masakra ztym elektronicznym hogo i kaskiem : | masz może fotki takiego czego i "rycerza" w takim czyms ? : P
Darth Vadera nie widziales ?
Napisano Ponad rok temu
masakra ztym elektronicznym hogo i kaskiem : | masz może fotki takiego czego i "rycerza" w takim czyms ? : P
Napisano Ponad rok temu
a slyszalem od znajopmego zawodnika WTF ze wprowadzono/ wprowadza hogo oslaniajace plecy i kopniecie w nie jest/ bedzie dozwolone, jak to jest?Witam
Zawsze interesowalo mnie jak to jest z taekwondo na olimpiadzie...
Jakim systemem oni tam walcza
-nie wolno kopać w częsci nie oslonione ochraniaczami takie jak np plecy
Napisano Ponad rok temu
a slyszalem od znajopmego zawodnika WTF ze wprowadzono/ wprowadza hogo oslaniajace plecy i kopniecie w nie jest/ bedzie dozwolone, jak to jest?Prawda. O ile dobrze mi wiadomo budowa hogo została zmodyfikowana. Chroni ramiona i plecy (jest sznurowane ścisle z tyłu). Dozwolone są kopnięcia w plecy i punktowane jako 1 punkt ale co do tego to juz nie jestem pewien.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To czerwone bardziej przypomina to obecnie stosowane na zawodachTaaak. Zwłaszcza, jak widać, to hogoo po prawej "dokładnie" chroni plecy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To czerwone bardziej przypomina to obecnie stosowane na zawodach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
coś im się chyba pomyliło :? . Żeby z twio ap dorra yop chagi uderzyć przeciwnik to musi być ładny rozbieg i szczęscie żeby trafić. Raczej 90 % punktow to się zdobywa przez dollyo, obrotóweczki albo dwit chagi.90 % punktow zdobywane jest kopem określanym jako "roundhouse" atakujący rozpędza się i w wyskoku kopie przeciwnika wyprostowaną nogą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
roundhouse = dollyo
Co sądzicie o widowiskowości taekwondo jako dyscypliny sportowej?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak mnie to wlasnie zastanawialo... skoro w WTF'ie rekami mozna tylko w korpus, to czym tak w zasadzie rozni sie WTF od np. karate kyokushin?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu