meśnie plecków
Napisano Ponad rok temu
novocain usiadomił mi, że domowe ćwiczenia nie muszą byc takie głupie :wink: i w zwiazku z tym, zapytuje, czy znacie, macie jakieś ćwiczenia na mieśnie pleców, któr można wykonywać na karimacie w domu?
No, bo jak cwiczyc na siłowni to wiem, ale chciałbym takze wiedziec jak można popracować w domu.
Z góry thx.!!!
Napisano Ponad rok temu
A jak juz na nim cwiczyc bylo duzo razy pisane
Podchwyt, nachwyt - wasko,szeroko 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na dolne partie najlepsze są plecki (ja to tak nazywam), czyli kładziemy się na brzuchu, ręce na głowe i odrywamy klatke od podłogi. Chwilę trzymamy i opuszczamy.dolne partie plecow (prostowniki) tez beda nietkniete.
Apropo drążka: jaka jest różnica między nachwytem i podchwytem (przecież to tylko obrót nadgarstka), czy to aż tak się różni?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Apropo drążka: jaka jest różnica między nachwytem i podchwytem (przecież to tylko obrót nadgarstka), czy to aż tak się różni?
sam spróbuj 8)
podciąganie nachwytem jest nieporównywalnie trudniejsze niz podciąganie podchwytem. Z czego to wynika niestety nie umiem powiedzieć.
Robiąc to pierwsze pracuje triceps, to drugie boceps
Napisano Ponad rok temu
Mam drązek, ale zawsze myslałem, ze to się na łapy robi? 8O
Ale o.k, bede cwiczyc wiecej, jeszcze jakieś sugestie?
Napisano Ponad rok temu
sam spróbuj 8)
podciąganie nachwytem jest nieporównywalnie trudniejsze niz podciąganie podchwytem. Z czego to wynika niestety nie umiem powiedzieć.
Robiąc to pierwsze pracuje triceps, to drugie boceps
Wiesz nie mozesz tak tego generalizowac bo naprzyklad mi lepiej i latwiej i wiecej podciagniec zrobie nachwytem a nie podchwytem wiec to nie jest regula nie wiem czemu tak mam no ale tak jest
Napisano Ponad rok temu
podchwyt - plecy i bicepsy (ale tu mniejsza jest chyba praca plecow, przynajmniej u mnie)
wiec jak komus nie idzie podchwytem - ma slabe bicepsy
ja podchwytem robie wiecej niz nachwytem.
no i to drugie, co ktos opisal; grzbiety, czy jaskolki czy jakkolwiek sie to nazwie. kladziemy sie na brzuchu, unieruchamiamy nogi i podnosimy korpus do gory napianajac miesnie plecow i posladki. do tego mozna z boku rece ugiete podnosic zeby gorne miesnie plecow pracowaly.
czasami, moj kolega jeden tez tak ma. zalezy od wyrobienia chyba.
no i popatrzcie, ile podciagacie. bo ja np to mam 80kg do podciagniecia i to juz jest calkiem calkiem ciezar jak dla mnie.
no i za pare miesiecy zobace, czy daje to co napisalem efekty :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mięśnie 'cyców' :D
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia a posiłki
- Ponad rok temu
-
Jaki lekarz dla sportowców?