Sensei Sato 8. DAN Kodokan Judo na treningu WT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tiaaaaaVingdragon, ale my skromni jesteśmy
Jak to tak o sobie, jeszcze jakieś filmy zamieszczać?
tiaaaaaBo Leung Ting potrafi skutecznie indoktrynować ludzi i produkawać takie żywe bannery reklamowe jak ci tutaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest nas wielu kochamy nasz styl i rozprzestrzeniamy się bardzo szybko
JAK ZARAZA
Napisano Ponad rok temu
głównie to poprawiał moje Siu-Nim-Tao :roll:
Coś takiego jest w polskiej mentalności że napisać o sobie "jestem zajebisty" wydaje się (i moim zdaniem słusznie) w złym tonie, natomiast nie ma już takiego problemu w przypadku chwalenia kogoś innego.
Dlatego my, uczniowie, chwalimy naszych mistrzów. poklon
A że my uczniowie jesteśmy krnąbrni, leniwi i generalnie by nam się pod sufitem poprzewracało to oni nie chwalą nas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jest tu może jeszcze ktoś kto czytał w tamtych czasach tę gazetkę - to musiałby być trochę "wiekowy" forumowicz
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie widział wing tsun i myślał że udajemy latającego smoka :i
chyba zdychającego smoka? :wink:
Napisano Ponad rok temu
SEKTA !!!
Allach NAS pomści... ekhmm.. wymskneło mi się
Napisano Ponad rok temu
Ty lepiej powiedz i napisz tutaj dokładnie kiedy i przed kim Twój mistrz zdawał egzamin, od brązowego pasa aż do powiedzmy 3-4 dana... Poproszę... bo z tego co wiem to sam sobie nadał 10 dan bo tak po prostu, teraz robicie po Polsce tanią propagandę i to jest kolejny krok ku temu
Napisano Ponad rok temu
a moze nie? powtarzacie w kolko te same formulki - jeden przez drugiegoAllach NAS pomści... ekhmm.. wymskneło mi sięSEKTA !!!
Napisano Ponad rok temu
p.s. 1 - bez urazy... to zasłyszany text...
p.s. 2 - dziwi mnie tylko fakt że wszyscy odchodzący z waszej organizacji przeważnie twierdzą że głównym celem jej działalności jest "robienie" kasy... czyżby oni wszyscy byli tak prymitywni że czepiają się tylko tego wątku ?
p.s. 3 - nigdy jednak lub prawie nigdy nie słyszałem aby odchodzący z waszej organizacji narzekali na poziom nauczania czy umiejętności techniczne.
p.s. 3 - więc jest oczywistym że nie wszystko jest u was tak krystalicznie pięknie, albo totalnie źle... poprostu macie takie same problemy jak każda inna organizacja, no może oprócz kasy... to właśnie chyba boli najbardziej większośc waszych przeciwników
Napisano Ponad rok temu
jest nas wielu kochamy nasz styl i rozprzestrzeniamy się bardzo szybko
JAK ZARAZA
Jeszcze gorzej... widzę zorro że znowu się zgadzamy
Napisano Ponad rok temu
P.S. A co mi tam,bede zlosliwy - na Waszym miejscu poprawilbym angielszczyzne w tym slynnym juz pop-upie na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] informujacym o usunieciu Istvana Kuna, bo z tak lamanym jezykiem wielkiego efektu marketingowego nie osiagniecie. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Mateusz mowi, 3 podpisalo papier i zaden z nich nie wychwycil kardynalnego bledu:
"...he have no right" - i to powtorzone 2-krotnie :blus:
Znaczy sie nie znaja angielskiego, a jak nie znaja angielskiego znaczy sie ze nie wiedzieli co podpisuja, hahaha - MEGA LOL :twisted:
Przestancie juz mowic o tym Leung Tingu To sie jakas parodia robi Ten kolo tylko od ludzi kase sciaga.
Strona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ze swoimi filmikami ladnie pokazuje co to za rodzynek ten Leung Ting i jakich glupot ludzi uczy. Nadaje sie do Cyrku Monty Pytona.
Ja rozumiem - jakby ludzie przychodzili cwiczyc kung-fu made by Leung TIng - ale w pierwotnym zalozeniu ludzie przychodza zeby sie nauczyc 'bronic'.
