Mięśnie 'cyców' :D
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj trochę Kubusia postów, zanim go podsumujesz w ten sposób. On wielokrotnie mówił, że sterydów nie dotykał. I ja jakoś jemu akurat wierzę 8)
K.
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-zakładam że umiesz zrobić 10 pompek
-a chcesz umieć zrobić 100
- więc ćwicz 5 seriach jak dojdziesz do 5 seri po 10 pompek to zacznij zwiększać ilość pompek w każdej seri aż będziesz robił 5 x 20 pompek
- potem rób 4x25 i tak dalej zwiększając liczbę powtórzeń w seriach i zarazem zmniejszając ilość seri aż zrobisz 1x 100 pompek a
- aha a jak dojdziesz do 2x50 to potem rób 1x60 i 1x40, potem 1x70 i 1x30 itd zawsze w pierwszej seri rób wtedy więcej powtórzeń
- odpoczynek między seriami proponuję zrobić w miarę solidny około 2 minut
Napisano Ponad rok temu
Tak sie składa, ze cwicze i cwiczyłem.ty WORMS4LIFE wiesz chociaz do kogo mowisz? nie cwiczyles nigdy na siłowni a zaczynasz sobie z osobami ktore mają pojęcie o kulturystyce w przeciwienstwie do ciebie.
Mówi, ze nie brał? Nie wiem moze, ale ja mogę powiedzieć, ze jestem dinozaurem.... i co wierzysz?
75 kg. wagi i 165 kg. na klate? :?
Hmmm, jakoś mi cieżko uwierzyć w takie wyniki "na czysto" bez choćby kreatynki.... .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tobie?ale ja mogę powiedzieć, ze jestem dinozaurem.... i co wierzysz?
Tak.
Serio.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podam ci bardzo prosty sposób:
-zakładam że umiesz zrobić 10 pompek
-a chcesz umieć zrobić 100
- więc ćwicz 5 seriach jak dojdziesz do 5 seri po 10 pompek to zacznij zwiększać ilość pompek w każdej seri aż będziesz robił 5 x 20 pompek
- potem rób 4x25 i tak dalej zwiększając liczbę powtórzeń w seriach i zarazem zmniejszając ilość seri aż zrobisz 1x 100 pompek a
- aha a jak dojdziesz do 2x50 to potem rób 1x60 i 1x40, potem 1x70 i 1x30 itd zawsze w pierwszej seri rób wtedy więcej powtórzeń
- odpoczynek między seriami proponuję zrobić w miarę solidny około 2 minut
dzięki zorro. postaram się z tym pokombinować. ale ja mówie pompki to jest moja słabość. ja robię te pomki z użyciem krzesełka tzn nóżki na krzesełeczku, łapki na podłodze i jade z koksem 8) próbowałem robić te 5 serii i .... 8) :? niezaciekawie... bo zrobiłem w taki własnie sposób 2*10 a potem wycisnąłem 8 i padłem... ale mówie 'trza być twardym' i kombinuje z półpomkami i znowu 1*10 a potem 8 i to samo.... w sumie wyszło 46 8) no ale... zesram sie a musze ciskac za jednym zamachem choc te 50 :-) oczywiście przerwy robiłe coś koło 2 minut :wink:
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedna taka mała rada nie próbój tak ćwiczyć codziennie z mojego doświadczenia wynika że jak oprócz takich pompek nie robisz żadnego innego katorżniczego treningu z ciężarami to spokojnie możesz to robić co drugi dzień wtedy powinny być jakieś postępy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jeśli będe to robił codziennie??
to z doświadczeń własnych i kolegów mogę cie na 99% zapewnić że postęp czyli w twoim przypadku powiedzmy wykonanie 100 pompek w jednej seri przyjdzie o wiele później i ze znacznie większym bólem niż jak będziesz ćwiczył sumiennie i porządnie tak jak to sobie założyłeś ale co drugi dzień.
Mięśnie po prostu muszą sobie odpocząć i tyle.W zasadzie mięśnie klatki piersiowej potrzebują na regenerację od 2 dni przy treningu początkującego do 7 dni przy treningu zawodnika wyczynowego z dużym stażem - jednakże odnosi się to do gości ćwiczących na siłowni ze sztangą a nie do pompeczek w domu.
Jednakże jeżeli zauważyłbyś że pomimo tych jednodniowych przerw jesteś ciągle bardzo zmęczony czy wręcz zaczynasz robić tych pompek coraz mniej to wtedy zrób sobie parę dni przerwy.
Chociaż nie przesadzajmy jeżeli to będą tylko pompki bez np. dodatkowo wykonywanych ćwiczeń w domu na plecy typu-drążek , brzuszków , przysiadów to nawet takie 100 pompek nie powinno cię przemęczyć - i jak już dojdziesz do tych 100 pompek w jednym rzucie to wtedy dopiero jak już bardzo będziesz chciał to możesz sobie spróbować robić te 100 pompek dziennie chociaż osobiście uważam to za zbędne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ofkors! 8)Ok. Może być po 10 zł. Dla mnie za pomysł, a dla Ciebie za wykonanie
Masz nkonto czy ja mam podać numer swojego?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ćwiczenia a posiłki
- Ponad rok temu
-
Jaki lekarz dla sportowców?
- Ponad rok temu
-
Szpagat w ciągu 3 miesięcy
- Ponad rok temu