Ulica - dwa światy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do wpierdulu, to dużo zależy od tego jak się zachowujesz, jak łazisz sam ze spuszczoną głową po bramach, to szansę są duże, jak nie łazisz po nocach i nie masz 18 lat i wyglądu kurczaka, to szanse te odpowiednio maleją. Dodatkowym czynnikiem mającym wpływ na ryzyko załapania się na łomocik są szczecinskie balety, pełne frustratów, nie ma w tym mieście w zasadzie ani jednego lokalu, gdzie można pójśc, bez ryzyka wyłapania kosy - no może Piwnica i inne takie heavy metalowe puby, gdie małolactwa mało przyłazi.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, ze mity o ociekajacych krwia ulicach sa przesadzone, jednak Sosnowiec wydaje mi sie miastem, gdzie szansa jakiejs jazdy na miescie jest statystycznie znaczaco wyzsza niz srednia krajowa. (Mieszkalem jeszcze w Krakowie i Wawie, gdzie czesto jestem do tej pory, wiec pewne porownanie mam. Trzeba jeszcze pamietac, ze chyba jest pewien wiek, kiedy czlowiek czesto staje sie celem rozbojow. Sam pamietam, ze jak mialem 13-14 lat, to na miasto wyruszalem jak na wojne. (Moze zreszta mialem wtedy niefart, albo nie umialem unikac niebezpiecznych miejsc i sytuacji).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cała reszta Wrocka pełne spoko.
Napisano Ponad rok temu
ok, jestem dziewczyna (wg niektorych ma to znaczenie), ale o roznych porach wracam do domu (takze poznych lub... wczesnych :wink: ) i raczej nie chodze w obstawie. nie mam zamiaru rezygnowac z normalnego/dotychczasowego trybu zycia, tylko dlatego, ze potem musze sama zatroszczyc sie o powrot. nie mam zadnego gazu, paralizatora, noza (zreszta po co? nie umialabym go uzyc, a machac nozem komus przed twarza... chyba tylko wzbudziloby w nim agresje...?) uwazam, ze nawet w nocnej komunikacji jest ok.
ale swoja droga... fajnie by bylo, gdyby faceci bardziej sie poczuwali do odprowadzania kolezanek...
Napisano Ponad rok temu
Wiec tak w kolejnosci:No i to mnie zastanawia, mocno mnie zastanawia - jak to się dzieje, że ja tu sobie w ciszy i spokoju przeżywam życie, a w tym samym czasie moje miasto w opowieściach innych wygląda jak teren ogarnięty zamieszkami, albo przynajmniej krwawą wojną gangów?
A w jakim mieście Wy żyjecie?
-trzy-krotnie zlamany nos(znaczy za trzecim razem juz nie poszedlem na rentgen,ale sie tak sympatycznie ruszal,ze podejrzewam ze caly nie byl )-w sumie szczesciarz jestem bo prawie nie widac...
-niewielka blizna kolo brody.Kopniecie z glana-jeden szew...caly czas sie cholera zacinam przy goleniu o to cholerstwo.
-4 powazne bojki(tak zgadza sie na 4 razy jak mialem "sytuacje" 3 razy nos zostal zlamany...nie ma to jak miec kurwa szczescie...)...a wlasciwie 3 bojki,i jedno pobicie przez trojke nazistow.
-4 sytuacje gdy polknolem swoja dume i albo ucieklem przed kims albo nie zareagowalem na bardzo bezposredniezaczepki
-wszystkie te wydarzanie mialy miejsce na przestrzeni ostatnich dwoch lat
-nie ma miesiaca zebym nie slyszal na ulicy chociaz jednego tekstu typu "jebany brudas"...moze to nie ten sam kaliber co powyzsze,ale ja traktuje to powaznie(szczegolnie ze niezaleznie co by dresiki i im podobni do mnie wolali prawie zawsze wystepuje tam slowo"brudas",a ja zawsze mialem koszmarna obsesje na punkcie chigieny )
Zadna z tych sytuacji nie wynikala z mojej incjatywy...
Moze rzeczywiscie zyjemy w dwoch roznych swiatach Adam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Katowicach na delegacjach bywałem. A na delegacjach miasto się zwiedza bardziej intensywnie niż normalnie.
Razem do kupy 3 miesiące będą. Spokojne miasto. Gdzie tak Cię napadają? Jacy naziści? W Polsce już nazistów nie ma. Żadnego nie widziałem dobrych kilku lat.
Dresy się Ciebie czepiają jak do domu wracasz? Ja dresów z osiedla znam wszystkich z widzenia jak do domu wracam to mi machają.
