Mieśnie szyi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Otóż mam pytanie, czy zna ktoś może dobre ( albo jakiekolwiek)ćwiczenia na mięśnie szyi ?, dokładnie chodzi mi o to aby była grubsza i silniejsza.
Bokserzy powinni wiedziec sporo na ten temat. A mi przychodzi do glowy jedynie mostek wykonywany na glowie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie wszystko polega na ruchu sama glowa w przod i w tyl.
- stojac prosto z pochylona (odchylona) glowa, prostowanie glowy (ciezarek z przodu lub z tylu)
- stajacw lekkim rozkroku tlow rownolegle do podloza, prostowanie tlowia (do pozycji z glowa pochylona) a jak da rade to jeszcze wyprost glowy w koncowce.
Cwiczenie jest dobre bo mocno izoluje miesnie karku a jednoczesnie jest wieksza kontrola obciazenia i asekuracja, niz przy mostku zapasniczym gdzie oddzialywujesz cala masa ciala. Mostek zapasniczy jest o wiele trudniejszy, to cw z ciezarkiem to taki poczatkowy etap.
Pamietaj tylko o rozgrzewce, wlasciwym doborze ciezarka i powolnych ruchach. Nie podpalaj sie i nie wierzgaj glowa jak w cyrku, zdrowie najwazniejsze.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczki dajesz za glowke na szyje i przez 30 sek. "walczysz" glowa z rekoma, tzn. dlonie cisna do przodu, a glowe starasz sie cisnac do tylu. Tak walczysz max i potem przerwa 30 sek. i znowu to samo. Rob sobie codziennie po pare serii, a napewno beda efekty.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
silownia dla kobiety...
- Ponad rok temu
-
Euro 2004!!!
- Ponad rok temu
-
chodze na silke a sila idzie w dol..
- Ponad rok temu
-
SW i silka....trening.....zakwasy....czy tak można??
- Ponad rok temu
-
Co robic aby barki byly szerzej rozstawione?
- Ponad rok temu
-
Rower
- Ponad rok temu
-
piszczele
- Ponad rok temu
-
rozstepy!!
- Ponad rok temu
-
modlitewnik :D