Mocne noże... drogie noże... potrzeba czy chęć posiadania?
Napisano Ponad rok temu
wyszły takie trzy i w dodatku na zamowienie. wiec ktos tyle zaplacil...
niektorzy by powiedzieli, ze a takie pieniadze noz powinien miec wszystko...nawet duszę.
mysle, ze zupelnie inaczej sie podchodzi do kazdego noza. Mi niektóre wydaja mi sie zupelnie puste, bezrozumne, a niektóre...maja to cos co do mnnie przemawia :twisted:
Napisano Ponad rok temu
3200$
This is a "VERY RARE" Randall Made STARFLITE , Folding Throwing Star Knife, with its Original Johnson Sheath ! It is shown in Rhett Stidhams 1991 catalogue page 6 & was valued at $2000.00 in 1991, this Randall thrower is all Stainless Steel, has three blades that pivot with an adjustable wing nut , when loosened the blades fold out to your desired position & kept locked in place by tightening the wing nut. When in the open position there are six unbelievably sharp edges with needle point tips. It has a 14-1/2” main gripping blade stamped on one side with the original owners name & is stamped "RANDALL MADE ORLANDO, FLA. S" Logo on the other side. The other two blades have an O/L of 10-1/2" ! This "RARE" Randall Starflite Throwing Star really looks Great with its Original Custom all leather Johnson sheath ! MINT KNIFE & SHEATH !!! Comes with the 1991 catalogue."
Szanuję tego pana ale to jest grube przegięcie
Napisano Ponad rok temu
Oooo mamo
No, ale za 3200$ nie można zbyt wiele wymagać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ino jeden egzemplsrz byl faktydcznie rsucany tzn no.1 przez samegio randalla a reszta to chore okazy kolekcjonerskie. Po mojremu - nie uzytkowe - cdo gazu,.
QW Blade krorys numerze byhl artykujkkl na ten temat. 30 egz tego zrobil czy cos? Ostatnin rayzem rzycal chyuba w latach 80 lol.
Napisano Ponad rok temu
Btw. kiedy sie w Marylinie widzimy ?
Napisano Ponad rok temu
Dla przypomnienia
3200$
ROZWALIŁA MNIE TA ŚRUBKA( ciekawe czy za taka cene dołączaja tez srubokret )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kazdy szlif, kazda rysa prowadzona reka mistrza tylko w jednym celu, aby zapewnic jak najlepsza oplywowosc podczas lotu ! myslicie ze te ryski to od tak sobie ?! Randall nie robi nic bez potrzeby ! srubka jest zaprojektowana tak, ze podczas odkrecania/dokrecania uklada sie IDEALNIE do ramion minimalizujac opory powietrza !
miejscie godnosc i jak sie nie znacie nie komentujcie :wink:
dac im takie cacuszko za prawie-darmo to odrazu szmelc...
rece opadaja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja sie z Toba nie zgodze, bo IMO za wczesnie przerwales wywod.Gówno? Tak. Drogie gówno? Jak cholera. Dowodzi to czegoś? Niczego nie dowodzi...
Zakonczylbym to inaczej: "Kupuja to ludzie? Kupuja. Czego to dowodzi? Ze jak ludzie maja dosc kasy i chec, to kupia kazde gowno"
Albo, ze "syty glodnego nie zrozumie i na odwrot". Teraz juz na serio.
Napisano Ponad rok temu
ja przygarnąłem kolejnego szczeniaczka i wara mi od mojej sfory....
Napisano Ponad rok temu
Bo wtedy zaliczę zgon ze śmiechu. A przed śmiercią odeślę człowieka do najbliższej poradni zdrowia psychicznego.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Święte słowa......dla jednego to gówno , a dla drugiego będzie to ozdoba kolekcji i nikomu nic do tego.
Napisano Ponad rok temu
dokladnie, dla mnie jest to wywalenie kasy, jak sie komus podoba i stanowi to dla niego powiedzmy inwestycje to ok, GOWNO mnie to obchodzi, kazdy robi co chce i kupuje na co go stac (co jednak nie zmienia faktu, ze dalej uwazam to za wywalenie kasy :wink: )"syty glodnego nie zrozumie i na odwrot
kazdy ma prawo do swoich opini ! dajmy sobie wszyscy zyc nawzajem !
pozdrawiam bynajmniej nie gownianie :wink:
qkiel
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio kupiłem AFCK. Co z nim robię? Noszę. Codziennie. Zawsze i wszędzie - no może za wyjątkiem natrysku. Po pracy i w pracy. Dziś dyrektor się pyta - a to co? Mówię: temperówka, masz, pobaw się... I jest OK. Nikogo nie przeraża analityk z 'kosą'. 30 m obok siedzi kolejny maniak. Piętro wyżej jeszcze jeden. Dla mnie to zwykłe narzędzie, jak zegarek, telefon, komputer, samochód. Jest zawsze. Nie zawsze jest potrzebny, ale jeśli - to jest. Otwieram korespondencję, robię kanapki, kroję mięso na grilla, ostrzę kijki na kiełbaski, tnę liny na jachcie. A jeśli ktoś będzie chciał wycisnąć ze mnie ducha - to też będzie pod ręką. Typowy utylitaryzm.
Inne podejście? Proszę bardzo. Zbieramy z tatkiem bagnety. Zupełnie nieużyteczne draństwo. Ale pasjonuje nas to i jeśli trafiamy na egzemplarz, który nam odpowiada - kupujemy. To jest hobby. Nawet nie lokata kapitału, bo nikt nie wie ile to będzie warte za 20 czy 50 lat.
Noże mogą być drogie? Oczywiście - podobnie jak większość precyzyjnych narzędzi. Patka czy Rolexa można kupić i w wersji chińskiej za 10$ i w oryginale. Jeśli nie interesujesz się dana dziedziną, to zrozumiałe, że z trudnością dostrzeżesz różnicę. Czasem wpływają one zdecydowanie na walory użytkowe, czasem są typowo kolekcjonerskie. Oto przykład: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Jeśli się nie znasz, to powiesz, że to jakiś stary rzęch. Kiedyś, na pewnej imprezie, klienci klasy 'privetbanking' tak właśnie się ze mnie wyśmiewali. Mieli piękne, bzyczące i błyskające Nikony F55, EOSy 300... Nie zraziłem się. Nadal uważam, że jest wart ponad 3000$ (i cieszę się, że kosztował mnie mniej). W czym jest lepszy od amatorskiego aparatu - wszystkim, a zwłaszcza tym, że jeśli zdjęcie jest do kitu, to musisz mieć pretensje tylko do siebie. I to jest sprzęt użytkowy. Wersje limitowane mają tłoczone skórki, są pozłacane, wzorzyście zdobione itd. Mechanicznie nie różnią się niczym. Są przeznaczone specjalnie dla kolekcjonerów - i dla nich wyceniane na 5000$. I nie zalegają w magazynach. Myślę, że podobne przykłady podadzą narciarze, rowerzyści, nurkowie (tu dodatkowo wyceniasz swoje życie) i inni maniacy...
Zdrówka życzę,
Bullitt
Napisano Ponad rok temu
niech ktos wydaje na to kase, jego sprawa, jestes kolekcjonerem ? kreci cie to ? masz na to forse ? kupuj ! ale tez nie wymagajcie zeby kazdy podzielal jakas "manie" albo tak wysoki poziom owej "mani"
to by bylo chyba na tyle wypocin :wink:
pozdrawiam niemaniakalnie :wink:
qkiel
Napisano Ponad rok temu
Dla przypomnienia
3200$
man takie cos, 4 sztuki. sa troche uzywane wiec sprzedam po 60 zeta. śrubokręt gratis
Napisano Ponad rok temu
Tu się nie zgodzę. Po kilkudziesięciu minutach spędzonych z WAR'em na gg i po przeczytaniu kilkudziesięciu Jego postów, z nieskrywanym szacunkiem do Jego profesjonalnego (pragmatycznego) podejścia do noży, stwierdzam, że wyleczył mnie CAŁKOWICIE ze wszelkich form "kultowosci" i "zapasu mocy".Sprobuj zamknac sklep - im pewnie nie pomozesz, ale moze chociaz przestana przychodzicNie Cynik, ja tych ludzi leczyłem, ale to jak noszenie wody sitem, wciąż przychodzą następni i następni ...
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Cynik, czy potrafisz czytać ze zrozumieniem tekstu ? Nie piszę o tym, co czuje harleyowiec do swojej maszyny, tylko co czuje harley. Bo idąc dalej tym tropem, np. nie byłaby Ci potrzebna kobieta. Wystarczyłaby gumowa lalka, byle Cie kochała.
Wojtek
Ehm a to twoje slowa...
Camillus jest sliczny, budzi pozadanie jak kochanka, powoduje szybsze bicie serca. Po dluzszym czasie jednak dostrzegamy jej wady, zaczyna nas denerwowac. I zaczynamy sie rozgladac za nowa. Operator jest jak wierna kobieta, moze nieefektowna, moze znamy ja tak dobrze, ze trudno o uniesienia. Jednak wiemy, ze mozemy liczyc na nia w kazdej chwili, ze nie zawiedzie nas. Wszystko zalezy tylko od tego, czego oczekujemy ...
I kto tu jest zboczony? 8)
I Konczac temat - WAR sprawdz w slowniku pojecie poczucia humoru bo widze, ze Ci go brakuje bardzo, jesli potraktowales smiertelnie powaznie tekst w stylu "noz sie cieszy jak jest uzywany" do tego z usmieszkiem i zinterpretowales go doslownie to chlopie, masz problem.
Bo w ten sposob to ja sie moge przypierdolic do innego twojego tekstu:
A czemu perfekcja niedoskonala ? Bo brakuje w tym nozu pewnej "duszy" odrozniajacej go od innych nozy. Ale to juz jest kwestia gustu.
[WARowy tok myslenia mode on] Dusza? Okultyzm jakis? bozek, fetysz? Voodoo? Duch w pancerzu? Mowi do ciebie czasem jakis noz co dusze ma?
Teraz rozumiesz?
Viva la kamoludekrevolution!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Neck Knife - prośba o radę
- Ponad rok temu
-
Emerson
- Ponad rok temu
-
Tani folder
- Ponad rok temu
-
Świat się kończy ?
- Ponad rok temu
-
który nóż? ka-bar vs. SOG
- Ponad rok temu
-
Ciekawy link do Denchmade
- Ponad rok temu
-
Endura vs. PIKA - pierwsze wrazenia ;)
- Ponad rok temu
-
jaki prezent na 18 urodziny? ;)
- Ponad rok temu
-
nóż ufajdany klejem
- Ponad rok temu
-
EDC/SCYZORYK.. SCYZORYK = EDC !!?? - quasiTEST :)
- Ponad rok temu