Skocz do zawartości

Zdjęcie

sztanga/hantle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

budo_liebing
  • Użytkownik
  • Pip
  • 34 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

sztanga/hantle
mam pytanie ile kosztuje najtansza sztanga i 2 hantle pare ciezarkow chce zrobic sobie w domku silownie
  • 0

budo_aviator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 702 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: sztanga/hantle
no droga inwestycja niestety, jeśli myślisz o nowym sprzęcie. Koszt zwyklej prostej sztangi to ok 130-140zł, obciążenia (tu koszt kg maleje wraz z wielkością obciążenia) ale np. talerz 10kg to koszt ok 70-80zł. Hantelki to samo - skręcane o ciężarze ok 10 kg to koszt ok 100 zł (oczywiście za jedną). Okazyjnie moża kupić np. w Makro walizkę (2 gryfy + ciężarki, łącznie 15kg) cena 100zl. Gryfiki są długie i mają zaciski, więc można do nich dołożyć jeszcze sporo - tylko, że trzeba dokupić obciązenia a to dodatkowy koszt.

Życzę wytrwałości i pozdrawiam, Aviator
  • 0

budo_sorata
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1768 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

sztanga 165cm 8kg = 130zł , hantle 29zł jeden(ladne czarne hantelki, ale w sprawie ciezarow sie z Toba Aviator nie zgodze, jesli chcesz kupic ladne ciezary to placisz wiecej , a jesli chcesz kupic normalne najzwyklesze obciazenia mozna kupic je wiele taniej. Liebing, jesli chcesz kupywac sprzet do silowni domowej (hantle ,gryfy,laweczki,obciazenia) to odezwij sie na gg ,wyslij PM ,albo pisz na maila ostatnio wlasnie robilem sobie w domu silownie takze moge Ci powiedziec co , gdzie i zaile kupic
  • 0

budo_worns-4life
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 375 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mam pytanie ile kosztuje najtansza sztanga i 2 hantle pare ciezarkow chce zrobic sobie w domku silownie

8O

:lol:

:roll:

Hmmm, trzeba być głupim zeby kupować sobie "żelastwo". Każdy kto ma dostęp do cieżkiego sprzętu, tzn. do takiego, na kórym mozna obrobić metal zrobi Ci to za 1/3 tego co w sklepie. :twisted:

Ja dałem za dwie rozkręcane hantle (każda po 15 kg) 40 zł, czyli dwokrotną cene złomu tej wagi. I to po żadnej "znajomosci" poszedłem do .....(nie wiem jak sie nazywa ten zawód :) ) i powiedziałem o co biega a on zeni ma sprawy... bedziesz miał porzadny sprzet, z pozadnej hutniczej stali, ani jakieś g.ówno ze sklepu.

To tak, jak z tym wypychaniem worka, mozan kupic trociny ze sklepu zoologicznego za dosc dużą cene, ale mozna też isć do stolarza... .
  • 0

budo_worns-4life
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 375 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

(ladne czarne hantelki,

Ano chyba, ze chodzi o to, zeby przed kumplami zaszapanować, a to sie wycofuje idź i kup ŁADNE, BŁYSZCZACE i wypolerowne ze sklepu.

:? :? :?
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mozna tez isc do szkoly budowlanej/inne zawodowej z warsztatmi) i tam rowniez bez problemu ci zrobia (oczywiscie z flaszka idziesz coby przychylnie patrzyli :P ). Kumpel obciazenie na dwie hantle po 10 kg dostal wlasnie za pol litra (a moze 0,7?). wszystko zalezy od ugadania sie z pracownikami .. napewno bedzie to duzo taniej niz w sklepie...

Pozdrawiam.
  • 0

budo_tora
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 833 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie masz profesjonalnej silowni w miescie?
  • 0

budo_sorata
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1768 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

(ladne czarne hantelki,

Ano chyba, ze chodzi o to, zeby przed kumplami zaszapanować, a to sie wycofuje idź i kup ŁADNE, BŁYSZCZACE i wypolerowne ze sklepu.

:? :? :?

dobra dobra nie wymadzaj sie , jak dales 40zł za 2 hantle "ROBIONE" prez kogos kto wie o hantlach tyle co mu powiedziales to przeplaciles , bo ja dalem 60zł za dwa ladne czarne hantelki . Jakbym chcial ladne i wypolerowane tobym sobie kupil Kettlera ja chcialem najzwyklesze , a te byly ladne noi co najwazniejsze tansze niz w innych sklepach wiec wzielem
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eeee to o hantalch trzeba COS wiedziec coby je zrobic ? 8O Czy to nie jest kawal preta z nalozonym na niego zelastwem ?

Moim zdaniem jedna gryfow nie kupywal bym u roboli (tych do sztangi) tylko normalne bo szkoda zdrowia jak cos pojdzie nei tak. Za to obciazenie to juz tylko w roznych zakladach.

Pozdrawiam.
  • 0

budo_sorata
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1768 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja kupilem sprzet od koscia ktory profesjonalnie zajmuje sie wyrobem sprzetu na silownie, cala pruodukcja. Najpierw sprzet kupil sasiad , dal mi na goscia namiary i kupilem ja. Sprzetu takiego od miejscowych murarzy bym niekupywal a samo to ze nawet te 2 hantelki , jedna moze wazyc mniej/wiecej od drugiej.
  • 0

budo_liebing
  • Użytkownik
  • Pip
  • 34 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tora niby jest ale 2 razy w tyg. i po 5 zl za 1h i tylko mozna cwiczyc 1 godz czyli 2 godz na tydzien lipa
  • 0

budo_liebing
  • Użytkownik
  • Pip
  • 34 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a znacie sposy jak zrobic ciezarki ??
  • 0

budo_sorata
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1768 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tora niby jest ale 2 razy w tyg. i po 5 zl za 1h i tylko mozna cwiczyc 1 godz czyli 2 godz na tydzien lipa

drogo troche u mnie jest jedna tansza silownia 3.50zł za czas nieograniczony, ale jest taka zawalona ze do spreztu czeba doslownie w kolejce stac
  • 0

budo_power-zone
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 416 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Popytaj na osiedlu napewno sa jacys goscie co maja troche sprzetu i cwicza po piwnicach, dorzucisz im pare zl i bedziesz mial spoko silke. Wroclaw to duze miasto i tylko jedna silka? Chyba, ze najblizsza Tobie jest.
  • 0

budo_silver
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 747 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Combat

Napisano Ponad rok temu

Do sprzedania:
8x5kg (wytoczone) - 200zł (za talerz 25zł)
4x2,5kg (kupione w sklepie) - 70zł (za talerz 17,5zł)
2x1,25kg (kupione w sklepie) - 25zł (za talerz 12,5zł)
2x1kg (wytoczone) - 15zł (za talerz 7,5zł)
łącznie: 54,5kg

+ 4x1,5kg; 2x3kg (to obciążenie daje za darmo, bo otwory są o 1 max.2 milimetry za małe; trzeba wziąść pilnik i dopracować; wytoczone)

sztanga 100cm 8kg (kupiona w sklepie) - 50zł
2 sztangielki 30cm po 2kg każda (1 sztangielka kupiona w sklepie, a druga wytoczona na podstawie wymiarów tej pierwszej) - 25zł/sztuka
zaciski - 6szt. (4 ze sklepu, 2 wytoczone) - 0zł

Podsumowując: za talerz 5kg biorę 25zł; za 2,5kg - 17,5zł; za 1,25kg - 12,5zł; za 1kg - 7,5zł.

Łączna cena to: 410 zł.

Kto zaokrągli do 450zł temu dorzucę:
- kreatynę Olimpu Creapure Monohydrate (300g) w sklepie 52zł
- gruszkę bokserską
- moje stare karategi firmy KOBO (na 190cm wzrostu)
- ekspander

Cenę oraz ew. gratisy można negocjować.
  • 0

budo_sorata
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1768 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kurde zebys Ty to mowil miesiac wczesniej :(
sprzedal bys same te ciezarki 1kg, wlasnie takich mi brakuje do sztangielek, i ile by wyszla wtedy przesylka
  • 0

budo_silver
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 747 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Combat

Napisano Ponad rok temu

Stary, ja bym chcial sie tego wszystkiego pozbyc. I tak tracę ponad 150zł (patrz gratisy) - 450 zamiast 627zł. Kasa jest mi potrzebna w trybie natychmiastowym na siłkę i spłacenie kilku długów.

foty sprzętu macie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

istnieje mozliwosc pomalowanie talerzy na zyczenie klienta :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024