jak to sie robi
Napisano Ponad rok temu
Jak to robi capoeirsta???
Moze mi to ktos wytłumaczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś na Ciebie biegnie to uciekaj A tak poważnie mówiąc, to dzięki temu, ze capoeirista znajduje się w ruchu, to jest mu łatwiej zmylić przeciwnika poprzez balans ciałem i w ten sposób uniknąć uderzenia i samemu zaatakować.
Echhh słodkie czasy jak ja sam w takie rzeczy wierzyłem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś na Ciebie biegnie to uciekaj A tak poważnie mówiąc, to dzięki temu, ze capoeirista znajduje się w ruchu, to jest mu łatwiej zmylić przeciwnika poprzez balans ciałem i w ten sposób uniknąć uderzenia i samemu zaatakować.
Echhh słodkie czasy jak ja sam w takie rzeczy wierzyłem :roll:
Eeeeeech... Moze Twoja wiara zostala zalamana przez nieumiejetnosc? Po co chcesz wszczynac klotnie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do balansu to osoby ktore swietnie wykonuja ginge sa naprawde ciezkie do trafienia... Na pewno trudniej trafic capoeiriste niz prawie statycznego boksera (to tylko moje zdanie i nie zostalo mi wpojone przez jakiegos trenera zeby nie bylo ze sie bajek nasluchalem )...
Napisano Ponad rok temu
A z tym się akurat zdecydowanie nie zgodzę...dobry bokser jest praktycznie nie do trafienia przez "człowieka z ulicy"...poza tym bokserzy nie są wcale stateczni...no i uczy się blokować...czego brak IMHO jest dużym brakiem jeśli chodzi o zastosowanie capo w realnej walce/samoobronieA co do balansu to osoby ktore swietnie wykonuja ginge sa naprawde ciezkie do trafienia... Na pewno trudniej trafic capoeiriste niz prawie statycznego boksera (to tylko moje zdanie i nie zostalo mi wpojone przez jakiegos trenera zeby nie bylo ze sie bajek nasluchalem )...
tylko żeby nie było że zaczynam gadkę o skuteczności,chodzi mi tylko o to co napisałeś,nie chcę mi się kłócić o cokolwiek
Napisano Ponad rok temu
Koniec tematu z mojej strony hehe Moje zdanie moze byc bledne ;P Ale to jest MOJE zdanie Hehe pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Uważam że dobry bokser będzie cięższy do trafienia od jakiegokolwiek capoeristas jakiego widziałem...ale i tak nie skorzystam z rady Phoenomena i nie mam zamiaru próbować walnąć Adama F. :wink: [/b]
Napisano Ponad rok temu
Marreco nie chodzilo o to ze on potrafi walnac kolesia z parafuso i rozwalioc mu czaszke ... Chcial zobrazowac komus kto nie spotkal sie raczej z CAPOEIRA do czego sluzy ginga...
A co do balansu to osoby ktore swietnie wykonuja ginge sa naprawde ciezkie do trafienia... Na pewno trudniej trafic capoeiriste niz prawie statycznego boksera (to tylko moje zdanie i nie zostalo mi wpojone przez jakiegos trenera zeby nie bylo ze sie bajek nasluchalem )...
Dokładnie to miałem na myśli.
Napisano Ponad rok temu
Ale trzeba zauwazyc ze dobry capoeirsta potrafi zamarkowac jakis cios blyskawicznie wyprowadzajac uderzenie z drugiej strony for example A wtedy bokser robi swoj unik w ktoras strone a obrywa z drugiej No i bez rekawic trudno zaslonic chocby skron a czlowiek ktory uchyla sie w jedna strone odslania pewien obszar glowy ;P
Juz sie mialem nie wypowiadac
Napisano Ponad rok temu
BTW można by założyć temat o tym jak capoeristas poradzili sobie na ulicy...jak wygladała sytuacja,co z treningów zastosował etc. mogło by być interesujące...chyba że już coś takiego jest?
Napisano Ponad rok temu
Ale tak BTW to mowiles ze na temat skutecznosci capoeira wypowiadali sie ludzie ktorzy jej nie sprobowali na ulicy? A Ty probowales? Jesli nie to na jakiej podstawie twierdzisz ze nie?
To tak tylko dla mojej wiadomosci Jak checsz to mozesz na PM odpowiedziec Zeby tutaj sie nie stworzyla wasn jakas
Ide spac To juz koniec na dzisiaj Milego dlugiego weekendu zycze ;P A niedlugo jeszcze dluzsze... WAKACJE
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a w ostatecznosci - pokazac :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak BTW to niedlugo inne fotki z Batizado Krakow 2004 beda
Napisano Ponad rok temu
phenomen: bokserzy jako jedni z najlepszych potrafia sie poruszac i balansowac cialem - trafic boksera z reki jest niezwykle trudno.niz prawie statycznego boksera
mesjasz: to nie jest tak, ze w capo nie ma blokow - szczegolnie w czasie gry/walki kontaktowej. rece sa ulozone tak, zeby byc w stanie oslonic glowe i jezeli nie da sie zrobic uniku (co powinno byc pierwsza reakcja na zadawany cios) to sie go blokuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
baqueta z berimbau?
- Ponad rok temu
-
chondromalacja
- Ponad rok temu
-
Apelido mego mestre??
- Ponad rok temu