nazwa techniki
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie jak nazywa się poniższa technika
Napisano Ponad rok temu
Yokomenuchi iriminage, wersja uraMam pytanie jak nazywa się poniższa technika
Napisano Ponad rok temu
A tak powaznie to Yokomen Uchi Irimi Nage. Tylko nie rozumiem w jaki sposob Tori przelozyl lewa reke pomiedzy 4, a 5 rysunkiem. (na 5 rysunku jest cos w rodzaju Sokumen Irimi Nage)
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Jak ura to czemu wchodzi do przodu...? :wink:
Pancer (zakręcony jak aikido w tenkanie )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po prostu byłem ciekaw jaka jest nazwa techniki.
We wspomnianej zakazanej kniżce nie znajduje się ona w dziale irimi nage lecz nosi enigmatyczną nazwe "rzut nr 18". To zrodziło moje wątpliwości.
P.S.
książka nieważna - nikogo nie chcę drażnić- tylko taki rysunek mam
Napisano Ponad rok temu
Po prostu byłem ciekaw jaka jest nazwa techniki.
We wspomnianej zakazanej kniżce nie znajduje się ona w dziale irimi nage lecz nosi enigmatyczną nazwe "rzut nr 18". To zrodziło moje wątpliwości.
P.S.
książka nieważna - nikogo nie chcę drażnić- tylko taki rysunek mam
Napisano Ponad rok temu
troche nie realne te iriminage :?
taaaaa.....
Jakies takie "przerysowane"
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko uwazaj na szczepana....ja mymi slowami narazilem sie mu, teraz ...niewiem czemu on jej tka nielubi moze Oscar Ratti pobil go na stażu czy tez Adele Westbrook biła w dziecinstwie...... niewiem i niewiem czy chce sie dowiedziec.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez przesady akurat tak sie składa ze są to najcześciej zrzynane rysunki z zakresu aikido na świecie - połowa klubów ma je w swoich logo lub na stronach internetowych, czy innych materiałach, więc nie sa takie najgorsze 8)a techniki to fakt.....po tyhc rysunkach nie mozna wiele wnioskowac...czasme sie zastanaiwalem po 20 minut co i jak Powinni wkladac do ksiazki filmiki
Ł. (w przeciwienstwie do Szczepana ceniący Aikido i sferę dynamiczna)
Napisano Ponad rok temu
A nie jest to przypadkiem sokumen irimi nage z ataku yokomenuchiYokomenuchi iriminage, wersja uraMam pytanie jak nazywa się poniższa technika
Ł. (jak w potrawach nieprzywiazujący sie do nazw, ale do "smaku" technik :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Tylko nie rozumiem w jaki sposob Tori przelozyl lewa reke pomiedzy 4, a 5 rysunkiem. (na 5 rysunku jest cos w rodzaju Sokumen Irimi Nage)
ta reka nizej to reka uke zawinieta do gory... i sprawa prosta, co?
Napisano Ponad rok temu
Bez przesady akurat tak sie składa ze są to najcześciej zrzynane rysunki z zakresu aikido na świecie - połowa klubów ma je w swoich logo lub na stronach internetowych, czy innych materiałach, więc nie sa takie najgorsze 8)
Ł. (w przeciwienstwie do Szczepana ceniący Aikido i sferę dynamiczna)
Święte słowa, proszę Szanownego Kolegi, swięte słowa... :wink: Większość czyta, większość kopiuje, większość noce bezsenne spędza nad rozgryzaniem tajemnicy rzutu nr 18 i jemu podobnych, ale oficjalnie to ...a fe i a fuj. To tak samo jak z telenowelami brazylisjkimi ... nikt nie ogląda, a każdy świetnie rozeznaje się w treści i who is who
Shawnee (fascynat Lucecity i Ścieżek Miłości )
Napisano Ponad rok temu
Nie widze czegos zlego w niej.....czekam az szczepan da konkretny przyklad ze ta ksiazka jest ZLA
Napisano Ponad rok temu
Tylko nie rozumiem w jaki sposob Tori przelozyl lewa reke pomiedzy 4, a 5 rysunkiem. (na 5 rysunku jest cos w rodzaju Sokumen Irimi Nage)
ta reka nizej to reka uke zawinieta do gory... i sprawa prosta, co?
_LM_ - nie o tej ręce myślimy :wink:
Eee...faktycznie, ręka "idąca na sekumen irimi" to ta sama, która trzyma na 4 rysunku ucho uke. Znaczy, że później facet przełożył ją nad głową. Taki skrót graficzno-myślowy autora rysunku . Ale chyba jakoś ciężko by to było wykonać ... nomen-omen... dynamicznie. :wink:
Shawnee (wielbiciel piórka i węgla)
Napisano Ponad rok temu
ZAPEWNIAM ŻE WCHODZI SPOKO I BARDZO NATURALNIE 8)Ale chyba jakoś ciężko by to było wykonać ... nomen-omen... dynamicznie. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ulica ??!!??
- Ponad rok temu
-
ładniejsze oblicze aikido, czyli fajne panny w waszym dojo:)
- Ponad rok temu
-
Schemat zasady aikido
- Ponad rok temu
-
Kenshiro Abbe
- Ponad rok temu
-
sensei Piotr Borowski w Argentynie
- Ponad rok temu
-
Hmmm... co to jest za styl?