Skocz do zawartości

Zdjęcie

Redakcja i PUBiSW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

budo_gambit
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Redakcja i PUBiSW

czyli tak jak czulem. nie tedy droga redakcjo, nie tedy..
pozostale pytania o statut zostaly bez odpowiedzi..
co do roli opiniotworczej to mam powazne watpliwosci.. niby dlaczego tak sztuczny twor ma wydawac opinie? skad ta boska przypadlosc? opinie nt. wlasnych imperz mozna bylo do tej pory wydawac we wlasnym zakresie. np. PZK moglo wydawac opinie na temat imprez organizowanych przez siebie im nikt im tego nie zabronil..
teqaz co dlegat pubu pojedzie na staz organizowany przez pua i wyda opinie? niby jakim prawem? chyba tylko po to by napisac na vortal, bo innego wyjscia nie widze. kto sie bedzie liczyl z papierowym tworem bez statutu, ktory nie ma okreslonej dzialanosci?
twprek -potworek smierdzi , anyway polska to wony kraj i kazdy moze sobie zalozyc wlasna partie zy stowarzyszenie.. vide polska partia milosnikow zupy pomidorowej, polska partia posiadaczy magnetowidow, partia piwna itd.. bylo sobie zalozyc partie i dostac sie do sejmu (przynajmnej probowac) jako czlonek pubu bedzie trudno :)

"jest smiesznie - bedzie jeszcze smieszniej - j. pietrzak "

Amen
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A jak już będziemy mieli wszystko takie zorganizowane i poukładane i takie pod kontrolą, to będzie tak zajebiście, że nie wiem co i wtedy to już nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby się mistrze aikido mnożyli jeden za drugim, żeby było tak prężnie i rozwojowo, żeby aikido to normalnie w każdej szkole i w każdej wsi jak prąd i wtedy wszczepią nam czujniki, a w każdej sekcji będzie bramka jak w metrze i będziemy mieli statystyki i rozwój, bo rozwój jest najważniejszy, ale kontrolowany, bo nie kontrolowany, to mogą być nadużycia, a przecież duży może więcej, więc będzie lepiej, taniej, szybciej, efektywniej, skuteczniej i wszystko będziemy cały czas mierzyć, wykazywać i raportować i zapraszać mistrzów najlepszych, bo nas będzie już stać i będziemy mieli siłę przetargową i korzyści skali i będzie tak kurna zajebiście, że nie wiem co i tak zawsze już pięknie...
:wink: :wink: :wink:

:) :) :) :rofl: :rofl: :rofl: :P :P :P :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :rofl: :rofl: :rofl: :
  • 0

budo_redakcja budojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 857 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A jak już będziemy mieli wszystko takie zorganizowane i poukładane i takie pod kontrolą, to będzie tak zajebiście, że nie wiem co :wink: :wink: :wink:

Hmm... widzisz Jeżu, ktoś kiedyś w Warszawie aikido zorganizował i sobie z Łabądkiem zaczeliście tam ćwiczyć, a jak was życie i żony pognały do roboty to sobie przestaliście ćwiczyć, a jak sobie zachcieliście po paru latach wrócić to mieliście gdzie wrócić i znowu jest fajnie i macie o czym pisać. Fajnie jest jak ktoś odwala za innych robotę organizacyjną, jest na kogo ostrzem satyry błysnąć, że aż Łabądek brawo bije. :?
A co do PUBiSW to mam stosunek bardzo neutralny do tematu, bo sam nie wiem co się z tego wykluje.
:roll: No to pa.

• 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

siem obrazem i pojdem do innej piaskownicy... bo mnie tu nie lubiejom za organizowanie ...
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

btw serdeeczne zyczenia dla red z okazji rocznego pobytu na forum.. niby nic ale sie tego dnia urodzilem..
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...a jak sobie zachcieliście po paru latach wrócić to mieliście gdzie wrócić i znowu jest fajnie i macie o czym pisać. Fajnie jest jak ktoś odwala za innych robotę organizacyjną, jest na kogo ostrzem satyry błysnąć, że aż Łabądek brawo bije. :?
:roll: No to pa.

Człowiek sobie żyły wypruwa po nocach, nie śpi, nie je, zaharowuje się dla tych niewdzięczników, a oni co... :?: Nie mówię, żeby pomnik, ale chociaż jakieś małe popiersie, tablica pamiątkowa, cokolwiek... :cry: :cry: :cry:

Niektórzy lubią robotę organizacyjną, niektórzy satyrę. Żadna organizacja nie zabierze mi mojego zamiłowania do satyry...

