Sensei Sato 8. DAN Kodokan Judo na treningu WT
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
[
no i z tego co zauwazyłem (po ćwiczyłem też przekaz Changa) - taki brak rozgrzewek jest charakterystyczny dla WingTsun
Chcesz powiedziec, ze w innych szkolach np. tych w ktorych ucza przekazu W.Cheunga, tez nie ma rozgrzewek?? Oj, czlowieku, chyba sie nie wyspales...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na początku pewnie masz kilka lat treningów na drewnianym manekinie :wink:
Napisano Ponad rok temu
ruchy WingTsun są przystosowane do tego żeby były użyte od razu - nie ma tam akrobacji, czy wpecjalnie wysokich kopnięc...
(...)
no i z tego co zauwazyłem (po ćwiczyłem też przekaz Changa) - taki brak rozgrzewek jest charakterystyczny dla WingTsun
O kur... a ja głupi trenuje CLF nieświadomy tego, że jak ktoś mnie zaatakuje będe musiał się najpierw rozgrzać :? A tak na serio to uważam to za wielką głupotę. Taki trening bez rozgrzewki nawet jeśli nie na początku to po kilku latach da napewno o sobie znać. Coraz bardziej mnie zadziwia LTWT 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie Gapiszon... to jest odwrotnie: 'VingDragon uczy Ip Man'a Chi Sao'Vingdragon, dziękuję za odpowiedź (zdjęciową) kto i kiedy Cię uczył
(faktycznie stare dzieje)
Napisano Ponad rok temu
'VingDragon uczy Ip Man'a Chi Sao'
(faktycznie stare dzieje)
No patrz, odwróciłeś się na chwilę do kamery i już źle tan-sao zrobił
A tyle razy mówiłeś "tan sao tylko zaciśniętą pięścią!"!
Ale gdzie tam, od kiedy to uczniowie słuchają mistrza...
Napisano Ponad rok temu
przez to ciagle ode mnie dostawal - zobacz jak otwarta furtka na tansao - tylko lacNo patrz, odwróciłeś się na chwilę do kamery i już źle tan-sao zrobił A tyle razy mówiłeś "tan sao tylko zaciśniętą pięścią!"!
Napisano Ponad rok temu
zobacz jak otwarta furtka na tansao - tylko lac
Wybacz o mistrzu że z otchłani mej niewiedzy pytam, ale gdzież i w jaki sposób furtkę otwartą widzisz? :shocked!:
Napisano Ponad rok temu
MacLeod - właśnie napisałem że tylko w WT nie ma rozgrzewek chyba a w WC są (i to jakie )
o staż treningowy nie uniknełem pytania tylko Tsaliffo sie pofatygował żeby ze mną pogadać - WT zaczełem 3,5 lat temu (w tym dokladnie 9 miesieczna przerwa na ciąże na szczęście byłą urojona ), przedtem karate, WC, shiai siao, san da - z tych co 'chwile dluzej' cwiczylem
VingDragon - co z tym tan sao nie tak :>
Napisano Ponad rok temu
MacLeod - właśnie napisałem że tylko w WT nie ma rozgrzewek chyba a w WC są (i to jakie )
quote]
a to sorry, zle zrozumialemprzedtem karate, WC, shiai siao, san da - z tych co 'chwile dluzej' cwiczylem
..dobrze zgaduje ,ze uczyl Cie Leszek Starybrat?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...gdzież i w jaki sposób furtkę otwartą widzisz?
spojrzcie na moj lewy fook sao - gotowy do ataku. tan sao dziadka jest tak nisko, ze mozna smialo ladowac w prawa furtke o facjacie juz nie wspomneVingDragon - co z tym tan sao nie tak :>
Napisano Ponad rok temu
dzieki temu powstanie uraz (wklesniecie klatki ) po ktorym sie umiera w ciagu 7-10 dni
jest to tzw. dim huk czyli "cios opozniony" czego VingDragon nikomu nie zyczy
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jesteś pancerny i masz rękę jak ruska szyna kolejowa , to na pewno Yip Man odepchnie siebie od Twojego ciosu o te kilka stopni żeby nie być na jego linii.
Jak to mówią - Twoja siła w Wing Tsun musi być wystarczająca, żebyś odepchnął się od ściany. Cała reszta to bonus
Napisano Ponad rok temu
to tylko teoria, czasem dziala ale nie na moje techniki - stary to sa sekundy Yong Chun vs. Weng ChunWystarczy przyłożenie siły na tan-sao (do przodu, na zasadzie klina a nie na zewnątrz) by Twój cios niegroźnie poszybował sobie w powietrze po prawej stronie prawego ramienia Yip Mana
Napisano Ponad rok temu
Wybacz, ale nie mogę się powstrzymać od pewnego skojarzeniato tylko teoria, czasem dziala ale nie na moje techniki
(ehhh moje młode lata...)
Gdy ja dołożę, wtedy nie daj Boże
Reanimacja nawet nie pomoże
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie
Ja jestem "King Bruce Lee Karate Mistrz"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
muzyka chinska
- Ponad rok temu
-
pytanko
- Ponad rok temu
-
San Shou Defeats Muay Thai
- Ponad rok temu
-
propozycja
- Ponad rok temu
-
Zapraszm chętnych do współpracy
- Ponad rok temu
-
Szkoły Kung-Fu/Wushu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
clip yiquan
- Ponad rok temu
-
Tragiczna sytuacja sztuk walki
- Ponad rok temu
-
dziwologi w kung fu na przykladzie uderzen w klatke...
- Ponad rok temu
-
O taijiquan (Tai Chi)
- Ponad rok temu