Czy nie za dużo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
CreazyMiro ćwicz puki masz czas, ciesz się z tego bo póżniej może przybyć Ci obowiązków, instruktor może nie mieć czasu na tyle treningów itp. Więc wykorzystaj to stary. Ja bym tak na pewno zrobił. No chyba że Cię tak nie ciągnie w strone aikido.
Desper (uśmiechający się do siebie na myśl tak częstych treningów)
Napisano Ponad rok temu
Człowieku ja spać nie mogę tak jestem tym wszystkim podekcytowany. Kocham aikido i będę trenował dopóki będę mógł. Jak widze te 5(6) treningów jest chyba dobrym wyjściem. A jak jest z egzaminami??? Też będą szybciej?? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
co do tematu, ja mam treningi 2x w tyg. moim zdaniem jest to stanowczo za mało, myślę że jeśliczas ci pozwala to biegaj do dojo.
SQ5QC może poćwicz troche w domu, minie problem z zakwasami :wink:
Napisano Ponad rok temu
Człowieku ja spać nie mogę tak jestem tym wszystkim podekcytowany. Kocham aikido i będę trenował dopóki będę mógł. Jak widze te 5(6) treningów jest chyba dobrym wyjściem. A jak jest z egzaminami??? Też będą szybciej?? :twisted:
No to świetnie!! Pozostaje Ci więc tylko ćwiczyć i się cieszyć :wink:
A co do egzaminów to po prostu ćwicz solidnie i nie myśl o nich a wszystko będzie ok. Kiedy sensei stwierdzi że jesteście (lub powinniście być) gotowi to je zrobi, Ty się tym nie przejmuj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czyli te wszystkie przepisy, że trzeba odczekać przynajmniej 4,5,10 miesięcy są brednią
Napisano Ponad rok temu
Jesli masz mozliwosci i ochote,to cwicz ile tylko masz energii. dopoki mozesz-korzystaj
Napisano Ponad rok temu
Czyli te wszystkie przepisy, że trzeba odczekać przynajmniej 4,5,10 miesięcy są brednią
I tu wracamy do jednego z naszych ulubionych tematów - organizacje.
Niektóre z organizacji mają ścisłe zasady w tej kwestii inne mniej. Ponadto to indywidualna kwestia senseia kiedy robi egzaminy.
Ja osobiście mam to głęboko w .... i po prostu ćwicze. Może gdybym miał wybór to bym się trochę pozagłębiał w to jakie zasady są w poszczególnych i które mi bardziej odpowiadają (ale to i tak sprawa mniej istotna od umiejętności instruktora i atmosfery w klubie) a że nie mam wyboru - jest tylko jedna sekcja - to nie obchodzi mnie to. A klub w którym ćwiczę odpowiada mi pod każdym względem ( :peace: pozdrawiam wszystkich z maty) no może jest tylko jedno ale..... chciałbym częściej niż 3 razy w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Ja niestety nie mogę ćwiczyć tak często bo treningi 3 razy w tygodniu.
Fajna sprawa... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówki
Napisano Ponad rok temu
Co ja bym dal żeby miec 5 treningow(za rozsadna cene )
Ja płacę 80 zł za miesiąc, po pierwszym egzaminie 70 za miesiąc (dochodzi 6 trening z bronią). Nie wiem czy to duża kasa czy nie. Mi odpowiada
Napisano Ponad rok temu
Ja płacę 80 zł za miesiąc, po pierwszym egzaminie 70 za miesiąc (dochodzi 6 trening z bronią). Nie wiem czy to duża kasa czy nie. Mi odpowiada
Całkiem tanio.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja proponowalbym poczatki troche lagodniej(3Xw tygodniu np.)-przyzwyczaic organizm trzeba-a potem to ile dusza zapragnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyusho jitsu w praktyce Aikido
- Ponad rok temu
-
Co ważniejsze? Jo czy Boken?
- Ponad rok temu
-
Generacje
- Ponad rok temu
-
Co Robicie po SAYONARA?
- Ponad rok temu
-
Aikido w SP 18
- Ponad rok temu
-
Śląska Akademia Aikido
- Ponad rok temu
-
Co i dlaczego tenkan jest moja ulubiona technika aikido?
- Ponad rok temu
-
seagal site
- Ponad rok temu
-
Aikido w Serbii
- Ponad rok temu
-
Dojo Jerzego Gorzenia w Lublinie
- Ponad rok temu