rozwalone kolano
Napisano Ponad rok temu
A wogole w szynie to gozej niz bez , szyna opada i obciaza kolano , niemozna spac, srac ani chodzic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbym coś pisał od rzeczy to mnie poprawiajcie .
A co do tej maści, bo bym zapomniał. Nazywa się Traumeel S. Ja ją stosowałem i mi pomogła, ale oczywiście nic nie gwarantuję. Kosztuję niestety dość sporo, bo około 25 zł. Jeśli zdecydujesz się kupić coś takiego to patrz na date ważności oczywiście.
Teraz to co wyczytałem na pudełku (żebyś nie musiał zasuwać do apteki z tym kolanem ) :
Wskazania: Urazy (sportowe, powypadkowe) - zwichnięcia, przemieszczenia, wybicia, kontuzje, wynaczynienia od tkanek i stawów, złamania kości, procesy zapalne i zwyrodnienia zlokalizowane w rożnych tkankach i narządach [...] ( tu było coś niezbyt ciekawego ), choroba zwyrodnieniowa stawów biodrowych, kolanowych i małych stawów.
Ufff, to chyba na tyle. Resztę sobie możesz poczytać sam .
Ja stosowałem to sam, że smarowałem i zawijałem bandarzem ( najcześciej na noc).
PS: A miałem nie robić reklamy Sorry, że tak długo.
PSS: Mam nadzieję, że szybo wrócisz do formy. Wspołczuję, ja bym chyba nie wytrzymał.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Aha i jeszcze mam prosbe , napisz ile razy wdg Ciebie powinienm na ten basen , a noi ta mascia codziennie ?
Polewam opatrunek jakims zoltym plynem co zalecil lekarz i przykladam na kolano , caly czas mam to pod bandazami. Do tego zastrzyki w brzuch.
Dzisiaj sciagnelem szyne , czebabylo sie wykapac , noge tak do kata 90% bez problemu zegne i bez problemu wyprostuje , wiadomo ze bez szyny tak dziwnie . A o masci i jakies "rzeczy pomocne" pytam , poniewaz jak najszybciej po sciagnieciu szyny chcialbym treningi zaczac, a wiem ze lekarz odprawi mnie z kwitkiem i moze poradzi z jedna masc i tyle.
Ja tez niemoge z tym wytrzymac , jest beznadziejnie , a najgorzej sie czuje z tego powodu ze nie moge cwiczyc
Pozdrawiam i dzieki za rady
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dawkowanie: Nakładać na chore miejsca (rownież otwarte rany) rano i wieczorem lub cześciej. W razie potrzeby można też nałożyc opatrunek z maścia.
Ja smarowałem się wieczorem, zawijałem bandrzem i kładłem spać a rano odwijałem, znowu smarowałem i bandarz. Zazwyczaj przechodziło po 2 - 3 dniach ( bo nie tylko smarowałem po złamaniu, ale też jak sobie coś naciągnąłem).
Co do basenu to zależy jak możesz. Ja siedziałem w wannie jak się myłem i machałem ręką w jedną i drugą, bo tak mi kazali, wiec możesz sobie codziennie w domu też (tylko nie za mocna jak Cię boli).
PS: Skonsultuj może używanie tej maści z lekarzem. Ja nie jestem specjalistą, wiec moge Ci źle powiedzieć, dlatego może sie spytaj na wszelki wypadek.
Napisano Ponad rok temu
Limun , po jakim czasie od sciagniecia gipsu z tej reki zaczeles cwiczyc??
I po jakim czasie moze ktos wie ja bede mogl zaczac treningi ??
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Aha, problemy z tym kolanem ma oczywiscie do tej pory.
Napisano Ponad rok temu
noi teraz sie zastanawiam, do te pory moj tryb treningowy byl taki ze trenowalem oprocz niedziel .
I zastanawiam sie czy nie odpuscic kravki , zostawie silke zapasy i bjj , kurde w takim dołku jeste ze sam neiwiem co robic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja na szczescie mam "tylko" mocno obite
noi teraz sie zastanawiam, do te pory moj tryb treningowy byl taki ze trenowalem oprocz niedziel .
I zastanawiam sie czy nie odpuscic kravki , zostawie silke zapasy i bjj , kurde w takim dołku jeste ze sam neiwiem co robic
Spoko, stary, nie doluj sie. Na razie poczekaj co bedzie, a potem sie bedziesz martwil czy z czegos zrezygnowac. Trzeba myslec pozytywnie. A ze przez jakis czas pewnie nie bedziesz mogl trenowac na 100% no to juz nic na to nie poradzisz. Ale koniec swiata to jeszcze nie jest. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wytrzymały brzuch
- Ponad rok temu
-
Przeżucanie się wagowe w boksie...
- Ponad rok temu
-
Problem z saltem w przód
- Ponad rok temu