Dokładnie kraki wystajace spod rekawa nie wyglądaja zbyt imponujacoNależę do tych "niewielu":) . Pomaga to cholernie!!! No i jakbyniebyło to wygląda o wiele estetyczniej 8)
Pocenie się...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
23 lata, 177 wzr, 80 waga
no cóż waga w stosunku do wzrostu wskazuje na dwie ewentualności albo jesteś naturalnie w miarę dobrze zbudowany co wiązałoby się z pewną zawartością tłuszczu w twoim ciele albo ćwiczysz siłowo co zwykle skutkuję dużą ilością tkanki mięśniowej i stosunkowo małą - przynajmniej w tak młodym wieku ilością tłuszczu, ale to też zależy od indywidualnych predyspozycji.
Jeżeli faktycznie ćwiczysz siłowo to tacy ludzie mają w czasie lata tendencje do pocenia się odrobinę większego niż inni.Wilgotne czoło i tors piszesz, no cóż może masz ciśnienie tętnicze gdzieś w górnych granicach dopuszczalnego np 140/90 - badałeś sobie ostatnio? jak nie to proponuję żebyś sobie zbadał, bo co jak co ale ludzie z wysokim ciśnieniem zwykle przy wyższych temperaturach pocą się jak świnie w przeciwieństwie do tych z bardzo niskim którzy są w stanie przy 28 st. zamykać okna w pokoju - znam taką jendną!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też o tym słyszałem, ale z drugiej strony ktoś powiedział, że regularne picie szałwi szkodzi na żąłądek ? Przyrządzasz ją jakoś specjalnie?Witam. Ja też mam (a raczej miałem) ten sam problem. Moje wymiary to 190 na 100. Moja kobieta kazała mi pić herbatę z szałwii. U mnie (piję już 3 dzień) rezultaty są już widoczne - po prostu o wiele mniej się pocę. 8)
A wracając do pocenia się, to jak dla mnie nie wystarczy tłumaczenie, że człowiek się musi pocić i już bo jest sytuacja, że siedzę z kumplami w pokoju i czuję jak zaczynają mi płynąć strużki po czole, skroni, i zaczynam się drapać i wkurwiać, patrzę na kumpli żeby wspólnie wyrazić frustrację a oni suchutcy. Oczywiście przyznają, że jest gorąco ale nie mają czoła jakby przed chwilą wyszli z kąpieli.
Napisano Ponad rok temu
No i tak sobie poszperałam w necie, poczytałam na różnych forach o preparacie ANTIDRAL. Wczoraj kupiłam, posmarowałm i co? Zawsze czysto,zawsze sucho, zawsze pewnie-jak w Pampersie . To po jednym zastosowaniu. Jak się zrobi cieplej za oknem to dam Wam znać czy tak samo można go zachwalać. Polecam szczególnie kobietkom, które mają taki problem. Tylko mało tego smarować bo trochę szczypie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do antyperspirantów - nie używam. Bo i tak człowiek wypoci sie tyle ile ma sie wypocić. Jak nie pod pachami to na plecach... Po prostu termoregulator będzie działał :wink:
Napisano Ponad rok temu
qmpel ma 182 cm i 60 kg - w ogóle się nie poci :?
Też tak miałem 180cm i 64 kilo i zero potu teraz 180 i około 73 kilo i po 20 min ćwiczeń mokry
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A zimą to naprawde mi wychodzi
Napisano Ponad rok temu
To i tak nic nie dajeLudzie poprostu mniej pijcie piwa i innych alkocholi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Typowe objawy ukrytej postaci nerwicy to właśnie pocenie twarzy, rąk, może też występować drżenie dłoni, delikatne jąkanie, ale wcale nie musi. Stres nasila te objawy. Nie wyleczy się tego ani dobrym antyperspirantem, ani lekami ziołowymi - które są tylko środkami pomocniczymi.
Leczyć powinno się przyczyny, często samemu do nich dotrzeć nie można, mogą tkwieć bardzo głęboko w nas. Wizyta u psychologa oraz neurologa duuużo wyjaśnia w takich sytuacjach. Jeśli chodzi o leki ziołowe to głównie bazujące na wyciągu z korzenia kozłka, czyli valeriany np. Valdispert.
Ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego jak ogromny wpływ mają nerwy na organizm i dalej panuje dość uwsteczniony pogląd, szcególnie u nas w Polsce, że ten kto chodzi do psychologa/psychiatry to "czubek".
Nie mówi się też o tym, że nerwica stała się chorobą cywilizacyjną. Z tąd niewiedza na jej temat.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Witam. W mojej rodzinie pocenie to problem. Ja dostałem tę przypadłość od rodziców i mój syn też widzę, że przejął to po mnie. Pociłem się od zawsze. Od okresu dojrzewania był to problem. Próbowałem z tym walczyć na różne sposoby, jednak te chemiczne blokery mi niewiele pomagały, a np. kąpiel w korze dębu odpadała, bo nie mam wanny w domu. Znalazłem za to takie urządzenie Electro Antiperspirant. Kupiłem choć wydawało mi się za drogie. Ono jedyne pomogło. Teraz korzysta z niego cała rodzina. Warto zainwestować, bo potrafi bardzo skutecznie zatrzymać pocenie tam gdzie się tego chce i tak jak się tego chce. O przegrzanie się nie boje, ponieważ zależało mi szczególnie na zatrzymaniu pocenia pod pachami, na stopach i na plecach, a to zaledwie kilka procent całego ciała. Dodam, że Electro Antiperspirant pozbawił mnie nieprzyjemnego zapachu stóp. Wraz z ustaniem pocenia zniknęły grzybki i smród. Lubię biegać a śmierdzące nogi to był największy problem dla mnie. Polecam wam to małe elektroniczne urządzenie. Jest o tyle dobre, że zatrzymuje pracę gruczołów potowych, niczego nie niszczy w organizmie, niczego nie zatyka, nie ma żadnej chemii, jest bezwonne, skuteczne i potem robi się zaledwie trzy terapie raz na dwa miesiące, by utrzymać sucho. Popatrzcie jak działa
https://www.youtube.com/watch?v=yoE3EOY6ZLw
Jeśli jest ktoś zainteresowany niech znajdzie sobie u wujka gugle......
Napisano Ponad rok temu
Nie odświeżamy tematów sprzed ponad roku czasu! Zamykam wątek!
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pić mleko?
- Ponad rok temu
-
10 kg w miesiąc
- Ponad rok temu
-
...znowu kreatyna