Mój pierwsze, ten najważniejszy...:)
Napisano Ponad rok temu
Stal nie wiem jaka, zrobiony z niej był nóż do koperciarki, hartowana na ile, tego nie wiem, noże do gilotyn do papieru hartowane są na 55-58 HRC. Generalnie to strasznie rdzewna Całość wyszlifowana przy użyciu szlifierki taśmowej i wiertarki z kamieniem ściernym... Polerka z ciekawości jak wyjdzie: 600, 800, 1000, 2000. Zastanawiam się teraz jakie by tu okładziny pasowały. O ile uda mi się wywiercić otwory... Być może będzie to włókno węglowe (o ile pertraktacje z odpowiednią firmą się powiodą). Co do szlifu to miało być tanto ale się nie powiodło, stąd chisel...
Grubość: 4,7 mm
Długość całkowita: 28,8 mm
Ostrze: 16,7 mm
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/img]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/img]
Napisano Ponad rok temu
Okładziny - drewno ładne!!
Napisano Ponad rok temu
Oby tak talej - Pozdrawiam Mrozik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do polerki to ręcznie papierkami ściernymi na klocku. Do gradacji 1000 polerowałem pod bierzącą wodą, 2000 nakoniec na sucho. Okazało się ze na sucho wychodzi lustereczko a pod wodą nie. Jeszcze muszę trochę popracować bo rysy gdzieniegdzie są. Pasty żadnej jeszcze nie używałem. Co do samego wycięcia kształtu i szlifu to wszystko taśmówką roboty rzemieślniczej papierem 150, poszło 9 pasów 1,5 m, Samo szlifowanie to ok. 8-10 godzin.
A finisz to sam nie wiem kiedy, pracuje ostatnio po 10 h dziennie łącznie z sobotami i już nic mnie się nie chce potem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(jestem ciekawy, nie złośliwy)
Napisano Ponad rok temu
Tymczasem mam już drugi taki płaskowniczek od koperciarki jeno 3 mm grubości i chce sobie małego necka wyrzeźbić... Potrenuje szlif dwustronny. Jak tylko uda mi się zdobyć papier w pasach o obwodzie 1,5 m... Tymczasem problemy mam z materiałem na rękojeści.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co myslicie o tym materiale na okładziny?
- Ponad rok temu
-
Gdzie znajde kowala?
- Ponad rok temu
-
NEW - full damaścik :)
- Ponad rok temu
-
I am Mad
- Ponad rok temu
-
Jak odratowac osełke?