Napisano Ponad rok temu
Daleki jestem od sugerowania uchybień w Twojej higienie osobistej, ale skoro za każdym razem kiedy się do Ciebie przypie*dalają słyszysz "brudas", to coś w tym chyba musi być, co?
Póki jeździłem środkami masowego rażenia miałem więcej okazji żeby się poprzyglądać ludziom - i niektórzy naprawdę wyglądają tak, że jakby przykleili sobie na plecy kartkę z dużym i wyraźnym napisem "chcę dostać łomot, chętnie oddam komórkę" wiele by się już raczej nie zmieniło. Niektórzy się aż proszą o to żeby im dać w pysk. Nie należysz czasem do tej grupy?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
-nie ma miesiaca zebym nie slyszal na ulicy chociaz jednego tekstu typu "jebany brudas"...moze to nie ten sam kaliber co powyzsze,ale ja traktuje to powaznie(szczegolnie ze niezaleznie co by dresiki i im podobni do mnie wolali prawie zawsze wystepuje tam slowo"brudas",a ja zawsze mialem koszmarna obsesje na punkcie chigieny )
A może Ty śniady jesteś, albo dredy nosisz? Koszulki "Czarnych Panter"?
Przybliż nam swoją osobę, bo to dość osobliwe co piszesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mesjasz,
Daleki jestem od sugerowania uchybień w Twojej higienie osobistej, ale skoro za każdym razem kiedy się do Ciebie przypie*dalają słyszysz "brudas", to coś w tym chyba musi być, co?
Niekoniecznie, bardzo czesto slysza to od zuli ludzie noszacy dlugie wlosy, chocby byli czysci. :?
Napisano Ponad rok temu
A może Ty śniady jesteś, albo dredy nosisz? Koszulki "Czarnych Panter"?
Przybliż nam swoją osobę, bo to dość osobliwe co piszesz.
Hmmm,ponoc mam lekko latynoski typ urody,ale to chyba nie o to chodzi
Jezli chodzi o mój ubior,to rzeczywiscie jest to (okreslenie bodajze z "GW" )"styl subkulturowy" ,choc nie punkowy.Lubie bojowki,glany,czasami nosze bluzy sepultury,soulfly'a,albo muzyki przeciwko rasizmowi,mam dlugie wlosy(no,powiedzmy...scialem sie na krotko 1,5 roku temu,i teraz sa do ramion).Aha...mam czarna kostke,z naszywka "niszcz nazizm",a na ulobionych spodniach naszywke "i hate techno music"...i do tych dwoch ostatnich rzeczy nikt sie nigdy nie przyczepil(oprocz podpitej ekipy nazi metali pod knajpa,pare dni temu.Na widok mojego plecaka zaczeli krzyczec "sieg hail" i "hail hitler"...moze liczyli ze rusze do heroicznego-1 na 5-boju z narodowym socjalizmem...dzieki bogu,pomimo tych wszystkich tanich win,zostalo mi troche szarych komorek)Mam 20 lat,ale podobno wygladam na jakies 25...Pewnie jest pankowcem ... na dresow zawsze pankowcy dzialali jak plachta na byka. Ja tez w mlodosci chodzilem na zarcie "hary kryszna" na pasaz Wiec wiem jak to jest .
Wystarczy przyblizania swojej osoby?:)Pczulem sie jakby zamiesczal ogloszenie w róbryce "matrymonialne"
Napisano Ponad rok temu
.
.
.
.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać
No offence!
Zdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Mesjasz,
Wiesz mi ze pomimo twojego zaawansowanego :twisted: wieku,jeslibys zapuscil sobie dlugie wlosy,to nie zaleznie od twojego ubioru,predzej czy pozniej ktos by Cie nazwal "brudasem"...Długie włosy, tu naszywka, tam naszywka, glany ... stary, no wyglądasz jak brudas
.
.
.
.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać
No offence!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak miałem długie włosy, to dostałem w pysk. I obciąłem, a chuj, i tak były z nimi same problemy 8)
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Warhead za twojego mlodu to ty chyba na kazde zarcie chodziles :wink: (oczywiscie zarcik i bez obrazy )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wydarzene z ulicy - miałęm szczescie
- Ponad rok temu
-
Jaka jest wasza reakcja?
- Ponad rok temu
-
garda-piesci zacisniete czy wyprostowane w palcach?
- Ponad rok temu
-
Sztuka walki, broń, cokolwiek na 4 łebków
- Ponad rok temu
-
Jak się prawnie zabezpieczyć w sytuacji walki ulicznej?
- Ponad rok temu
-
Co tu zastosowac ???
- Ponad rok temu
-
Kilka filmików z ustawek
- Ponad rok temu
-
Jak to się robi więzieniach
- Ponad rok temu
-
NOŻOWNIK