Mięśnie 'cyców' :D
Napisano Ponad rok temu
na basenie 25m, wiekszych u mnie w miescie niestety nie ma. robie 100dlugosci w 50min, srednio 30s na basen (tak, mierzylem to z zegarkiem na rece :wink: ) no ale ja plywam tylko i wylacznie klasycznym (ze wzgledu na plecy) a kraulem to wiecej niz 10 basenow nie przeplyne na raz :? do tego dochodzi to, ze odpycham sie 2 razy czesciej niz ty, a samo odbicie daje mi 1/4 basenu.
przy czym zaznaczam, by nie brac mnie za wyrocznie i sluchac uwaznie innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna powiedziec, ze jestem pewny.
Hi,
novocaine, nie twierdzę że pompki są złym cwiczeniem, wręcz przeciwnie. Sam chętnie ćwiczę, gdy np przez kilka dni nie mam dostępu do sprzętu i zaczynam czuć głód treningowy Niemniej o ile zrozumiałem Grillu chce zbudować masę mięściową, a to moim zdaniem bez obciążenia będzie trudne.
Na pewno lepsze pompki niż nic, ale na spektakularne przyrosty specjalnie bym nie liczył. Chociaż mogę się mylić, mówię to co obserwuję we własnym przypadku
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W kilku miejscach na forum ( http://www.forum-kul...showtopic=57554 ; http://www.forum-kul...showtopic=55208 ) poruszano temat "utwardzania" pięści, m.in. poprzez pompowanie na kościach. Wniosek z dyskusji był zawsze taki, że "utwardzanie" to w ogóle zły pomysł, niezależnie czy za pomocą pompek, czy walenia pięściami w ścianę.
Ten typ pompek wzmacnia jednak również nadgarstki. I tu pytanie - czy pompki na pięściach są dobre na wzmocnienie nadgarstków (a co za tym idzie, stabilności i siły ciosu), czy też należy stosować inną metodę - no i jaką?
Napisano Ponad rok temu
mozna powiedziec, ze jestem pewny.
Hi,
novocaine, nie twierdzę że pompki są złym cwiczeniem, wręcz przeciwnie. Sam chętnie ćwiczę, gdy np przez kilka dni nie mam dostępu do sprzętu i zaczynam czuć głód treningowy Niemniej o ile zrozumiałem Grillu chce zbudować masę mięściową, a to moim zdaniem bez obciążenia będzie trudne.
Pozdrawiam
a, o to ci chodzilo.
a powiedz mi, ile wyciskasz na klate? albo ile pompek zrobisz? bezsensem jest moim zdaniem wysylac na silownie kogos, kto nie radzi sobie z ciezarem wlasnegi ciala. jak sam napsialem, na silownie pojde, kiedy bede robic 50 pompek.
z tego co ja na razie odkrylem to seiken poprawia sztywnosc nadgarstka przy ciosie. no i tripceps rosnie. poza tym watpie czy to "utwardzalo" by kostki. przeciez musi byc uraz, a przy pompkach kostki sa nieruchome i nie narazane na wlasnie te urazy.
tak mysle :wink:
Napisano Ponad rok temu
a, o to ci chodzilo.a powiedz mi, ile wyciskasz na klate? albo ile pompek zrobisz?
na klate wyciskam cholernie mało, to mój słaby punkt.Rekordowo chyba ze 115kg, co biorąc pod uwagę że ważę 87kg jest beznadziejnym wynikiem. Pompek 50kę zrobię raczej spokojnie.
bezsensem jest moim zdaniem wysylac na silownie kogos, kto nie radzi sobie z ciezarem wlasnegi ciala. jak sam napsialem, na silownie pojde, kiedy bede robic 50 pompek.
nie zgodze sie, silownia oferuje Ci znacznie wiecej opcji cwiczen niz pompowanie w domu, chociazby dostep do sztangi i plaskiej/skosnej lawki
Jezeli chlopak chce budowac mase, to ja bym jednak zalecal diete i silownie. ale ja sie znam
Napisano Ponad rok temu
ja kiedyś robiłem na parkiecie i mi skóra popękała....
Napisano Ponad rok temu
no widzisz. a ja waze 80 i nie wiem, czy bym tyle wycisnal. tak samo nie zrobie 50 pompek. wiec co, mam isc na silke i cwiczyc 30kg ciezarem, jak w domu moge za darmo pompki porobic? z podobnym obicazeniem?
przeciez podnoszenie sztangi na lawce to dokladnie to samo, co pompka. (no, hyba ze nie to prosze o poprawke, ale miesnie dzialaja raczej te same?)
i na cholere ma isc na silownie, skoro bedzie tam cwiczyl z ciezarami rzedu 20kg?? jego cialo jest wiekszym ciezarem!
ale sadze, ze do porozumienia nie dojdziemy :wink:
xaimooon..
zastanwiam sie, czy to komentowac..
hmm.. wciaz sie zastanawiam..
masz miekka skore, to normalne. dzieki robieniu pompek na kosciach skora grubieje. jak zaczynalem od kyokushin i na "selekcji" sempai robil po 200-300 pompek to mialem rany, ktore sie przez pare dni nie goily. teraz mam na kostkach 2x grubsza skore, i seiken moge robic bez obawy o zdarcie skorki
poza tym, jak bedziesz robil na miekkim to nie wiem, czy bedzie to stabilne. a poslizgniecie sie reki do dobrych rzeczy nie nalezy.
wiec robic na parkiecie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Khem, nseal, ciebie to pogieło chłopie 115 kg przy wadze do 90kg to niezły wynik. Powiedz jaki masz staż treningowy.
Oj nie bardzo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nseal, ciebie to pogieło chłopie 115 kg przy wadze do 90kg to niezły wynik. Powiedz jaki masz staż treningowy.
Zapewniam Cię że nieszczególny wynik Zresztą nawet te 115 to już historia, teraz bym tego nie szarpnął. Staż? Silownia to już sporo lat, ale raczej tak dla zachowania ogólnej sprawności (jak się zbliża do 30ki to trzeba brać pod uwagę że zastój=brzuszysko, chyba że się ma swietną przemianę materii).
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Khem, nseal, ciebie to pogieło chłopie 115 kg przy wadze do 90kg to niezły wynik. Powiedz jaki masz staż treningowy.
Oj nie bardzo
Dokładnie, jak widziałem co robił kumpel ważący 73kg to mi aż głupio było.
Napisano Ponad rok temu
Ja przy wadze 75 kg wyciskalem czysto na klatke 165 kg. Teraz szkoda mi stawow i zadawalam sie seria setka 10-12 razy. No, coz... slabnie czlowiek na starosc...
Rzeczywiscie nie ma sensu isc na silke jak sie ma problemy z poprawnymi pompkami i cwiczy sie z 30 kg sztanga. szkoda czasu i pieniedzy. Lepiej cwiczyc w domu nie zapominajac o zalozeniu drazka. Drazek to podstawa!
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To rzeczywiscie "rekreacyjny" wynik.
Ja przy wadze 75 kg wyciskalem czysto na klatke 165 kg.
8O 8O 8O
Sterydy sa kurewsko niezdrowe... zresztą sam sie przekonasz.... . :roll: :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ćwiczenia a posiłki
- Ponad rok temu
-
Jaki lekarz dla sportowców?
- Ponad rok temu
-
Szpagat w ciągu 3 miesięcy
- Ponad rok temu