A teraz poważnie

Mam wrażenie, że odebrałeś moją wypowiedź personalnie, a taka nie była. Chodziło mi o zwrócenie uwagi na negatywne aspekty rozwoju organizacji, szczególnie w kontekście takiej sztuki jak aikido. Otóż, moim zdaniem każda organizacja (nawet humanitarna :) ) wraz ze swoim rozwojem oddala się od człowieka jako takiego, a zaczyna istnieć dla siebie. Co raz mniej w niej liczy się człowiek, a coraz bardziej istnienie organizacji - kościół, partia, firma, przykłady można mnożyć. W dzisiejszych czasach powoli zamieniamy się w trybiki maszyny cywilizacyjnej, która zaczyna rególować każdy aspekt naszego życia i która wszystko chce zamknąć w jakieś tam uporządkowane ramy, w imię rozwoju czegoś tam. Wszystkim niby tak coraz lepiej, tylko rodzice dla swoich dzieci czasu nie mają :?

Myślę, że jest bardzo ważne, aby aikido uchronić od takiego schematu, bo inaczej jeszcze stanie się sportem olimpijskim, trójskokiem albo skokiem w dal na przykład :lol: Aikido jest sztuką, nie musi być coraz bardziej skuteczne, wydajne, czy efektywne. Nie musi co rok podwajać ilości ćwiczących, ilości hakam czy danów :lol: Ma być sztuką, przynosić nam relaks, zdrowie, oświcenie :wink: , zabawę, duchowość itd

Tak więc droga redakcjo, nie wszystko musi być super zorganizowane, uporządkowane i podlegać celom i wytycznym, bo zbyt łatwo zmienić dusze w kalkulator i zbyt łatwo zmienić aikido w hurtownię i właśnie taki był ostrzegający przekaz tej satyry, "bo może ten kapitalizm ma tam jakieś swoje zalety, ale chodzi o to, aby te zalety nie przesłoniły nam wad" :lol:

Z konsomolskim pozdrowieniem
Jeż
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmm... widzisz Jeżu, ktoś kiedyś w Warszawie aikido zorganizował i sobie z Łabądkiem zaczeliście tam ćwiczyć.

No i chwala za to tym wszystkim ktorzy sie do tego przyczynili! Ale co to ma wspolnego z kreowaniem coraz to nowych, struktur organizacyjnych? Dojo to jedna sprawa, federacja czy inne administracyjne molochy na glinianych nogach, to zupelnie co innego :wink: :roll:
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wiem juz co mialem napisac..
prawdziwa cnota krytyk sie nie boi...
anyway.. dyskusja zeszla na satrye i obrazone ambicje..ale nadal nie wiem po co ten stwor i co to robi?
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Choróbka i znów musze sie zgodzić z Jezem :oops: :) :wink:

Łabędź (klakier, ale niestety nie gratyfikowany fiansowo :P )

P.S.

A co do PUBiSW to mam stosunek bardzo neutralny do tematu, bo sam nie wiem co się z tego wykluje.

I zachowując neutralnośc pozwoliłes sie wybrac :P :) .Czyli jak mój ulubiony bohater Nikoś Dyzma mawiał : "Rzad zrobił jak chciał, a jak bedzie zobaczymy" :) :P

A tak zupełnie serio, to do czego to dziwo ma służyć, bo widze, ze i ojcowie założyciele nie wiedzieli, bo nawet Ty DROGA REDAKCJO, siostro TRADYCJI uchylasz sie od konkretów :wink: 8) :)
  • 0

budo_prorock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2145 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

btw serdeeczne zyczenia dla red z okazji rocznego pobytu na forum.. niby nic ale sie tego dnia urodzilem..

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!
Powodzenia w organizowaniu nowego dojo!
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

aaaaaaaa.. jeden uczciwy :) tez sobie zaloz w Kopenhadze.. do Pl latam via to miasto..
btw wielkie dzieki
  • 0

budo_bujin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 859 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pan Jurek po prostu sie pröbuje odnalesc w polskiej rzeczywistosci. Jak sie bylo ambasadorem i presidentem, to kto wie, moze i poslem w przyszlosci. Zdaje sie, ze stowarzyszenie, ktorego pan Jurek byl presidentem reklamowalo sie kiedys tak(o ile mnie pamiec nie myli): "aikido- sztuka dynamicznej samoobrony". Panie Jurku, bialo-czerwony krawat i do dziela!
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pan Jurek po prostu sie pröbuje odnalesc w polskiej rzeczywistosci.....

Dołączona grafika

Bujin, pomysl ze dwa razy zanim napiszesz :twisted: :twisted: :twisted:
  • 0

budo_pz
  • Użytkownik
  • Pip
  • 26 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pan Jurek po prostu sie pröbuje odnalesc w polskiej rzeczywistosci.....

Dołączona grafika

Bujin, pomysl ze dwa razy zanim napiszesz :twisted: :twisted: :twisted:

Drogi Bujin,

Po pierwsze: Prezesem tego Stowarzyszenia jest niejaki Pająk, a nie niejaki Pan Jurek,
po drugie: hasło wymyślił niejaki Viking vel Combol,
po trzecie: dotyczyło naszego dojo na Kole, gdzie prowadzę treningi, a wówczas robiliśmy to do spółki z Vikingiem,
po czwarte w końcu: Jurek był w tym czasie w Japonii i nie sądzę, żeby się tym zajmował...

Dołączam się więc do prośby Łabędzia...