LEUNG TING - Paaanie, daj pan spokoj :blus:
Napisano Ponad rok temu
chca cwiczyc - niech cwicza, w koncu to im pasuje najbardziej
ale niech promuja siebie, fotki, wideo itp bo tym skosnookim kolega juz wszyscy bleeeeee.........
brrrrrrrrrrr
Napisano Ponad rok temu
Teraz WingTsun odwraca kota ogonem, że to niby od siebie się uczyli itd... jasne... wkurzyłem sie, naprawde.
Ty lepiej powiedz i napisz tutaj dokładnie kiedy i przed kim Twój mistrz zdawał egzamin, od brązowego pasa aż do powiedzmy 3-4 dana... Poproszę... bo z tego co wiem to sam sobie nadał 10 dan bo tak po prostu, teraz robicie po Polsce tanią propagandę i to jest kolejny krok ku temu
nie wiem czy Sijo tudzież Sifu noszą jakiegolwiek paski Sifu chyba nie potrzebuje dana żadnego nie ma .. to chyba coś po japońsku :twisted:
ktoś tam po drodze oceniał na podstawie filmiku () że WingTsun jest nieskuteczny - pragnę obwieścić wszem i wobec, że się myli...
Napisano Ponad rok temu
ktoś tam po drodze oceniał na podstawie filmiku () że WingTsun jest nieskuteczny - pragnę obwieścić wszem i wobec, że się myli...
8O
a moze lepiej idź spać bo już śnisz na jawie :wink:
w sumie nie trudno sprawdzić - po co masz jeździć po Polsce - idź sobie w Poznaniu na bjj i przekonaj chłopaków że wt jest skuteczny - tylko bądź dla nich wyrozumiały please żeby zawału ze śmiechu nie dostali
Napisano Ponad rok temu
Chyba, ze oni specjalnie pokazuja jakies sciemy a inaczej cwicza - to wtedy inna sprawa - ale jesli te filmiki odwzorowuja realne umiejetnosci to masakra. TO CO ONI ROBIA JEST SPRZECZNE Z PRAWAMI FIZYKI, zeby wygrac z BJJ.
Jedyna metoda zeby wygrac z BJJ jest knock out - zeby nie dopuscic do wejscia w nogi, klinczu i obalenia. Jak juz BJJ go zlapie to juz po nim - natomiast motoryka ruchu w wykonaniu Wing Tsun made in Poznan ... daje okolo 5% szans ze sie uda znokautowac, czyli na 100 prob moze 5 zakonczylyby sie sukcesem (knock out'em BJJ'owca)
Chlopaki z BJJ przejechaliby sie po nich jak po lysej kobyle :twisted:
Ale patrzac obiektywnie: Wing Tsun do tego nie sluzy, zeby walczyc w parterze. Ogolnie kung-fu (bez broni bialej, czyli techniki reczne) NIGDY W SWYM ZALOZENIU NIE MAJA WALKI W PARTERZE. Jesli ktos tak twierdzi i sie doszukuje technik parterowych w kung-fu - TAK - niech idzie do sekcji BJJ i sprawdzi jak one sa skuteczne :twisted: - jak dostanie lanie to szybko zmadrzeje.
Kung-fu natomiast musi posiadac techniki, ktore umozliwiaja oswobodzenie sie z chwytu, zapobiezenie wejsciu w nogi - zeby do parteru nie doszlo.
W kung-fu (techniki reczne) chodzi o to, zeby przede wszystkim nie dac sie pobic jak jest dwoch lub trzech napastnikow i nie ma mozliwosci ucieczki - sciana, plot itp. itp. To jest najwazniejsze zeby tak zadzialac, aby utorowac sobie droge ucieczki (bo z zalozenia tylko duren sie bije na ulicy jesli ma mozliwosc ucieczki, odejscia - przeciez nigdy nie wiadomo co ma napastnik np. pod kurtka)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
muzyka chinska
- Ponad rok temu
-
pytanko
- Ponad rok temu
-
San Shou Defeats Muay Thai
- Ponad rok temu
-
propozycja
- Ponad rok temu
-
Zapraszm chętnych do współpracy
- Ponad rok temu
-
Szkoły Kung-Fu/Wushu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
clip yiquan
- Ponad rok temu
-
Tragiczna sytuacja sztuk walki
- Ponad rok temu
-
dziwologi w kung fu na przykladzie uderzen w klatke...
- Ponad rok temu
-
O taijiquan (Tai Chi)
- Ponad rok temu