rozwalone kolano
Napisano Ponad rok temu
Noi teraz problem , kiedy bede mogl kontynuowac treningi , powiedzmy ze po miesiacu jak bedzie fuks to 2 tygodniach szyne sciagnac , to kiedy mozna zaczac cwiczyc (silka/treningi sw)
pozdrawiam (nielubie szpitali)
Napisano Ponad rok temu
 Poza tym to są takie fajne maści, które pomagaja przywrócić szybciej sprawność stawów po złamaniach. Ja miałem złamana rękę w nadgarstku i mi pomogło. Pomaga też jak sobie naciągniesz mięsień itp. Jak chcesz to mogę podać Ci nazwę tego specyfiku, ale nie tu, bo nie chcę robić reklamy.
   Poza tym to są takie fajne maści, które pomagaja przywrócić szybciej sprawność stawów po złamaniach. Ja miałem złamana rękę w nadgarstku i mi pomogło. Pomaga też jak sobie naciągniesz mięsień itp. Jak chcesz to mogę podać Ci nazwę tego specyfiku, ale nie tu, bo nie chcę robić reklamy.   
   Tak w ogóle to to jest mój pierwszy post, wiec witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrowienia
PS: Trzeba było coś napisać, bo podobno wywalają jak nie napisze się nic przez tydzień od rejestracji.

Napisano Ponad rok temu

żeby nie robić nowego tematu ... po złamaniu/wybiciu rzepki kolanowej/rozwaleniu itd. kolana można wrócić spowrotem do formy(tej przed wypadkiem) ?
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
Zapytaj się lekarza kiedy możesz zacząć trenować. Powiedz mu jakie chcesz wykonywać ćwiczenia i Ci odpowie. Powinien chyba wiedzieć. Z kolanami nie ma zartów jak pewnie wiesz.

Tak w ogóle to to jest mój pierwszy post, wiec witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrowienia
PS: Trzeba było coś napisać, bo podobno wywalają jak nie napisze się nic przez tydzień od rejestracji.
podaj mi nazwy tych masci , kurde jak mi sciagna szyne to odrazu do sportowego ide i spytam co i jak, to jest stluczenie , nie az takie straszne , niechodzi mi o szybki powrot do formy z przed treningow ale wogole oto zeby treningi zaczac , do formy wroce mam czas :-)
Napisano Ponad rok temu
jak on nie pomoże to idź do znachora,
jak i ten nie pomoże to do księdza...

A tak na serio: z maści to na kontuzje stosuję Voltaren, ale jest tak średnio skuteczny...
Co do znachorów to jak lekarze rozkładają ręce to można się wybrać do Azjatów na igły i masaże, ale tu możesz się nadziać na jakiś szarlatanów....
Jeżeli chodzi o treningi to lepiej poczekać tydzień, dwa dłużej niż odnowić kontuzję, na początku unikaj ćwiczeń forsujących np: jak nie chcesz obciążać kolan to ćwicz ręce w leżeniu lub przedramiona itp.
Jeżeli chodzi o zachowanie sprawności ruchowej to ćwicz coś co mniej forsuje np. medytację ruchową tai-chi - co też podobno przyspiesza zdrowienie i regenerację. Żadnych mocnych kopnięc w niskich pozycjach...
Pozdrawiam i życzę szybkiej poprawy!!!!
Napisano Ponad rok temu
A moze jakies naswietlania pomoga?
aaaa i pamietaj Sorata - zero ziemniakow!

pozdawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
a jesli mi juz sciagna szyne , poczekam miesiac to moge np rozpoczac powoli treningi zapasow?
Napisano Ponad rok temu

Bedzie dobrze, tylko musisz byc cierpliwy
zdrowka zycze
A te ziemniaki to byly w ramach rozluznienia :wink:
http://budo.net.pl/v...5879&highlight=
Napisano Ponad rok temu
 - lekarz kazał mi wstrzymać się ze sportem co najmniej 3 miechy, ja wytrzymałem 3 tygodnie i znowu kosz.................później 1 rok przerwy i koniec marzeń o koszykówce w bardziej zaawansowanym stopniu. Więc nie przesadzaj z tym powrotem do treningu bo to może zowocować przykrymi następstwami.
  - lekarz kazał mi wstrzymać się ze sportem co najmniej 3 miechy, ja wytrzymałem 3 tygodnie i znowu kosz.................później 1 rok przerwy i koniec marzeń o koszykówce w bardziej zaawansowanym stopniu. Więc nie przesadzaj z tym powrotem do treningu bo to może zowocować przykrymi następstwami.Jeśli zaś chodzi o leczenie to mi pomogły zabiegi sprzętem typu Diadynamic i prądy interenferencyjne, ale nie ma się co oszukiwać w coraz bardziej zaawansowanej kontuzji rehabilitacja jest dłuuuga.
Pozdro i szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O kurde to pewnie przypadłość stawu kolanowego , która zwie się strzelanina poschodowa not good . Możliwe że jedna pójdzie w szynę a druga w gips na rok lub dwa . Ojojoj toś se narobiłKurde, jak wchodzilem dzisiaj po schodach to na k azdym stopniu strzelalo mi w kolanach...

Napisano Ponad rok temu
"swoje", wiem ze musze sie chwile wstrzymac i jak bedzie czeba to tak zrobie , no ale zobaczymy
Jakie wdg was powinienem robic cwiczenia na to kolano ?? Jak wyzdrowieje of koz

Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie mozesz dopuscic zeby Ci w tym kolanie miesnie za bardzo oslably po inaczej wogole sie rozklekoce...no tak jak napisalem , chce isc do sportowego potym jak szpital zrobi
"swoje", wiem ze musze sie chwile wstrzymac i jak bedzie czeba to tak zrobie , no ale zobaczymy
Jakie wdg was powinienem robic cwiczenia na to kolano ?? Jak wyzdrowieje of koz
Napisano Ponad rok temu
Plywanie zabka.Sa na to jakies cwiczonka ? :-)
Serio.
Trening w odciazeniu jest bardzo dobry.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 wytrzymały brzuch wytrzymały brzuch- Ponad rok temu 
- 
			 Przeżucanie się wagowe w boksie... Przeżucanie się wagowe w boksie...- Ponad rok temu 
- 
			 Problem z saltem w przód Problem z saltem w przód- Ponad rok temu 
- 
			 Guma do zucia Guma do zucia- Ponad rok temu 
- 
			 Krwiodawstwo Krwiodawstwo- Ponad rok temu 
- 
			 Rozciąganie Rozciąganie- Ponad rok temu 
- 
			 Strzelajacy czlowiek ;D Strzelajacy czlowiek ;D- Ponad rok temu 
- 
			 Chrom organiczny Chrom organiczny- Ponad rok temu 
- 
			 "Brzuszki", a kręgosłup "Brzuszki", a kręgosłup- Ponad rok temu 
- 
			 Trening po jedzeniu a zdrowie. Trening po jedzeniu a zdrowie.- Ponad rok temu