tkd na olimpiadzie
Napisano Ponad rok temu
Zarazem jest to najprostsze wyjaśnienie, dlaczego z mojego klubu zdecydowana większość ludzi preferuje walki na PUT i turniejach otwartych, niż na WTF...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
zaczynasz się czepiać, toć przyznaliśmy sami, że to nudne.
pozdrawiam
Ok, nie czepiam się, chciałem się tylko upewnić, że moja irytacja "olipijskim taekwondo" nie wynika tylko z ignorancji :wink: .
A szkoda - jak to mówią: miałeś hamie złoty róg 8)
Prawdę mówiąc liczyłem (gdy po raz pierwszy pojawiła się idea wprowadzenia tej sztuki walki na olipiadę), że formuła będzie analogiczna do kick-boxingu + bardziej rozbudowane ochraniacze no i oczywiście efektowne techniki taekwondo. Przecież to by było w pełni wykonalne, jest na olipiadzie box i jakoś trupów z maty nie ściągają.
BTW - co do nudy: zawody kyokushin, gdzie dwaj goście przez całą walkę okładają się kombinacją "low-kick&proste na korpus" są niemal tak samo żenujące.
Pozdrawiam
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież to by było w pełni wykonalne, jest na olipiadzie box i jakoś trupów z maty nie ściągają.
tak, pod warunkiem, że byłoby to w wersji ITF, ewentualnie coś podobnego.
(tzn. z rękami na głowę i korpus).
BTW - co do nudy: zawody kyokushin, gdzie dwaj goście przez całą walkę okładają się kombinacją "low-kick&proste na korpus" są niemal tak samo żenujące.
Ale to jestem w stanie usprawiedliwić, o tyle, że kyokushin to taki "twardy" styl. A tkd ma inne założenia co do tego jak walka powinna wyglądac.
pozdrawiam nieustająco
Napisano Ponad rok temu
tak, pod warunkiem, że byłoby to w wersji ITF, ewentualnie coś podobnego.
(tzn. z rękami na głowę i korpus).
... i z dopuszczonym trochę mocniejszym kontaktem niż to było np. na MŚ w Warszawie...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A na marginesie - czy skreślenie lub pozostanie TKD WTF w gronie dyscyplin olimpijskich będzie miało Waszym zdaniem jakikolwiek wpływ na rozwój tej dyscypliny na poziomie klubów czy związków krajowych?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A tvp emituje i tak sporo..ciezko wybrac jednak sposrod tak duzej ilosci materialu co puscic a co nie. Mamy 5 kanalow transmisji z aten po 17 czyli okolo 70-80 godzin materialu do transmisji dziennie...a tvp emituje jedynie 17 godzin dziennie...ciezko zmiescic w tym czasie wszystko
tez zaluzje jednak ze nie puscili teakwondo, choc sama osobiscie obejrzalam wszystkie walki
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Czy coś się zmieni? Może PZ TKD Sportowego będzie mógł coś wyżebrać na zgrupowania i obozy kadry jako dyscyplina olimpijska, ale nigdy nic pewnego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W nawiązaniu do tego wątku:zobaczcie ten artykul
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i tego strzala z dwita po ktorym koles padl i juz go nie mogli dobudzic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A KO w finale w wykonaniu Koreańczyka naprawdę ładne, zresztą w wątku o filmach jest link do filmiku.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
kopia jak konie, zdarzaja sie ciezkie KO, ale lapki nadal trzymaja na wysokosci jajek. Absurd
Może chcą pokazać, że to równie twarda SW jak KK :
Napisano Ponad rok temu
"all right reserved" więc nie można ich wrzucać :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ENCYKLOPEDIA TKD
- Ponad rok temu
-
rozwoj taekwondo
- Ponad rok temu
-
Lepsze niż "TBotb"????