co wiecie o seitedo??
Napisano Ponad rok temu
Mnie mo|esz nazywac jak chcesz mi to dynda ,gdyz dzieci mog wszystko -hehehehehehe bez obrazy i konczym te bzdet jak nie kumasz tematu ,gdyz moderator sie tylko denerwuje. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Szkoly pokonczylem, wiekowo pewnie tez jestem starszy od Ciebie (34 lata) wiec nie strzelaj tak na oslep kula w plot, bo sam wystawiasz sobie idiotyczna opinie, choc Ci na niej nie zalezy :wink:
Napisano Ponad rok temu
ok
nie kłócę się....
widziałem jego egzamin, być może poszedł do przodu i teraz ma lepszą technikę niż kiedyś
pytanie tylko czy ma TECHNIKĘ NA 5DANA??
Przecież to jest wysoki stopień..
A tak nawiasem to ciekawe jaki przezentowałbyś poziom wyszkolenia gdyby shihan prowadził Cię od początku...
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam!!! Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, bo nie wiem. Jedyne co mogę napisać, to że było ciężko przestawić się z techniką z Karate Shotokan, na Karate kontaktowe. Wiesz chyba o co chodzi.
powiem tyle- tak czy siak dla Ciebie lepiej że zaczołeś np. od shotokanu a nie od seitedo. Dlatego masz zapewne solidne podstawy, które mozesz wykorzystać w sporcie seitedo. Większość gości którzy tylko ćwiczyli seitedo nie mają dobrej techniki... - znam kilka osób.
Trochę Ci się dziwie, że nie poszedłeś do kyoka, ale pewnie blizej miałeś na seitedo.
Pozdrawiam i życze sukcesów 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem tyle- tak czy siak dla Ciebie lepiej że zaczołeś np. od shotokanu a nie od seitedo. Dlatego masz zapewne solidne podstawy, które mozesz wykorzystać w sporcie seitedo. Większość gości którzy tylko ćwiczyli seitedo nie mają dobrej techniki... - znam kilka osób.
Powiem tyle, Aikidudi- solidne podstawy z shotokanu nie nadaja sie do niczego. I nie wiem jak ta "dobra technika" moze pomoc w kontaktowych sportach/sztukach walki. Pewnie masz na mysli, ze techniki shotokanu ladnie wygladaja... ale jak cholernie ciezko jest sie pozniej tego wszystkiego oduczyc!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zaelzy od ludzi. W jednym nasz racje zerokie pozycjie w shotokanie pozostawiaja nawyki i ......... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno. Seitedo się nie rozpadło. Działa całkiem prężnie!!!
Dowcip miesiaca a uwazaj na gladiatorów z Kosmosu ponic sa nie samowici jak popija przed walk
Napisano Ponad rok temu
. Mam nadzieję że będziecie mimo wszystko trzymać kciuki za mnie w jutrzejszym Colosseum. Za 3 godzinki jadę do Bielska, potem sen i ring. Pozdrawiam wszyskich!!!
Napisz relacje potem jak ta impreza wyszła i jak Ci poszło.
Trzymaj sie.
Napisano Ponad rok temu
aikibudi widze,|e jest dbrze zorietowany w temacie seitedo jak teraz wygladaja ich struktury w karaju po tym calym rozpadzie ? , klótniach , wyzwiskach w sieci , itd
karateka nie przesadzajmy-nie wiem aż tak wiele jak mogłoby sie wydawać.
Wiem, że troche ludzi szykuje sie do odejścia. Mam bezpośredni kontakt z ludźmi ćwiczącymi w Wadowicach oraz Bielsku. Chyba przestaje im się podobać to czego się uczą i co widzą...
Jak macie jakieś namiary na dobry kyok w bielsku to dajcie znac chętnie tym osobom pomogę.
Mam do Was takie pytanie, czy w innych stylach są organizowane zawody dla małych dzieci? Jesli tak to na jakich zasadach. Pytam ponieważ znam gościa, który zapisał dziewczynkę na seitedo i od momentu kiedy wyszła na mate podczas zawodów ma uraz psychiczny i ma lęki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do walk dzieci to mozna i powinno sie rozbic walki bezkontaktowe lub jakies konkurencje sprawnosciowe jak kata czy walki rezyserowane to pozwoli mlodszym zalapac bakcyla a jednoczesnie ie wyrzadzac im krzywdy
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
walka trawala 20 sek.Buczko wszedl w nogi i wyniosl go i walnal poteznego slama dodajac po tym 3 bomby.Koniec
Ja mam dla kolegi wielki respekt ze wystartowal i ze podjal walke z najlepszymi brawo.
A co do przegranej SHIT HAPPENS zdarza sie
Napisano Ponad rok temu
Mam do Was takie pytanie, czy w innych stylach są organizowane zawody dla małych dzieci? Jesli tak to na jakich zasadach. Pytam ponieważ znam gościa, który zapisał dziewczynkę na seitedo i od momentu kiedy wyszła na mate podczas zawodów ma uraz psychiczny i ma lęki.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
12 lat to chyba najmniej, ale nie czytałem wszystkiego.
Napisano Ponad rok temu
To jest tak jak rodzice zapisuja do sekcji nie sprawdzajac uprawnien czy licencji instruktorów .
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Bloki - historia
- Ponad rok temu
-
Soto-uke - Kanji
- Ponad rok temu
-
terminologia
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia Karate Do
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe -Grzegorza Krauze- (Shaolin Kempo)
- Ponad rok temu
-
Fukugo
- Ponad rok temu
-
4 rocznica smierci Andy Huga
- Ponad rok temu
-
Grzechy Kyokushin
- Ponad rok temu
-
"BÓL TO TYLKO ZŁUDZENIE..."(??)