Skocz do zawartości

Zdjęcie

lekko myślność trenerów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: lekko myślność trenerów

... na tym forum znajdzie sie kilku ktorzy pamietaja czasy, kiedy metodyka trenigu w 99% opierala sie na staniu na kosciach na parkiecie i jumpinigach do pozygania dla lepszego rozwijania "ducha walki" ...

mam nadzieje ze w wielkszosci te czasy juz za nami.

Bylo ciezko, ale wspomina sie to z lezka w oku :D

Najgorszym elementem tego typu treningu bylo to ze musieli go przejsc dwudziestoparolatkowie jak i dzieciaki. A dla tych drugich mogl w wielu wypadkach on miec bardzo negatywny wplyw ze wzgledu na slabe uksztaltowanie organizmu

Ale wszedzie tam gdzie trenowalem nie moge zazucic nic trenerom. Raz trener zlamal koledze zebro ale nie bylo mnie wtedy na treningu wiec nie moge powiedziec o trenerowi nic zlego nie wiem jak wygladala cala sytuacja. A jakies drobne urazy... - no coz zdazaly sie ale bylo ich o wiele mniej niz w sekcji pilki noznej.

--
Washi
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a rozgrzewka rozgrzewką . . . nie popieram koszykowki na rozgrzewke bo nie jestem fanką kosza :D ale tak to ujdzie

Autor watku chyba nic nie ma do koszykowki na treningu a do tego ze ta koszykowka przeradza sie w cos co nie wiele z koszykowka ma wspolnego.

Z reszta sam bylem tego swiadkiem i nie podobalo mi sie to jak ktos nadrabia brak umiejetnosci i znajomosci przepisow sila. Skoro ma byc gra w kosza to w kosza a nie wrestling z pilka :D

--
Washi
  • 0

budo_nosferatuu
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a rozgrzewka rozgrzewką . . . nie popieram koszykowki na rozgrzewke bo nie jestem fanką kosza :D ale tak to ujdzie

Autor watku chyba nic nie ma do koszykowki na treningu a do tego ze ta koszykowka przeradza sie w cos co nie wiele z koszykowka ma wspolnego.

Z reszta sam bylem tego swiadkiem i nie podobalo mi sie to jak ktos nadrabia brak umiejetnosci i znajomosci przepisow sila. Skoro ma byc gra w kosza to w kosza a nie wrestling z pilka :D

--
Washi

mnie osobiscie zastanawia fakt czy ten trener jest walniety u nas jek chca brutalnej koszykówki to gramy w koszo-ruggby i mozna sie wyzyc . . .
a jak jest kosz to wszystko jak w koszu

osu!
  • 0

budo_ira
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kosz zapaśniczy ma swoje zasady i przepisy z normalnego kosza mają się nijak. Zawsze można sie na szachy przepisać. Są mniej brutalne i urazowe :) .
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

"... na tym forum znajdzie sie kilku ktorzy pamietaja czasy, kiedy metodyka trenigu w 99% opierala sie na staniu na kosciach na parkiecie i jumpinigach do pozygania dla lepszego rozwijania "ducha walki" ..."

8O 8O 8O ja nie wiem jak u innych ale u nas jest to na kazdym treningu :-)
to ja nie wiem jak wasze treningi wygladaja, chyba jak aerobik i pompeczki z podporem na kolanach:D:D
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

"... na tym forum znajdzie sie kilku ktorzy pamietaja czasy, kiedy metodyka trenigu w 99% opierala sie na staniu na kosciach na parkiecie i jumpinigach do pozygania dla lepszego rozwijania "ducha walki" ..."

to ja nie wiem jak wasze treningi wygladaja, chyba jak aerobik i pompeczki z podporem na kolanach:D:D

Widzisz kolego mozna robic treningi wyczerpujące itd. z sensem i bezsensem te ktore opisalem sa z bezsensem, gdyz w zaden sposob nie powoduja podniesienia Twoich (jak i moich) umiejetnosci w walce.

...mam wrazenie ze sloneczna pogoda i skapo ubrane kobitki za oknem nie sluza cos Ci bo ciskasz sie ostatnio w kazdym temacie z zawzietoscia godną lpszej sprawy. Moze idz na piwo albo na laski, wipij choldne piwo: to sa proste sposoby, ktore moga spowodowac ze z zejdzie z ciebie cisnienie i ze spokojem usiadziesz do czytania postow.

