastosowania w diecie osób uprawiających kulturystykę i sporty siłowe, gdyż jej głównym składnikiem jest cukier mleczny - laktoza. Wymieniony składnik nie jest przyswajany przez dużą liczbę dorosłych osób powodując u nich biegunkę i upośledzenie czynności układu pokarmowego. Ponadto laktoza powoduje w wielu przypadkach efekt "otłuszczania się" co mija się z celem treningu. Trzeba pamiętać o tym, iż serwatka zawiera tylko! 10 do 13% białka.
To z serwatki płynnej drogą procesów biotechnologicznych otrzymuje się suchą frakcję białek serwatki. Nazwą "białka serwatki określa się grupę białek, w skład której wchodzą b-laktoglobulina, a-laktoalbumina, immunoglobuliny, albuminy osocza, glikomakropeptydy, laktoferyna i inne. To właśnie te białka mają zastosowanie w odżywkach dla sportowców, ze względu na swoje silne właściwości anaboliczne i najwyższą przyswajalność - a nie serwatka.
podsumowanie-nie bierz chocby Ci za darmo dawali!
Napisano Ponad rok temu
A z produktów "naturalnych" polecam soje- to jest po prostu bomba białkowa.
Soja, suche nasiona 34,3g białka\100 G produktu
No No ...
Ta soja sie gotuje czy na sucho je ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak?
- Ponad rok temu
-
z rzucanie wagi
- Ponad rok temu
-
ochraniacze na piszczele-jak to prac?
- Ponad rok temu
-
Spuchnięty łuk brwiowy
- Ponad rok temu
-
sen...
- Ponad rok temu
-
trening pomocy
- Ponad rok temu
-
Polska Walia
- Ponad rok temu
-
Walia - Polska
- Ponad rok temu
-
Trening w butach.
- Ponad rok temu
-
jeszcze raz kolana, masci , odywki
- Ponad rok temu