Pozdrawiam serdecznie
Kaczor
  • 0

budo_gregos_28
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 238 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Od kiedy istnieje cos takiego jak PZ Aikido? Domyslam sie, ze to oznacza Polski Zwiazek Aikido?
  • 0

budo_gregos_28
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 238 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Po chwili zastanowienia wydaje mi się, ze wiem juz czemu ten sztuczny potworek PUBiSW ma sluzyc... chyba tylko po to aby, mieć o czym rozmawiac i ponownie zatrzasc swiatkiem sztuk i sportow walki (czytaj: podyskutujmy kto z nas jest lepszy- czyli, ze wiekszy (po)twor organizacyjny zadba lepiej o interes jednostki...
Skoro już jest się na szczycie...i zdobylo się już wszystko co było do zdobycia :) :) :) , to czemu nie poukladac tez zycia innym???Czytaj ...ulatwic... 8O 8O 8O
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dowiem sie co ze statutem? czy tez niekoniecznie?
  • 0

budo_pmasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2101 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja sobie pozwolę zadać kilka pytań. Mam tylko nadzieją, że Szacowna Redakcja wyrozumiale na nie spojrzy i wyjaśni mnie moje wątpliwości w słowach prostych i ciepłych.
Pyt. 1:
-Jako instruktor szczerze i głęboko zastanawiam się - po co mnie to Coś. Proszę o odpowiedz taka normalnie na chłopski rozum - po co to powstaje? Argumenty - " zobaczymy co z tego wyniknie" nie szczególnie do mnie przemawiają...czasami jak mnie nikt nie widzi nie słyszy zastanawiam się po co mnie ta cała PFA a co dopiero coś takiego...
Pyt. 2. (to pytanie jest szczególnie drażliwe i może być dość nerwowo odebrane więc Czcigodną Redakcję proszę o wyrozumiałość i odpowiedz prostą - Taką co to mnie pójdzie w piety obie i normalnie mnie zatka i uznam że to całe pytanie to bez sensu jest i w ogóle… pytanie to jednakże szczere jest i z serca bezpośrednio)
- Zarówno na legendarnym w wielu tego słowa znaczeniach zjeździe w Gorzowie jak i na stażu z Kanetsuka Sensei (byłem dzień jeno...) oczy moje sokole Prezydenta naszego nie widzieli. Na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] dowiaduję się, że do końca roku odbędzie się jeno jeden federacyjny staż - z Tissier Sensei - w pełni organizowany przez Kraków. Czy (proszę o wyrozumiałość) Prezydent nie powinien czasu swojego drogocennego przeznaczyć na wykorzystanie swoich kontaktów azjatyckich, żeby przykładowo następnym razem shihan tak dla żartu przyjechał w sobote a nie środę na przykład. Albo normalnie może dwóch na rok... Eee z tym to przegiąłem - przepraszam
Ponadto bluźniercza myśl mnie się pojawia taka - czy aby nie powinna Redakcja skupić się teraz na sprawach wewnątrzfederacyjnych bo jak mnie wiadomo nastał nam czas wojny i nie ma to tamto.
Innemi słowy jeśli już chodzi tu o to ślicznie przez Jerzyka skrytykowane uporządkowanie to ja osobiście radzę zabrać się za porządkowanie bajzlu na lokalnym podwórku zamiast tworzyć nowe. Po co tworzyć dużą organizacje skoro nie jesteśmy stanie kontrolować małej???
Zatroskany szczerze pmasz
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widzisz Pmasz - bo na mój łabedzi rozum (by nie rzec ptasi :wink: ) to w PFA jest jak United Kingdom. Tam panuje królowa a u nas monsieurr President :) A oba te przykłady łaczy stara zasada że Królowa panuje (prezydent też) ale nie rządzi :P :) :wink:

Łabędź (równie szczerze zatroskany o strukturalno - organizacyjną sprawność :oops: )
  • 0

budo_irimi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 931 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak sobie czytam to wszystko.
Przyznam, ze tez mnie nurtuje pytanie "Po co?". Ale moze jako aikidocy powinnismy byc bardziej otwarci i nieco poczekac na rozwoj sytuacji? Glupio bedzie jesli dosc krytykowana przez kolegow organizacja przyczyni sie do rozwoju sztuk walki. Pozyjemy zobaczymy. Fakt ze zycie pokazuje same ngatywy coraz to nowych pomyslow organizacyjnych, administracyjnych, ale kto wie... Wykazmy dobra wole i otwarcie. Poczekajmy z krytyka. Bardzo to jakies nie aiki (zaraz mi sie pewnie dostanie).
Jesli chodzi o mnie to to co na macie jest najwazniejsze. Jesli bedzie wiecej ciekawych stazy (zgadzam sie w tej kwestii z kolega pmasz'em), jesli bedzie sie dzialo pozytywnie, to wystarczy. Poza tym bez wzgledu na to co wokol, trzeba czerpac radosc z treningow, a nie stresowac sie tym co wyzej sie dzieje. Cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024