rozwalone kolano
Napisano Ponad rok temu
Noi teraz problem , kiedy bede mogl kontynuowac treningi , powiedzmy ze po miesiacu jak bedzie fuks to 2 tygodniach szyne sciagnac , to kiedy mozna zaczac cwiczyc (silka/treningi sw)
pozdrawiam (nielubie szpitali)
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogóle to to jest mój pierwszy post, wiec witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrowienia
PS: Trzeba było coś napisać, bo podobno wywalają jak nie napisze się nic przez tydzień od rejestracji.
Napisano Ponad rok temu
żeby nie robić nowego tematu ... po złamaniu/wybiciu rzepki kolanowej/rozwaleniu itd. kolana można wrócić spowrotem do formy(tej przed wypadkiem) ?
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
Zapytaj się lekarza kiedy możesz zacząć trenować. Powiedz mu jakie chcesz wykonywać ćwiczenia i Ci odpowie. Powinien chyba wiedzieć. Z kolanami nie ma zartów jak pewnie wiesz. Poza tym to są takie fajne maści, które pomagaja przywrócić szybciej sprawność stawów po złamaniach. Ja miałem złamana rękę w nadgarstku i mi pomogło. Pomaga też jak sobie naciągniesz mięsień itp. Jak chcesz to mogę podać Ci nazwę tego specyfiku, ale nie tu, bo nie chcę robić reklamy.
Tak w ogóle to to jest mój pierwszy post, wiec witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrowienia
PS: Trzeba było coś napisać, bo podobno wywalają jak nie napisze się nic przez tydzień od rejestracji.
podaj mi nazwy tych masci , kurde jak mi sciagna szyne to odrazu do sportowego ide i spytam co i jak, to jest stluczenie , nie az takie straszne , niechodzi mi o szybki powrot do formy z przed treningow ale wogole oto zeby treningi zaczac , do formy wroce mam czas :-)
Napisano Ponad rok temu
jak on nie pomoże to idź do znachora,
jak i ten nie pomoże to do księdza...
A tak na serio: z maści to na kontuzje stosuję Voltaren, ale jest tak średnio skuteczny...
Co do znachorów to jak lekarze rozkładają ręce to można się wybrać do Azjatów na igły i masaże, ale tu możesz się nadziać na jakiś szarlatanów....
Jeżeli chodzi o treningi to lepiej poczekać tydzień, dwa dłużej niż odnowić kontuzję, na początku unikaj ćwiczeń forsujących np: jak nie chcesz obciążać kolan to ćwicz ręce w leżeniu lub przedramiona itp.
Jeżeli chodzi o zachowanie sprawności ruchowej to ćwicz coś co mniej forsuje np. medytację ruchową tai-chi - co też podobno przyspiesza zdrowienie i regenerację. Żadnych mocnych kopnięc w niskich pozycjach...
Pozdrawiam i życzę szybkiej poprawy!!!!
Napisano Ponad rok temu
A moze jakies naswietlania pomoga?
aaaa i pamietaj Sorata - zero ziemniakow!
pozdawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
a jesli mi juz sciagna szyne , poczekam miesiac to moge np rozpoczac powoli treningi zapasow?
Napisano Ponad rok temu
Bedzie dobrze, tylko musisz byc cierpliwy
zdrowka zycze
A te ziemniaki to byly w ramach rozluznienia :wink:
http://budo.net.pl/v...5879&highlight=
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zaś chodzi o leczenie to mi pomogły zabiegi sprzętem typu Diadynamic i prądy interenferencyjne, ale nie ma się co oszukiwać w coraz bardziej zaawansowanej kontuzji rehabilitacja jest dłuuuga.
Pozdro i szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O kurde to pewnie przypadłość stawu kolanowego , która zwie się strzelanina poschodowa not good . Możliwe że jedna pójdzie w szynę a druga w gips na rok lub dwa . Ojojoj toś se narobiłKurde, jak wchodzilem dzisiaj po schodach to na k azdym stopniu strzelalo mi w kolanach...
Napisano Ponad rok temu
"swoje", wiem ze musze sie chwile wstrzymac i jak bedzie czeba to tak zrobie , no ale zobaczymy
Jakie wdg was powinienem robic cwiczenia na to kolano ?? Jak wyzdrowieje of koz
Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie mozesz dopuscic zeby Ci w tym kolanie miesnie za bardzo oslably po inaczej wogole sie rozklekoce...no tak jak napisalem , chce isc do sportowego potym jak szpital zrobi
"swoje", wiem ze musze sie chwile wstrzymac i jak bedzie czeba to tak zrobie , no ale zobaczymy
Jakie wdg was powinienem robic cwiczenia na to kolano ?? Jak wyzdrowieje of koz
Napisano Ponad rok temu
Plywanie zabka.Sa na to jakies cwiczonka ? :-)
Serio.
Trening w odciazeniu jest bardzo dobry.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wytrzymały brzuch
- Ponad rok temu
-
Przeżucanie się wagowe w boksie...
- Ponad rok temu
-