Skocz do zawartości


PRECISION-PROTEIN STACK


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

GośćGuest_GOLIAT_*

Guest_GOLIAT_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

PRECISION-PROTEIN STACK
Protein Stack™ to udoskonalona forma odżywki proteinowej o powolnym i ciągłym uwalnianiu się do organizmu. To strategiczna kombinacja siedmiu wysokiej jakości białek, gdzie każde posiada swoiste tempo przyswajania i trawienia.

Została dodatkowo wzbogacona w dwie makro odżywki dla uzyskania efektu przedłużonego działania i dostępności białka.

Pierwsza to zespół błonnika o niskim indeksie glikemicznym (glycemic index) w skład którego wchodzą: inulina, pektyna jabłkowa oraz mączka płatków owsianych. Błonnik spowalnia opróżnianie żołądka i pozwala na wolniejsze i bardziej stopniowe wchłanianie.

Druga to zespół tłuszczów z rodzin Omega, takich jak: olej MCT, olej CLA, olej z siemienia lnianego oraz lecytyna. Pozytywny efekt tych tłuszczów, zauważalny przy stablizacji poziomu cukru we krwi oraz łagodzeniu procesów trawiennych, jest potwierdzony i udokumentowany.

W porównaniu do tradycyjnych odżywek, Protein Stack™, dzięki stopniowemu uwalnianiu, pozwala na utrzymanie pozytywnego balansu azotu przez dłuższy czas. Tym samym wspiera szybszy wzrost tkanki mięśniowej, jej regenerację oraz zapobiega rozpadowi tkanki mięśniowej (katabolizm) szczególnie między posiłkami i podczas snu.

Protein Stack™ po wymieszaniu z wodą lub mlekiem smakuje wyśmienicie. Może być spożywany o każdej porze dnia jako „przekąska” oraz między posiłkami i przed snem.

* ZAWIERA AŻ 7 ŹRÓDEŁ BIAŁKA
* NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZY I WĘGLOWODANÓW
* DODATEK ENZYMÓW TRAWIENNYCH
* PYSZNY SMAK I BARDZO DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ


W składzie Protein Stack znajdziemy:

Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.

Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.

Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
# L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.

# L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.

# L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.

Kazeinian Wapnia – charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami.

Kazeina Micelarna - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny.

Izolat Białek Mleka – wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej Laktozy, Cholesterolu i Nasyconych Kwasów Tłuszczowych. Zawiera Sprzężony Kwas Linolenowy (CLA, związek pomocny w ograniczaniu ilości tłuszczu magazynowanego przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej), peptydy Glutaminy (bardzo ważny aminokwas) czy tez Laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, wykazuje silne właściwości bakteriobójcze).

Albumina Jaj – powszechnie uważana za białko wzorcowe – zawiera profil aminokwasowy najbardziej odpowiadający naszemu organizmowi pod względem wykorzystania do budowy tkanki mięśniowej (wartość biologiczna BV=100).

Hydrolizat Białka Serwatkowego – białko poddane procesowi wstępnego trawienia enzymatycznego. Dzięki temu wchłania się prawie natychmiastowo, dostarczając organizmowi niezbędnych związków budulcowych (aminokwasów).

Kwasy Tłuszczowe z Grupy Omega - wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i 6 wzmacniają system odpornościowy i jednocześnie zmniejszają ryzyko przewlekłych chorób zapalnych i autoimmunologicznych. Ponadto spowalniają rozwój płytki miażdżycowej, zmniejszają ryzyko powstania skrzepów na ściankach naczyń krwionośnych, obniżają stężenie trójglicerydów we krwi, obniżają ciśnienie tętnicze krwi a także zapobiegają arytmii mięśnia sercowego.

Olej MCT – kompleks kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Łatwo przystępne źródło energii, nie ulega magazynowaniu w postaci tkanki tłuszczowej, stymuluje wydzielanie m.in.: hormonu wzrostu i insuliny, wykazuje właściwości anaboliczne i antykataboliczne.

CLA - sprzężony kwas linolowy. Pierwotnie sklasyfikowany jako środek antnowotworowy, wspierający układ immunologiczny do wali z wirusami i zmniejszający reakcje alergiczne. Później okazało się, że CLA wykazuje zdolność zapobiegania lipogenezie (magazynowanie kwasów tłuszczowych w postaci tkanki tłuszczowej), wspiera procesy anaboliczne prowadzące do przyrostu tkanki mięśniowej, zwiększa lipolizę (rozpad tkanki tłuszczowej) oraz podwyższa termogenezę (ilość energii wydalanej w postaci ciepła). Wszystko to prowadzi do odtłuszczenia i poprawy ogólnej jędrności ciała.

Inulina - naturalny węglowodan, rozpuszczalny w wodzie, zaliczany do grupy prebiotyków (stymuluje rozwój prawidłowej flory jelitowej jelit). Pomaga neutralizować toksyny pokarmowe, chroni przed rakiem, wspomaga układ odpornościowy, zwiększa biodostępność niektórych minerałów, poprawia metabolizm tłuszczy.

Pektyny Jabłka – wspomagają procesy trawienne.

Aminogen – enzym wspomagający proces rozkładu białek do ich prostszej formy – aminokwasów.

Amylaza - enzym odpowiedzialny za początkowe trawienie skrobi.

Laktaza – enzym odpowiedzialne za rozkład cukru mlecznego (laktozy), częstej przyczyny zaburzeń przewodu pokarmowego (wzdęcia, gazy) występujących przy spożywaniu odżywek białkowych

Lipaza – enzym odpowiedzialny za trawienie spożywanych tłuszczy


SKŁADNIKI AKTYWNE Protein Stack
Porcja jednorazowa 1 miarka (40g)
Ilość porcji w opakowaniu 22
Opakowanie 908 gram
Zawartość w 1 porcji (40g) zaw: % DZ
Kalorie 170kcal
Tłuszcze całkowite 4g
Tłuszcze nasycone 1.5g
Cholesterol 25mg
Węglowodany całkowite 3g
Błonnik 1g
Cukry proste 2g
Białko 30g
Witamina A 2%
Wapń 15%
Sód 55mg
Potas 300mg
Acesulfam Potasu 56mg
Sukraloza 3mg
Lipaza
Laktaza
Amylaza
Aminogen
Pektyny Jabłka
Inulina
CLA
Olej MCT
Kwasy Tłuszczowe z Grupy Omega


Zalecane Dzienne Dawkowanie
# Rozpuścić jedną miarkę (40 gram) w 200-300ml wody niegazowanej bądź mleka. W zależności od indywidualnych potrzeb spożywać jedną do trzech porcji dziennie.


# Dzień Treningowy: Porcja (40g) rano, zaraz po przebudzeniu, 30 minut przed treningiem oraz bezpośrednio po treningu.

# Dzień Nietreningowy: Porcja (40g) rano, zaraz po przebudzeniu, następne w odstępie kilku godzin, najlepiej w przerwach pomiędzy posiłkami.

# UWAGA - produktu nie należy traktować jako substytut pokarmu, a jedynie czasem jako zamiennik.

Załączone pliki





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024