Pozytywne Tsunami?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś myślał ż Karate Tsunami to ginący gatunek to jest w dużym błędzie. Pojawiło się więcej stron www. Są one wykonane profesjonalnie. I co najważniejsze można znaleźć fachową informację np na temat pierwszej pomocy lub historii karate. To już nie bzdury pisane np w słynnych swego czasu książeczkach "Karate-do". Również system stopni uległ zmianie. Jeśli ktoś nie wierzy proponuję zajrzeć choćby na stronę:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"10 dan pas koloru czerwonego" to jak zaczynam od 10 dana czy ten dan jest tyle wart co zaczynajacy ja tego nie kumam a wy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tsunami zawsze pozostanie Tsunami... taka natura
Napisano Ponad rok temu
TFUU..NAMI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sprawdzalem stronke i wymagania hmm ciekawe czy zwrociliscie uwage na to ze cytuje "bez stopnia -pas koloru czerwonego" hmm i ciekawostka
"10 dan pas koloru czerwonego" to jak zaczynam od 10 dana czy ten dan jest tyle wart co zaczynajacy ja tego nie kumam a wy?
Hmm... ponieważ ćwiczę Ryu-Te moge być w błędzie ale wydaje mi się że o zataczanie pełnego kręgu tutaj biega i o nic innego, czyli bez fundamentu nie ma dach itp. itd. A jeśli tak to ja jestem za 8)
Napisano Ponad rok temu
:roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Najważniejsza dla mnie informacja to podpięcie się pod Shito-ryu.
W sumie chłopaków rozumiem.
Jako dzieciaki zaufali Panu Ryszardowi M., potem okazało się, że to co ćwiczą to lepszy szajs. Władowali w to jednak masę czasu wysiłku, jest organizacja i infrastruktura. Najrozsądniej podpiąć się pod jakąś zachodnią organizację, zacząć tworzyć "karate uniwersalne" w Polsce. Jak by poszli w stronę thaia'a i parteru, to za parę lat nie jeden wojownik kyokushin musiał by zejść im z drogi.
Gratuluję rozsądku.
Napisano Ponad rok temu
wsumie to tsunami nie jest najlepsze ale zawsze przy takich gadkach sie nasówa hasło że to instruktor tworzy trening . . . moj sensei jest OK!! no i oczywiscie ekipa....
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak, 10 DAN ma pas czerwony. Poczytajcie, bo jest to na poewno wytlumaczone.
Chcecie kolejna srtrone? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Strona underconstruction (obecnie nawalila nam baza :? )
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Marek Furman – prezes Klubu do dnia dzisiejszego, który po zdobyciu pierwszego stopnia (wtedy 10 kyu w dniu 20 marca 1981 r, jako 112 w kolei) zaczął sam jeździć do Kutna i już uczył się już pod kierunkiem Ryszarda MURATA, równolegle prowadząc zajęcia w Żychlinie. Jako przedstawicie Żychlińskiego Klubu Karate Dō TSUNAMI był obecny na I Zjeździe Karate TSUNAMI Renmei (Organizacji Klubów) w dniu 12 października 1980 r.
Człowiek z 10 kyu prowadzi klub i zajęcia 8O , a zanim je jeszcze zdobył pojechał na Zjazd? Przecież to się nadaje do budowych pajacyków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zebranie przedwyborcze przedst. klubow zrzeszonych w PZK-Sho
- Ponad rok temu
-
uzupelnienie karate czy cwiczycie cos oprucz karate?
- Ponad rok temu
-
XXXI Wagowe Mistrzostwa Polski Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Ashihara Karate w Polsce
- Ponad rok temu
-
Kyokushinkai Kumite
- Ponad rok temu
-
forum i kobiety...