Ulica ??!!??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tetsudo (Avanger of Littlones)
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj zaciekawił mnie pewien temat. Czy kiedykolwiek używaliście aikido do obrony na ulicy??
Oczywiście, używałem od dziecka... Jeszcze przed tym kiedy zaczołem praktykować w dojo. Dopiero poźniej się okazało, że to co używałem na ulicy to było aikido, a następnie okazało się, że tak naprawde tylko to, bo to co trenuje teraz to aikido już nie jest choć ćwicze aikido dalej, a może tylko mi się wydaje.....8O :?
Napisano Ponad rok temu
WYKAZUJĄC WIELKĄ CIERPLIWOŚĆ MOŻNA IRONICZNIE STWIERDZIĆ:Wczoraj zaciekawił mnie pewien temat. Czy kiedykolwiek używaliście aikido do obrony na ulicy??
:roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Sorka sorka. Jestem od niedawna na forum i nie wiedziałem że to jush było. Sorka
To nie chodzi o to że już było, chodzi o ............zresztą jak nie zamknie nikt tego tematu i znajdzie się pare osób do dyskusji to obserwuj uważnie :?
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj zaciekawił mnie pewien temat. Czy kiedykolwiek używaliście aikido do obrony na ulicy??
Dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie posiadam
Ale "Aikido i dynamiczna sfera" w sztywnych okładkach może także być skuteczne, tyle, że precyzyjniej trzeba nim przypalantować
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że najlepsze byłoby 5-tomowe dzieło Saito
Niestety nie posiadam
Ale "Aikido i dynamiczna sfera" w sztywnych okładkach może także być skuteczne, tyle, że precyzyjniej trzeba nim przypalantować
Niektórzy sugerują książkę telefoniczną...tak czy inaczej, sposób jest dobry, bo śladów na ciele nie zostawia (podobno) i obdukcja jest o kant d...y rozbić. Też podobno. Jak ktoś sprawdzi, to prosze o informacje
Shawnee (miłośnik ksiąg wszelakich w kontekście ich praktycznego wykorzystania)
Napisano Ponad rok temu
Ja kiedyś użyłem Aikido na ulicy. Szedłem sobie z piwem w ręku. Nagle poktnąłem się i wykonałem ukemi. Ani kropelka się nie wylała, nawet się nie wzburzyło. Normalnie uratowałem to piwo.Wczoraj zaciekawił mnie pewien temat. Czy kiedykolwiek używaliście aikido do obrony na ulicy??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurde, stracilem pare lat zycia.You'll be able to use these techniques the same day as you get the videos!
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Uwierzycie...Ten koleś był 2 razy większy...Są na świecie pożądne sztuki walki... 8)C. Manzione, Vernon, NJ
"Using a technique I learned from Shihan Pace, I dropped a would be attacker with one well placed blow. This guy was twice my size."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ad. topic - Ten temat zawsze powraca /z każdym naborem młodego do sekcji/ i zawsze będzie unikany jako niewygodny i nierostrzygalny. Istnieje wiele poprawnych odpowiedzi na pytanie o skuteczność aikido, wiele z nich jest wzajemnie sprzecznych /ich prawdziwość zależy od zapatrywań osoby je głoszącej/. Tak jest było i będzie...
Oto jedna z nich - Aikido spełnia swe cele. Aikido nie służy do walki, aczkolwiek Aikido może nauczyć przydatnych elementów bicia innych ludzi.
NIE zamykać topicu - pośmiejemy sie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ładniejsze oblicze aikido, czyli fajne panny w waszym dojo:)
- Ponad rok temu
-
Schemat zasady aikido
- Ponad rok temu
-
Kenshiro Abbe
- Ponad rok temu
-
sensei Piotr Borowski w Argentynie
- Ponad rok temu
-
Hmmm... co to jest za styl?