A kraver co zrobi? Jak się zajmie jednym to tez go reszta załatwi. Siła kravki polega na zwarciu, tak samo jak bjj. Unikaniem ciosów 3 a nawet 5 gości bjjtowiec może się zajmować tak samo jak kravaciarz, bo czemu by nie?nie ogarniam. Singlaub pojdziesz z jednym na ziemie bedziesz go robil jak chcial szybko go skonczysz ok...a tamtych 2, 1 ilu ich tam bedzie pozostalych to co? beda czekac na swoja kolej?
kravmaga czy bjj ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po prostu napierdalasz w cialo napastnika i poruszasz sie tak zeby on byl na lini pomiedzy toba a przeciwnikiem.
oczywiscie mowie o tym jak to powinno wygladac w kravce
nalezy dodac ze dpobrze by bylo zadowolic sie spuszczeniem lomotu jednemu i uciec:)
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oto Słowo Pana!niezorientowani lub naiwni stale uparcie twierdza,ze bjjowiec bedzie sprowadzal kazdego do parteru aby sie z nim tam turlać ...sprowadzanie do parteru-OWSZEM......ale przeciez nie zawsze razem z napastnikiem! w przypadku 2,3 napastnikow-zwarcie i obalenie pierwszego i .............ewentualnie spierdalanie
Napisano Ponad rok temu
A kraver co zrobi? Jak się zajmie jednym to tez go reszta załatwi. Siła kravki polega na zwarciu, tak samo jak bjj. Unikaniem ciosów 3 a nawet 5 gości bjjtowiec może się zajmować tak samo jak kravaciarz, bo czemu by nie?nie ogarniam. Singlaub pojdziesz z jednym na ziemie bedziesz go robil jak chcial szybko go skonczysz ok...a tamtych 2, 1 ilu ich tam bedzie pozostalych to co? beda czekac na swoja kolej?
Widac nasze sekcje duzo sie roznia...
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie osobiście prawdziwa walka to jeden na jeden a nie bajeczki z jakiś filmów sensacyjnych w których koleś potrafi jednym wyskokiem zabić 3 kolesi. POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
o! wyklikał co wiedział! cholerka! jaja są jak się nieletni dorwą do tego forum i swoje "złote" myśli przedstawiająMoim zdaniem walka z kilkoma przeciwnikami na ulicy to bajka to nie kur... film z Segalem czy Brusem Lee każdy człowiek o zdrowych zmysłach będzie po porostu uciekał a nie udawał bohatera z filmu akcji.
Dla mnie osobiście prawdziwa walka to jeden na jeden a nie bajeczki z jakiś filmów sensacyjnych w których koleś potrafi jednym wyskokiem zabić 3 kolesi. POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
AVE BJJ!Oto Słowo Pana!niezorientowani lub naiwni stale uparcie twierdza,ze bjjowiec bedzie sprowadzal kazdego do parteru aby sie z nim tam turlać ...sprowadzanie do parteru-OWSZEM......ale przeciez nie zawsze razem z napastnikiem! w przypadku 2,3 napastnikow-zwarcie i obalenie pierwszego i .............ewentualnie spierdalanie
Napisano Ponad rok temu
...a czy ja pisze,ze KM to gowno??Napisalem posta w dosyc umiarkowanym tonie...cwiczylem KM przez rok i wiem,ze to moze nie jest duzo ale i...nie malo...Kazdy system czy tez sw ma swoje wady i zalety,ktore czasmi widac dopiero jak ma sie do czegos dystans...byc moze jak przestane cwiczyc Shidokan to bede miec takze nowe spojrzenie ale poki co mysle,ze moja opinia na temat KM jest obiektywna...oooo! jakiś "specjalista"? ciekawe ile "chodzileś" na kravmagę ,a ile na shidokan że tak jestes określić i publicznie:)exponować wady i zalety obu systemów? .......nie chce byc zrozumiany jako zwolennik kravmaga a przeciwnik shidokanu ale jakis czas temu ktos mi powiedzial ze trenowal shidokan jakis czas, a potem zajął sie kravmaga i stwierdzil ze................. shidokan to gównoChodzilem na KM teraz trenuje Shidokan i teraz dopiero widze wszystkie wady KM,ktorych wczesniej nie dostrzegalem...oczywiscie nie neguje calego systemu bo niektore rzeczy sa dosc ciekawe i skuteczne ale uwazam,ze kravaciarz vs bjj czy thai box(o tym samym stazu i umiejetnosciach) stoi na straconej pozycji...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale pierdolenie. Biles sie kiedys na ulicy z wiecej niz jednym gostkiem ?W krav madze to wszystko sie miesza polego na jak najszybszym wyeliminowania WSZELKIEGO niebezpieczeństwa a nie tylko jednego. Dlatego bjj wygra w starciu z jednym przeciwnikiem ale jak bedzie ich wiecej to pojawia sie problem, a kravaciaż pokona tą nadwyżkę. Jużrozumiesz ocb?
Gowno pokona. Juz mnie to gadanie zaczyna wkurwiac. Przyjedz do mnie do sekcji. Poprosze 2-3 kolegow zebysmy w 4 na ciebie poszli. Zobaczymy jak km sobie z tym poradzi. Bedziesz mogl kopac w jaja i wydrapywac oczy i wykozystywac jaka technike chcesz.
Napisano Ponad rok temu
Ale pierdolenie. Biles sie kiedys na ulicy z wiecej niz jednym gostkiem ?W krav madze to wszystko sie miesza polego na jak najszybszym wyeliminowania WSZELKIEGO niebezpieczeństwa a nie tylko jednego. Dlatego bjj wygra w starciu z jednym przeciwnikiem ale jak bedzie ich wiecej to pojawia sie problem, a kravaciaż pokona tą nadwyżkę. Jużrozumiesz ocb?
Gowno pokona. Juz mnie to gadanie zaczyna wkurwiac. Przyjedz do mnie do sekcji. Poprosze 2-3 kolegow zebysmy w 4 na ciebie poszli. Zobaczymy jak km sobie z tym poradzi. Bedziesz mogl kopac w jaja i wydrapywac oczy i wykozystywac jaka technike chcesz.
tak dlugo jak zechcesz... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z mniejszymi, pijanymi to nawet bez bjj czy km mozna sobie poradzic. W tym wypadku wierze. Jak nie to zapraszam do mnie na bjj, tkd czy gdziekolwiek. Wszystko mozna zweryfikowac. :wink:
Napisano Ponad rok temu
POpieram!!! Walka z więcej niż jednym gostkiem jest nierealna ( chyba że w filmach akcji ) pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
rukopasznyj boj
- Ponad rok temu
-
stowarzyszenie czy instytut?
- Ponad rok temu
-
Film "Terroryzm w lotnictiwe - Izrael" kiedy ?
- Ponad rok temu
-
Nowy Combat WP
- Ponad rok temu
-
Szukam we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Krav Maga i nóż
- Ponad rok temu
-
FORMOZA