Skocz do zawartości


PRECISION-ISO-PRO LOW CARB


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

GośćGuest_GOLIAT_*

Guest_GOLIAT_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

PRECISION-ISO-PRO LOW CARB
Iso-Pro Low Carb - jest to czysty (97%) Izolat Białka Serwatki. Jedna porcja zawiera 35 g białka i tylko 1 g węglowodanów, dlatego też Iso-Pro Low Carb™ nie przez pomyłkę jest najlepiej sprzedającą się odżywką białkową. Jedynym źródłem białka jest tutaj Izolat Bialka Serwatki wytworzony w niskich temperaturach w procesie przepływu krzyżowego (Cross Flow Mirofiltration) oraz Izolat Białka Serwatkowego (97%). Taka kombinacja izolatów białkowych zapewnia wysoką zawartość białka oraz wysoką wartość odżywczą.

* ZAWIERA WYSOKIEJ JAKOŚCI IZOLAT BIAŁKA SERWATKI
* NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZY I WĘGLOWODANÓW
* DODATEK ENZYMÓW TRAWIENNYCH
* PYSZNY SMAK I BARDZO DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ


W składzie Iso-Pro Low Carb znajdziemy:
Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat (wymiana jonowa) gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników – tłuszczy i węglowodanów.

Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA oraz Glutaminy:
# L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

# L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

# L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

# L-Glutamina - najpowszechniej występujący w organizmie aminokwas, pełniący szereg bardzo ważnych funkcji: wpływa na proces uzupełniania glikogenu, poprzez zwiększenie tempa jego syntezy w wątrobie, jak również przez bezpośrednią konwersje do glukozy, wpływa pozytywnie na tempo syntezy białek oraz ogranicza ich rozpad, wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała chorobom, które mogły by utrudnić trening, odgrywa ważną role w procesie transaminacji (umożliwia syntezę nowych aminokwasów), przekształcana jest w kwas glutaminowy stanowiący źródło energii dla tkanki nerwowej oraz pełni szereg innych, ważnych, ale mniej istotnych z naszego punktu widzenia, funkcji.


Proteaza I, Proteaza II – enzym odpowiedzialny za proces rozkładu białek do łatwo przyswajalnych aminokwasów

4-Hydroksyizoleucyna - jej działanie polega na pobudzeniu trzustki do optymalnej produkcji insuliny (zależnie od ilości glukozy w krwioobiegu) bądź ochronie przed jej nadmiernym wydzielaniem (w przypadku diety z nadmierną ilością cukrów prostych). Dodatkowo 4-hydroksyizoleucyna zwiększa wrażliwość tkanek na insulinę, co przekłada się na zwiększony transport związków odżywczych do mięśni.

ALA – kwas alfa-liponowy. Zwiększa wrażliwość komórek na insulinę, reguluje poziom cukru we krwi, wpływa na wychwyt glukozy oraz ilość dostarczanego tlenu, stymuluje produkcje tlenku azotu (rozszerza naczynia krwionośne a tym samym poprawia krążenie krwi), zapobiega schorzeniom wzroku (duże stężenie ALA możemy znaleźć właśnie w oku), wykazuje silną aktywność antyoksydacyjną, pozytywnie działa na koncentracje i odporność na stres.

D-Pinitol – wykazuje właściwości naśladowania insuliny, potężnego, naturalnego. Pomaga to zwiększyć transport glukozy, i innych składników odżywczych, do mięśni, a tym samym przyspiesza regeneracje i odbudowe zapasów glikogenu.


SKŁADNIKI AKTYWNE Iso-Pro Low Carb
Porcja jednorazowa 1 miarka (40g)
Ilość porcji w opakowaniu 56
Opakowanie 2270 gram
Zawartość w 1 porcji (40g) zaw: % DZ
Kalorie 150kcal
Tłuszcze całkowite 0.3g
Tłuszcze nasycone 0g
Cholesterol 0mg
Węglowodany całkowite 1g
Błonnik 0g
Cukry proste 0g
Białko 35g
Proteaza I
Proteaza II
Wapń 18%
Sód 50mg
Potas 153mg
Sukraloza 20mg
4-Hydroksyizoleucyna
Ala
D-Pinitol



Zalecane Dzienne Dawkowanie
# Rozpuścić jedną miarkę (40 gram) w 200-300ml wody niegazowanej bądź mleka. W zależności od indywidualnych potrzeb spożywać jedną do trzech porcji dziennie.


# Dzień Treningowy: Porcja (40g) rano, zaraz po przebudzeniu, 30 minut przed treningiem oraz bezpośrednio po treningu.

# Dzień Nietreningowy: Porcja (40g) rano, zaraz po przebudzeniu, następne w odstępie kilku godzin, najlepiej w przerwach pomiędzy posiłkami.

# UWAGA - produktu nie należy traktować jako substytut pokarmu, a jedynie czasem jako zamiennik.

Załączone pliki





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024