A czy ciezkie trenigi , z sensem prowadzone, na ktorych mozesz sie nauczyc JAK walczyc "z glowa" nalezy nazywac aerobikiem, no coz wg Ciebie tak wg mnie nie - kwestia tylko i wylacznie nomenklatury...

pozdrawiam

ps. jakbys mial ochote dalej dyskutowac to miej na uwadze ze moge odpowiedziec z malym opoznieniem bo mam ograniczony dostep do netu
  • 0

budo_karate_koks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1150 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Dokladnie, ja tez zauwazylem, ze chlopakowi odbija i chyba sloneczko mu nie sluzy :)
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hehehehe :D
oczywiscie nie pisalem doslownie ze jumpingi do padniecia, ale stanie, pompki na kosciach bynajmniej u nas jest, ale naprawde jak zobaczylem wasze posty to myslalem ze to jakies panienki dyskutuja jak ciezko bylo na aerobiku bo inaczej tego nie mozna okreslic, zakladam ze nie jestescie z kyok (ty koks to napewno z tradycyjnego jestes 8) wiec proponuja przyjsc popatrzec na trening sekcji kyoka, wtedy sie przekonacie jak to wyglada 8)
co do umiejetnosci : wiesz jakos nie mam zastrzezen i nikt nie ma zastrzezen do moich umiejetnosci po takiej metodyce treningu
  • 0

budo_wnuk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 537 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

oczywiscie nie pisalem doslownie ze jumpingi do padniecia, ale stanie, pompki na kosciach bynajmniej u nas jest, ale naprawde jak zobaczylem wasze posty to myslalem ze to jakies panienki dyskutuja jak ciezko bylo na aerobiku bo inaczej tego nie mozna okreslic, zakladam ze nie jestescie z kyok (ty koks to napewno z tradycyjnego jestes

:) sory raczej wszyscy mamy miejwiecej to samo, z tym że u mnie jumpingu nie ma za to często jest coś lepszego jego odpowiednik w miejscu, tyle że z gardą i mae-geri przy podniesieniu, a i nie ma że do upadłąego (to by było zbyt proste) jedziesz tyle ile każą, pozatem niskie pozycje i tak potrafią dobić.

Tak wogle to wiem oczywiście że twoja sekcja Kyoka jest "THE BEST" i wogle 8) więc nie będę się kłócił.
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...co do umiejetnosci : wiesz jakos nie mam zastrzezen i nikt nie ma zastrzezen do moich umiejetnosci po takiej metodyce treningu

Nie wiem jak dlugo trenujesz.

Zastrzezenia moze bedziesz mial za kilka lat ale do kolan, stawow itp. jak jako trzydziestoparolatek bedziesz odczowal zmiany pogody np w kolanach :D

--
Washi
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ale naprawde jak zobaczylem wasze posty to myslalem ze to jakies panienki dyskutuja jak ciezko bylo na aerobiku bo inaczej tego nie mozna okreslic

źle myślałeś - przeczytaj o czym jest temat, później jescze raz co było napisane... ja nie zajarzysz to mogę napisać, ale poszukiwanie i samodzielne znalezienie daje większą radość i satysfakcję, więc na razie postaram się nie odbierać tego Tobie...

zakladam ze nie jestescie z kyok ... wiec proponuja przyjsc popatrzec na trening sekcji kyoka, wtedy sie przekonacie jak to wyglada 8)

1. źle zakładasz,
2. przychodzę i przyglądam sie kilknaście lat, włączając w to obozy, zgrupowania itp.... więc mam trochę szerszy pogląd niż mogłoby Ci się wydawać
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To prawda :!:
  • 0

budo_karate_koks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1150 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hehehehe :D
oczywiscie nie pisalem doslownie ze jumpingi do padniecia, ale stanie, pompki na kosciach bynajmniej u nas jest, ale naprawde jak zobaczylem wasze posty to myslalem ze to jakies panienki dyskutuja jak ciezko bylo na aerobiku bo inaczej tego nie mozna okreslic, zakladam ze nie jestescie z kyok (ty koks to napewno z tradycyjnego jestes 8) wiec proponuja przyjsc popatrzec na trening sekcji kyoka, wtedy sie przekonacie jak to wyglada 8)
co do umiejetnosci : wiesz jakos nie mam zastrzezen i nikt nie ma zastrzezen do moich umiejetnosci po takiej metodyce treningu

No fakt zgadza sie jestem z karate tradycyjnego.
A ty myslisz, ze niby jak u mnie treningi wygladaja???Myslisz, ze tylko u was jest jumping, pompki na seiken???
A co powiesz na silowke na koniec treningu: z 300 brzuszkow, przysiady, podczas ktorych wykonujesz maei-geri, to wszystko przeplatane pompkami, seikenami, truchtem, a na koniec 100 seiken (jak zrobisz na raz to jestes dobry, na dwa razy dostateczny, o reszcie nie wspomne).

