Tobie.Czego i komu?
gratuluję !
Uzdrawiam
Emerque
Umiejętności błyskawicznej oceny stosunku prowadzącego trening do swojego uke, na podstawie 3-4 minutowej obserwacji.
Pozdrawiam
h-k
Napisano Ponad rok temu
Tobie.Czego i komu?
gratuluję !
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz Emerque, to czy uke się płaszczy czy po prostu kłania, czy spojrzenie jego mistrza jest lekceważące czy też nie, to kwestia indywidualnej oceny, żeby nie powiedzieć czyjegoś przewrażliwienia.Wiesz Hara-Kiri (ciach...)
Luz, nie jest.P.S. Zeby nie bylo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i co z tego? Są lepsi kolesie w Polsce - np. sensei który przed każdym treningiem każe uczniom zasłonić okna materacami (ćwiczą na sali która ma dwa okna położone tak że można zaglądać z zewnątrz). ("Mój" sensei przeważnie otwiera okno i mówi że jak ktoś chce popatrzeć to może wejść na salę jeżeli zdejmie buty, siądzie z boku i nie będzie przeszkadzał.)3) J.W. jak tylko zobaczyl obserwatorow, natychmiast szybkim krokiem udal sie w kierunku otwartych drzwi i zamknal je z usmieszkiem na ustach
Nie drażni, daje dużo zjeść i wypuszcza na wieczór???4) J.W. rzeczywiscie traktuje uke jak psa,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
olrajt, Yoshi, zalatwimy to przy najblizszej okazji z Jacuzzi czy jakas inna Suzi....Ja poprosze o zamkniecie z O'Modem! Nie musi byc jacuzzi:)))..hihihihi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I co powiedziala na to Yoshi?Oboje opowiadali, czym się zajmują, o tym czy czują się bezpieczniej na ulicy
Napisano Ponad rok temu
A wiesz co ja, jako pismak usłyszę (hipotetycznie), gdy powiem swoim szefom "mam świetny materiał o aikido, opowieść o gościu z ósmym danem, o jego filozofii, zyciu na macie, przygodach"? Ano słysze - wiesz, wyciągnij od niego coś, co zainteresuje zwykłych ludzi, a nie tylko aikidoków... Ile sensei ma dzieci? Co sensei jada? A jak senseia napadną, to co sensei zrobi? Czy sensei kogoś zabił? Czy aikido to sekta? Czy są jakieś tajemne techniki w aikido, jak cios wibrującej ręki? Itepe, itede. To MOŻE zainteresuje zwykłych ludzi. Jak dotąd RAZ (słownie: 1) udało mi się przemycić trochę info o aiki w poważnych mediach, a i to tylko z tego powodu, że był staż przy okazji wigilii i się aikidoctwo opłatkiem na macie łamało - to był news, nie zaś staż z zagranicznym nauczycielem...Czasem nie podoba mi się zachowanie prowadzących, którzy traktują swoich gości jak dyrektor cyrkowej trupy objazdowej babę z brodą, pokazywaną ku uciesze gawiedzi. Nie mam jednak nic przeciwko temu, żeby ludzie zajmujący się aikido występowali również w programach innych niż tylko Fight Club na Eurosporcie ;-)
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie, ale czujesz sie bezpieczniej czy jak?Trzeba bylo ogladac:))) hihii...to by O'Mod wiedzial i mial kolejny kamyczek do ktoregos ze swoich licznych ogrodkow...to oczywiscie zart, Yoshi wie, ze o'Mod w dalekiej i pieknej Kanadzie nie posiada takich kanalow jak TVN Style:)) ale w sumie to nie istotne..bo to byl tylko taki epizod sluzacy uciesze gawiedzi i w miare cywilizowanej ( mam nadzieje)propagandzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawialam sie........... Mozna by rzec, stałam się bardziej czujna:)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu