jaka sztuka walki?
Napisano Ponad rok temu
Chcialam sie poradzic forumowiczow w sprawie sztuk walki. Mam prawie 5 letniego synka, ktory fascynuje sie (o zgrozo!) roznymi sztukami walki. Chcialabym go na cos zapisac, ale nie wiem,ktora ze sztuk, bedzie dla niego najbardziej odpowiednia. Czy moglibyscie mi doradzic? Mieszkam w Wawie, wiec mam (chyba) dostep do wszystkich.
Dzieki
Kasiula
Napisano Ponad rok temu
Raczej: na szczescie. Sztuki walki trenowane pod okiem odpowiedniego instruktora to piekna sprawa.
W tak mlodym wieku polecilbym judo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Judo jednak wydaje mi sie nienajgorszym pomyslem poniewaz istnieja grupy dla takich maluchow i dzieci z tego co widze chetnie sobei po macie fikaja.
Napisano Ponad rok temu
- swietny trening ogolnorozwojowy
- dobrze opracowana metodyka treningu z dziecmi
- duzo klubow => wiekszy wybor
- takie male bajtle uwielbiaja sie turlac po maci
- jesli bedzie chcial trenowac cokolwiek innego - bedzie mial swietna podbudowe fizyczna po treningach jud
Moj mlodszy brat ma 12 lat - judo wyrwalo go z totalnego niechciejstwa i rozleniwienia. Dlatego jestem pelen sympatii i szacunku dla instruktorow judo.
Napisano Ponad rok temu
dokładnie tak..zgadzam sie z przedmówcą..- dobrze opracowana metodyka treningu z dziecmi
- takie male bajtle uwielbiaja sie turlac po maci
- jesli bedzie chcial trenowac cokolwiek innego - bedzie mial swietna podbudowe fizyczna po treningach jud
.
co do karate-to też jest niezła opcja...zwłaszcza style tradycyjne...
ja swojego malca zamierzam zapisać na jj lub karate tradycyjne w tym moge wybierać w zielonej górze jeśli chodzi o dziecie..ale mam jeszce troszke lat do namysłu
Napisano Ponad rok temu
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
aha, mówię o karate.
Napisano Ponad rok temu
Dzieci powinny miec wlasna grupe o rozpietosci nie wwiekszej niz 5-8 lat chyba ze sa to zajecia gdzie cwicza razem z rodzicami ale juz kilkanascie lat nie spotkalem sie z takimi zajeciami. Trenig ogolnorozwojowy ukierunkowany dosc mocno mozna zaczac powyzej tych 8 lat.
Co polecam ? - zajecia gdzie dzieci nie cwicza tylko na klepce ale zarazem i na macie. Ogolnie najwiecej dzieciecych grup w tym wieku jest na judo i jedno jest pewne ze maja kadre wykwalifikowana. Na Pradze prowadzi zajecia z ju-jitsu z dziecmi Urszula Zalewska-Dudek tez moge polecic ten klub jak dla dzieci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki
Kasiula :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z wyrazami szacunku, Wielgus Kutas.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak sie ma wodka do treningow?
- Ponad rok temu
-
Piękne, piękne k....a piękne !!!
- Ponad rok temu
-
Kluby w waszych miastach.
- Ponad rok temu
-
Trenuję Krav Maga czy Krav Magę? Dylemat językowy :-)
- Ponad rok temu
-
znikł.......
- Ponad rok temu
-
Szukam sztuki walki dla siebie...pomoc mile widziana...
- Ponad rok temu
-
Box: Jednoczesna jazda na rowerku i walenie w worek??
- Ponad rok temu
-
filozofia walki... treningowej ;)
- Ponad rok temu
-
Stoicki spokój...
- Ponad rok temu
-
2 różne pytania?
- Ponad rok temu