Ciemnosc i noz
Napisano Ponad rok temu
Ja jak stałem na bramce, albo coś podobnego, to zawsze swieciłem po oczach.
Terozki mom surefire'a przy karabinie, a streamlighta luzem, ale to juz nei to samo.
Pamiętam moją styczność pierwszy raz z tą latareczką, na Formozie mi nią poświecili, uhh, niesamowite :-)
Napisano Ponad rok temu
btw: mowisz ze trzeba byc pierwszym ;d... nie - nie trzeba byc pierwszym - bo jak on ciebie zauwazy jako drugi ale z bezpiecznej odleglosci to nic z twojej przewagi ;d... uscislajac - on nie moze nas zauwazyc - musimy zaskoczyc ... ale wtedy to my atakujemy a nie on nas i cala sytuacja odwraca sie w strone tajemniczego mrocznego pana ...
Widocznie gość z historii Kamila musiał iść zamyślony i to bardzo...
Napisano Ponad rok temu
to temat sprzed ponad dwóch lat 8O
Skoro temat jest na forum to uznałem, że można do niego nawiązać...
Taki mały fresz
Napisano Ponad rok temu
to tyle odemnie
Napisano Ponad rok temu
latareczka jest mniej wiecej grobosci typowego kija czyli perfekcyjnie lezy w rece i akurat tylko z 2 centymetry wystaja do tego jest cala metalowa nawet sama glownia i zaroweczki sa osloniete i daje zajebiscie silne swiatlo
nigdy sie z nia nie rozstaje...tak samo jak z jednym z folderkow
ale sytuacja ciekawa
ale zeby wejsc w takie miejsce ajk mozna isc pomiedzy blokami to trzeba byl glupim
ale to inna sprawa
Napisano Ponad rok temu
Czyli co lepiej niby nosić latareczkę niż batona/nóż/kastet?? Pozatym jak jest ciemno to i tak nie wiesz czy w krzaczkach obok nie stoi jego kumpel i cały plan i tak weźmie w łeb. Wpaść w taką sytuacje to prawdziwe gówno
to tyle odemnie
Nie, nie lepiej, ale dodatkowo jest bardzo przydatna.
Ja nosze ze sobą nóż i używam go jako narzędzia, nawet gdy miałem okazje do bujki na noże wolałem nie wyciągać zabawki tylko dać noge...
Latarke też można nosić i używać jako przydatnego narzędzia.
I ma dwa plusy których nie ma nóż czy baton.
Otóż w nocy możesz ją sobiew spokojnie nieść w ręku (oczywiście zgaszoną), a w razie niebezpieczeństwa, walnąć po oczach delikwentowi (szybsze niż nóż)
I najważniejszy plus latarki:
Żaden z nas nie będzie miał oporów potraktować ddelikwenta światłem, a noża bym się bał użyć (co by obniżyło sporo moją skuteczność jak sie łątwo domyślić)
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkoła :)
- Ponad rok temu
-
Walka oczami bramkarza...
- Ponad rok temu
-
Szkoła
- Ponad rok temu
-
obrona kobiety przed kobietami
- Ponad rok temu
-
Pobicie kierowcy autobusu (video)
- Ponad rok temu
-
sprint?
- Ponad rok temu
-
Ciekawa strona na temat ulicy, polecam choc autor...
- Ponad rok temu
-
Walka na ulicy i bjj
- Ponad rok temu
-
Jak zamknąć spelunę?
- Ponad rok temu
-
Wieczorny powrot z treningu ... i dylemat
- Ponad rok temu