Ulica ??!!??
Napisano Ponad rok temu
Co roku znajdzie sie jakis "mlodzian " wierzacy ,ze dzieki skutecznej sztuce walki aiki-do obroni sie na ulicy!!!
Przy odrobinie szczescia nigdy tego nie skonfrontuje z rzeczywistoscia :twisted:
Chlopcy w dresach nie bawia sie w grzeczne ataki tylko napjer......ą
gdzie popadnie !
Wiec nasz biedny aikiman odkrywa wtedy "koło" i widzi ze coś jest nie HALO .No ale podobno ludzka rzeczbłądzic !!
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem w mistrzowskim wydaniu nieważne jakim stylem walczysz
do prania po mordzie też trza mieć talenta
Napisano Ponad rok temu
Tak,temat rzeka powracajacy jak bumerang
Co roku znajdzie sie jakis "mlodzian " wierzacy ,ze dzieki skutecznej sztuce walki aiki-do obroni sie na ulicy!!!
Przy odrobinie szczescia nigdy tego nie skonfrontuje z rzeczywistoscia :twisted:
I na tym właśnie polega potęga aikido! Nie musimy się napiepszać z dresami na ulicy! No wiesz - energia ki, harmonia z całym wszechświatem itp. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
omijajac przeszkody terenowa o znikomym znaczeniu strategicznym
Napisano Ponad rok temu
energia ki pozwala ci na szybkie przemiseszczenei sie na zgory upatrzone pozycje obronne wcelu zniknieca z pola razenia nieprzyaciela
omijajac przeszkody terenowa o znikomym znaczeniu strategicznym
Taaak... Potem z bezpiecznego miejsca można już pokazać że nie ma rzeczy której energia ki nie jest w stanie dokonać - np. zgiąć niezginalną rękę (tu następuje prosta demonstracja tej techniki)... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
"AIKIDO na ulicy" pisze to samo.
Napisano Ponad rok temu
Tak mi się nasunęło na myśl... . Nie mówi (i pisze) się : "w gazecie ... w temacie...PISZE to samo" mając na myśli, że JEST NAPISANE. Jeśli "pisze" - to ktoś. A jesli coś jest "napisane" to znaczy, że jest o czymś mowa. Taki typowy błąd, ale bardzo widoczny. Szanujmy swój język. Nie jest problemem rzucić mięchem..... ale to świadczy o "bogactwie" posiadanego słownictwa.
Shawnee (zaprawdę bardzo czuły na ortografię, gramatykę i tematy poboczne)
Napisano Ponad rok temu
Tak mi się nasunęło na myśl... . Nie mówi (i pisze) się : "w gazecie ... w temacie...PISZE to samo" mając na myśli, że JEST NAPISANE. Jeśli "pisze" - to ktoś. A jesli coś jest "napisane" to znaczy, że jest o czymś mowa. Taki typowy błąd, ale bardzo widoczny. Szanujmy swój język. Nie jest problemem rzucić mięchem..... ale to świadczy o "bogactwie" posiadanego słownictwa.
Dziękuję Ci Schawnee... Nie wiem, co bym bez Ciebie zrobił...
Teraz jestem tego świadom...
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję Ci Schawnee... Nie wiem, co bym bez Ciebie zrobił...
Teraz jestem tego świadom...
No problemo Zawsze do usług
Shawnee (uczynny ze wszechmiar)
Napisano Ponad rok temu
Shawnee-rzeczywscie tak powinno byc,ale jako ze full ludu mowi "pisze" amiast "(jest)napisane" to zostalo przyjete,ze mozna je uzywac zamiennie i to jest nowa regula. wiem,ze glupie ale nie ja to wymyslilem"AIKIDO na ulicy" pisze to samo.
Napisano Ponad rok temu
obydwie formy były od dawna poprawne tylko nikt o tym nie wiedział
Napisano Ponad rok temu
Shawnee-rzeczywscie tak powinno byc,ale jako ze full ludu mowi "pisze" amiast "(jest)napisane" to zostalo przyjete,ze mozna je uzywac zamiennie i to jest nowa regula. wiem,ze glupie ale nie ja to wymyslilem
Off topic się robi, ale co tam. "Nowy słownik poprawnej polszczyzny" twierdzi, że poprawne formy to: "jest napisane" lub "napisano". Forma "pisze" używana jest regionalnie - np. na Podlasiu. I nie jest prawidłową. I to byłoby na tyle :wink: Koniec wątku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ładniejsze oblicze aikido, czyli fajne panny w waszym dojo:)
- Ponad rok temu
-
Schemat zasady aikido
- Ponad rok temu
-
Kenshiro Abbe
- Ponad rok temu
-
sensei Piotr Borowski w Argentynie
- Ponad rok temu
-
Hmmm... co to jest za styl?