No nie wiem czy tak wyglada aerobik, ciekawe jak bys wygladal na takiej silowce???Pewnie i tak powiesz, ze twoja sekcaj jest "THE BEST".A ja ci powiem, ze do mojej sekcji nie mam zastrzezen i do moich umiejetnosci rowniez, co potwierdzil puchar polski karate tradycyjnego shotokan PZK :)
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

puchar polski karate tradycyjnego shotokan PZK

Kurwna co to za jaja albo shotakan albo tradycyjne? :roll: :wink:
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

puchar polski karate tradycyjnego shotokan PZK

Kurwna co to za jaja albo shotakan albo tradycyjne? :roll: :wink:

A wiesz na ten temat cos wiecej?? Co gdzie kiedy??

BTW. Przy PZK powstala komisja tradycyjnego.

Zreszta czemu nie??
Skoro naleze do PZK to pewnie jak sie dostosuje do ich regulaminu bede mogl wystartowac z tym ze bede musial reprezentowac siebie a nie swoj klub :)

--
Washi
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...co to za jaja albo shotakan albo tradycyjne? :roll: :wink:

Jeszcze troche i historia zatoczy kolo, znow bedzie jak przed 1989 :D
:)

--
Washi
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

karateka1...

W pospiechu nie doczytalem ze odnosisz sie do wiadomosci Karate_koks stad moje pytanie.

--
Washi
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

...co do umiejetnosci : wiesz jakos nie mam zastrzezen i nikt nie ma zastrzezen do moich umiejetnosci po takiej metodyce treningu

Nie wiem jak dlugo trenujesz.

Zastrzezenia moze bedziesz mial za kilka lat ale do kolan, stawow itp. jak jako trzydziestoparolatek bedziesz odczowal zmiany pogody np w kolanach :D

--
Washi

moj kolega odczuwa to po 4 latach kyoku wlasnie z trenerem, ktory caly trening potrafil robic seiken. heh.
ja mam podejscie takie, ze na trening przychodze uczyc sie TEHCNIKI, ktorej sam sie nie naucze. po to jest sempai czy sensei, zeby mi pokazac i poprawic moja TECHNIKE. seiken to ja sobie moge robic w domu. a raz jak byl trening z tarczami (podczas ktorego zrobilismy moze 20 seiken i 30 brzuszkow) to ledwo z sali wyszedlem, bo 1,5h walenia w tarcze jest moim zdaniem 10x lepsze o 1,5h seiken.
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no wiesz wcale nie uwazam ze moja sekcja jest the best, w ogole nie mialem na mysli sekcji tylko sam styl, myslalem ze jestescie z innych styli, a wszystkie moje posty dotycza zdania "kiedys jumpingi do upadlego i beznadziejne stanie na kosciach - dobrze ze dzis juz tego nie ma" nie chce dalej juz pisac pierdol w tym temacie wiec nie podejme dyskusji z koksem na temat cwiczen na treningu, mam tylko jedno pytanie
co to byly za zawody tradycyjnego z shotokan?:D na temat zawodow w tradycyjnym nic nie mowie:D 8) :wink:
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Obecnie jest jeden wielki misz masz :)

kazdy madr klub prowadzi swoja polityke sportowa uczestniczac w zawodach róznych styli jak np:oyama,fudokan,IKO 1,2,3 itd razem.

Takie dzialanie jest sprzeczne z polityka np. PZK pseudo komisji KK ,która rozsyla bzdurne komunikaty do klubów ( nie popisane od 30 lat ) ,ze zkazuje kontaktów z innymi stylami czy sensei bo sa be gdyz nie kochaja wielkiego wodza Andre :P .

Beto wykonuje rozkazy ze starta dla siebie mlode wilki robia swoje i tylko na tym zyskuja. CZYLI TAK TRZYMAC :wink: :!:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024