lekarze chodzic czy nie chidzic?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Jeśli nic cię nie boli to nie rób sobie badań - jeszcze ci coś wyjdzie i będzisz się martwił"
To chyba prawda, co ludzie mówią: nie ma zdrowych - są tylko nie przebadani :wink:
Gdy byłem w liceum i z bolącymi kolankami zwróciłem się do lekarza, ten poweidział, że ze sportu to zostało mi co najwyżej pływanie. Ciekawe, że jednocześnie twierdził, że w nogę na WFie grać mogę :? Po kilku dniach rozpaczania nad straconą karierą karateki doszedłem do wniosku, że przecież na szkolnym boisku ryzyko kontuzji jest duuużo większe niż na treningu karate.
A problemy z kolanami skończyły się gdy zacząłem na nie uważać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do chorego. Poczytaj sobie to. To filozofia mnicha Zen - Dogena, który był często cytowany przez Sosai Oyamę.
In one case, an ill person resolves to undergo monastic discipline after he recovers. But what if he dies before he gets well? Another person decides to begin monastic discipline as soon as he lines up the necessaries: specifically, the monk's robe (kesa) and begging bowl (oryoki). But what if he dies before he acquires these things?
In these examples, Dogen Zenji is recommending to people who have not entered the priesthood to do so without a moment's delay. The ill person must take the step before his sickness gets worse. Should it worsen, he must take the step before he dies. This admonition expresses Dogen Zenji's stern teaching that the monastic life is the best and that monastic discipline is supremely important.
Napisano Ponad rok temu
H2O
Napisano Ponad rok temu
kiedys byłam u lekarki i miałam podobno zapalenie opon mozgowych wysłała mnie na badania i lekarz ktory odczytywał wyniki powiedział ze tamta baba jest pierdolnieta i ze powinni jej dyplom zabrac
ad.kolega co miał wiazadła niby w kolanie pozrywane . . kliknij do randori`ego on miał i wiedziałbys ze gdybys miał pozrywane to bys nie umiał chodzic nawet .
osu!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dr. Greg Ellis czyli jak dieta wygladac powinna...
- Ponad rok temu
-
Skutki uboczne gainerów.
- Ponad rok temu
-
siłownie w warszawie - lokalizacje
- Ponad rok temu
-
Jak odzyskać kondycję po rzuceniu palenia ?
- Ponad rok temu
-
mięśnie...problem...brak reakcji...
- Ponad rok temu
-
owosienie
- Ponad rok temu
-
3 tygodniowa przerwa i jej konsekwencje.
- Ponad rok temu
-
Jedzenie na miescie - chociaz troche zdrowo ;)
- Ponad rok temu
-
mazindol ???
- Ponad rok temu
-
Rozbliźnić skóre?
- Ponad rok temu