Timberline knives ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Timberline + Lightfoot = ciekawy nóż za rozsądną cenę.
Niestety - coś za coś. Ostatnio w Świecie Noży pokazał się bardzo bardzo sympatyczny owoc tej kooperacji, niestety - nie wiem jaki model więc nie potrafię znaleźć fotki, ale może Jarek coś pomoże Folder z "fajterskim" zacięciem, o wysokiej ergonomii, układający się w mojej wybrednej łapie jak marzenie. Oczywiście niebyłbym sobą gdybym się nie przyczepił więc:
1) za ciężki
2) zbyt "agresywny".
Materiały to (ponoć) 440C, stal na linersach/bolsterach, i zytelowe okładziny. Powiedzmy że średnia półka, ale to jest tyle że normalnemu użytkownikowi wystarcza. Za S30v, tytan i carbon-fiber trzeba by było zapłacić przynajmniej trzy razy tyle. Niestety duża ilość stali zużytej na rękojeść, oraz SOLIDNE ostrze powodują że trochę on jednak waży, bydle małe A ja nie lubię jak mi spodnie spadają z powodu noża w kieszeni. No i design noża - bardzo bardzo ładny, przemyślany, ergonomiczny... tyle że ja częściej "morduję" bułki niż ludzi, więc jak dla mnie to nie jest idealny EDC. Dla przypomnienia dodam, że jestem szczęśliwym i zadowolonym użytkownikiem Endury Lightweight, moje "ciężki i agresywny" może oznaczać dla kogoś normalny, zwykły, typowy
W temacie mini pitbulla to proponuję zwrócić się do Cougara, który z tego co pamiętam nosił go na pasku. Z moich doświadczeń (oglądania właściwie) wyniknęło:
1) bardzo bardzo fajny
2) aż się prosi żeby go gdzieś wbić :twisted:
3) strasznie się podoba mojej dziewczynie 8)
4) zaskakująca ergonomia (jak na taki rozmiar)
5) ... niestety, pochwa jakaś dziwna była, trzeba się było naszarpać żeby go wyjąć
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Proszę Państwa, oto:
Timberline Greg Lightfoot Designed Zambezi Back Up
o tym to właśnie pisałem, więcej szczegółów na temat bestii można znaleźć pod adresem
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
noz za rozsadne pieniadze, milo i szybko sie otwiera nie podobaja mi sie za to zbyt agresywnie naciete miejsce na kciuk. przy mocnym nacisku po prostu boli..a nie o to chodzi.
dlatego ten noz troche jest przekreslony, aczkolwiek fakt klisp tu nie przeszkadza w trzymaniu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gerlach/Sanitas Nóż 98nz.
- Ponad rok temu
-
Dobry neck do Samoobrony(RP)
- Ponad rok temu
-
TriAngle dla ubogich...
- Ponad rok temu
-
Ka-Bar D2 Dozier Folder
- Ponad rok temu
-
Amphibian - stale
- Ponad rok temu
-
nóż ll-80
- Ponad rok temu
-
PiS che zakazać noszenia noży
- Ponad rok temu
-
Dopiero qpa... - cd.
- Ponad rok temu
-
Noże - kobiece czy męskie?
- Ponad rok temu
-
Co oznacza dla was termin ''taktyczny''???
- Ponad rok temu