Sensei Sato 8. DAN Kodokan Judo na treningu WT
Napisano Ponad rok temu
pozwole sobie zacytować:
"W tym roku mieliśmy szczególnych gości z Japonii którzy uczyli się Leung Ting Wing Tsun od Sifu, Sensei Sato 8. Dan ćwiczący od 30 lat Judo w instytucie Kodokan w Tokio jest przedstawicielem japońskiego rządu i prowadzi zajęcia w Budapeszcie, oczywiście nie wiele wiedział o WT, pytał np. czy naśladujemy ruchy zwierzat....
porosił Sifu o wypróbowanie na Sifu kilku rzutów
poznał skuteczność WT w dosyć brutalny sposób ale jako prawdziwy mistrz ukłonił się z szacunkiem i poprosił o naukę, on i jego 2. uczniów z 4. Danem oraz żona z 5. Danem poznawali przez cały tydzień techniki Wing Tsun, zorganizowalismy także wspólny pokaz dla telewizji który był ogromną niespodzianką dla gości z Japonii, Sensei Sato jest bardzo skromnym nauczycielem z ogromnymi umiejętnosciami, to dla nas wyróżnienie że uczy się razem z nami Wing Tsun"
Przy okazji to głos do dyskusji o stylach w których Sifu umie walczyć i robi sparringi z innymi stylami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poznał skuteczność WT w dosyć brutalny sposób"
Jak dla mnie chodzi o sparring, ale co ja tam wiem, mnie tam nie było...
Może wypowie się ktoś kto widział to na własne oczy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Luuudzie... takie historyjki... bardzo ładne, jak za czasów komunistycznych. Doskonale wiemy jak wyglada walka stylu udarzanego ze stylem potrafiacym walczyć w parterze, mało jeszcze zostało udowodnione?? I co to znaczy: 'zapytał sie czy może zaatakować sifu'. Hahahhahahahahahahahaha. Czy tak zachowałby się człowiek z którymś tam danem ćwiczący 30 lat??? Oczywiście że nie, bo nie musi niczego udowadniać. Wiecie jak to mogło wygladać, tylko tak:
LT: no a teraz pokazę obronę przed rzutem biodrowym, mamy tutaj mistrza, który powoli wykona taki rzut
Sato Sensei odwiedził nas ponieważ prowadził obóż Judoków, zapytał czy moze zaatakować Sifu, potem ukłonił się i został jego prywatnym uczniem, ćwiczylismy Wing Tsun razem cały tydzień...
aaaaahahahahhahahahaaaaaaaaaaahahahahahhahahaha a a ahahahahaha
Napisano Ponad rok temu
następnego dnia był juz na treningu i chciał się tego nauczyć, na obozie było 200 osób i kazdy widział codziennie jak Sato uczy się WT, uczestniczył także w egzaminach i jako honorowy gość podpisywał dyplomy uczniowskie- to fakty
Napisano Ponad rok temu
Po prostu przypomina mi to te wszystkie legendy kung fu i inne opowiastki, do ktorych mam poblazliwy stosunek.
Z drugiej strony nie wiem, co ten post ma udowodnic? Znowu dyskusje, ze cos jest zajebiste, a cos inne nie? :?
A co do odwiecznej wojny chwytaczy i uderzaczy, to juz mi rece opadaja normalnie, jak to czytam. :? Coz, widac niektorzy musza miec poczucie, ze sa najlepsi i trenuja najlepsze rzeczy na swiecie.
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
to znaczy wpadł do nas i powiedział co to jest ten wing tsun, nasladujecie techniki zwierząt czy co? mogę cię zaatakować -tak, no i bum ....
następnego dnia był juz na treningu i chciał się tego nauczyć, na obozie było 200 osób i kazdy widział codziennie jak Sato uczy się WT, uczestniczył także w egzaminach i jako honorowy gość podpisywał dyplomy uczniowskie- to fakty
No to juz brzmi bardziej wiarygodnie ;-)
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jako honorowy gość podpisywał dyplomy uczniowskie
Oczywiście był to podpis kurtuazyjny obok podpisu Sifu, a nie jedyny podpis na egzaminie.
Swoją drogą jak to jest że napisanie czegokolwiek powoduje zawsze najgorszą możliwą interpretację przez czytających?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
J.
Napisano Ponad rok temu
Doskonale wiemy jak wyglada walka stylu udarzanego ze stylem potrafiacym walczyć w parterze, mało jeszcze zostało udowodnione??
Ehhhh... następny z monopolem na nieomylność. Nie pomyliła Ci się ksywka aby?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co Wam się nie podoba? to że Sato oberwał? że mimo żeden drugiemu - mówiaz brutalnie - naklepał - to zostali na stopie przyjacielskie i honorowej?? interpretacja jest jednoznaczna? gość honorowy to dokładnie to co określają te słowa...
i nie "historyjki" - fakt autentyczny, będą zdjęcia, w TV węgierskiej był reportaż i było też trochę Polaków przy tym
po co taki temat? możecie to potraktować jako informacje
Napisano Ponad rok temu
est że napisanie czegokolwiek powoduje zawsze najgorszą możliwą interpretację przez czytających?
tak to jest jak ktoś chcęe wyciagnąc z tego to co chce - każdy czy ta przez pryzmat siebie
myślę że dla niektórych jest niewyobrażalna taka sytuacja kiedy dwóch dośc isię sprawdzi a potem wszystko jest ok, jeden drugiego uczy
jakbyście Wy zareagowali w takiej sytuacji?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
muzyka chinska
- Ponad rok temu
-
pytanko
- Ponad rok temu
-
San Shou Defeats Muay Thai
- Ponad rok temu
-
propozycja
- Ponad rok temu
-
Zapraszm chętnych do współpracy
- Ponad rok temu
-
Szkoły Kung-Fu/Wushu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
clip yiquan
- Ponad rok temu
-
Tragiczna sytuacja sztuk walki
- Ponad rok temu
-
dziwologi w kung fu na przykladzie uderzen w klatke...
- Ponad rok temu
-
O taijiquan (Tai Chi)
- Ponad rok temu