Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Przesyłka zamówiona 14.09 wyszła jeszcze tego samego dnia, przeprawienie się przez ocean zajęło jej niecały tydzień
Pozdrawiam,
AdamD (uśmiechnięty, bo z nowymi zabawkami - świecidełkiem - Inova X1 i breloczkiem - Spydie Jester).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo, że wartość "troszkę" :twisted: przekroczyła bezpieczną granice 50$ paczka przeszła bez problemów, na opisie figuruje: Tools, a wartość wyraźnie zaznaczona.
W sumie cała droga zajęła jej 5 dni.
Napisano Ponad rok temu
ehh... pomozcie bo zwariuje.. a mialo byc tak pieknie...
Napisano Ponad rok temu
dają do każdego konta
kosztuje wydanie karty 22 pln i dostajesz po tygodniu
większość sklepów traktuje to jako normalną karte kredytową VISA
kiedyś opisywałem dokładniej jak to działa i jak sie wyrabia
Napisano Ponad rok temu
w multibanku i mbanku jest cos co sie nazywa "netkarta"
w mbanku nazywa sie to ekarta i nie jest to to samo co visa electron, ktora nota bene nie mozna placic internetowo.
ekarte zamawiasz dzwoniac na mlinie, przysylaja i musisz do nich ponownie zadzwonic, zeby aktywowac. Ah no i obciazaja Ci konto na 25 zeta bodajze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zebym to ja dokladnie pamietal...A o co pytałeś?
Może mogę pomóc.
Miedzy innymi pytalem czy moga opisac paczke jako "gift"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Okazalo sie ze nie trzeba miec wcale karty zeby kupowac za granica.
Na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jak byk stoi "Prepay using Check or Money Order" Mozna zamawiac i placic za pomoca czeku. Czy ktos probowal? Moja szanowna rodzicielka sprowadzala w taki sposob ksiazke.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Na razie tylko na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znalazlem opcje placenia czekiem wiec opisze wlasnie procedure zamawiania w tym sklepie.
Po wybraniu noza klikamy Add to Cart (na dole strony). Jezeli wiemy ze juz wybralismy to co chcemy to robimy View cart.
Teraz znajdujemy sie w naszym koszyku. Jest tam wypisane co zamowilismy. Mozemy tu jeszcze zrewidowac swoje pomysly i w razie czego wybrac ilosc kupowanych przedmiotow (Quantity - domyslnie jest 1) Jak chcemy kupic 2 takie same noze to piszemy 2
Teraz klikamy sobie na menu rozwijane i wybieramy jedna z opcji All International zaleznie od wartosci naszej przesylki. Robimy recalculate i wylatuje nam ile bedziemy musieli zaplacic.
Nastepnie mozemy w rubryce Ordering Instructions napisac ze zyczymy sobie zeby opisali nasza paczke jako narzedzia (Please sign the package as "tools").
W menu rozwijanym Select Payment wybieramy Prepay using Check or Money Order. Sprawdzamy czy wszystko jest ok i klikamy Finalize order.
Teraz w Billing Adress wpisujemy nasze dane.
Name - imie i nazwisko
Company - firma (ja tam nic nie wpisalem)
Email - adres email, koniecznie dzialajacy
Adress 1 - nasz adres
Adress 2 - tu tez nic nie wpisalem
City - miasto w ktorym przyszlo nam zyc
State/Province - nie wiedzialem co tu wpisac ale poniewaz domagali sie tego bardzo wiec wpisalem Poland.
Zip Code - kod pocztowy
Phone number - wpisalem komorkowy z +48
Country - Poland
Po sprawdzeniu czy jest ok klikamy Proceed i juz. Czekamy na maila od PVK ktory przysle nam instrukcje co trzeba wpisac na czeku. Ja dostalem go w kilka minut po zlozeniu zamowienia ale oni pisza ze mozna czekac az do 2 dni. Wazne jest to zeby zapisac sobie numer zamowienia (Order Number) bo musimy wpisac go na czeku zeby oni wiedzieli za co przychodzi kasa Najlepiej mejla wydrukowac zeby miec sciagawke w banku. Oczywiscie placimy w US Dollars.
W razie watpliwosci walcie smialo.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
P.S. Zamowilem dzis, jutro jak zdaze to sie wybiore do banku i wysle czek. Jak dostane noz, dam znac.
Napisano Ponad rok temu
Podszedlem do okienka, wypelnilem formularz, pani wyslala mnie do kasy gdzie musialem "kupic" dolary i dostalem 1 papierek "Potwierdzenie sprzedazy waluty" Nastepnie w tej samiej kasie dostalem 2 papierek "Potwierdzenie wplaty prowizji" ktore kosztowalo mnie 10zl... No i w koncu 3 papierek to "Potwierdzenie wplaty" Na 1 i 2 musialem sie podpisac. Udalem sie do pierwszego okienka i okazalem papierki nr 2 i 3.
Pani sie usmiechnela i powiedziala ze po czek mam przyjsc jutro po 13, okazac dowod tozsamosci i tyle.
Zaznaczam ze nie mam konta w tym banku. Nie trzeba. Jutro ide po czek i na poczte go wyslac. Opisze swoje przygody.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
tym razem gówniany cobra fighter dla brata ale przyszło w tydzień po złożeniu zamówienia, rewelka obsługa.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu