Popularnosc Goju ryu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ja mialem podobna sytuacje cwicze styl ktory w polsce trenuje tylko 10 osob a wydaje mi sie ze dla mnie jest to jeden z lepszych ( zaznaczam ze nie najlepszy bo nigdy tak nie stwierdze chyba o zadnym stylu ) narazie zaczynam ale podoba mi sie chyba w 100% i do tego bardzo dobry trener...
wiec pewnie u Ciebie tez tak jest.. styl ciekawy do tego dobry trener to jest chyba to co kazdy oczekuje i powninienes sie cieszyc ze Ci sie udalo
a co do tego ze malo osob trenuje moze poprostu jest malo trenerow ?? w moim przypadku jest tylko jeden trener na cala polske i na szczescie akurat w moim miescie
Napisano Ponad rok temu
Pochwal sie jaki.cwicze styl ktory w polsce trenuje tylko 10 osob
Napisano Ponad rok temu
poprostu chce cwiczyc dla siebie a nie dla tego zepy sie rozpisywac co cwicze... a to wcale nie jest wielka tajemnica...
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co prawda ani nie cwicze ani nie widzialem tego stylu na oczy ale z tego co czytalem o nim wnioskuje iz jest calkiem atrakcyjny.. A jak jest u Ciebie na treningu? Przewaza kihon i kata, czy moze wiecej jest walk? No i pod jakim wzgledem przypomina jj czy aikido? Chodzi ci o zastosowanie technik z kihonu czy moze macie przekrojowe treningi, np. w parterze?
Ja bylem na razie tylko na dwoch treningach wiec sie jeszcze za dobrze w tym nie orjetuje . Ale sproboje co nieco opisac. Po rozgrzewce cwiczymy indywidualnie podstawowe uderzenia, kopniecia bloki, oraz polaczenia tego wszystkiego. Nastepnie jakies uklady w parach. Pozniej jest sporo sparowania :twisted: Sensei mowi o tym randori. Po sparingach kata. Nastepnie idziemy na mate i cwiczymy troche dzwigni i rzutow(stad moje porownanie do aikido i jj niektore techniki sa bardzo podobne do technik z tych sw np. kote gaeshi czy tenchi nage). Na koniec rozciaganie, elementy jogi. Trening trwa okolo 2,5 h.
Napisano Ponad rok temu
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie pytajcie o co chodzi dokladniej :-)
napisalem ze cwicze dla siebie... nie dla tego zeby sie chwalic a do tego nie ma czym sie chwalic...
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
nie tsunami
wrocmy moze do glownego tematu i nie zbaczajmy...
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Desper - 2,5 h trenigu:moje marzenie... Niestety - ćwiczyć tak długo w jednej sesji treningowej mam okazję jedynie podczas przeprowadzanych w górach przygotowań do zawodów
Mjr - musże przyznać, że tez jestem ciekaw co to za tajemniczy styl... Wado-ryu, Seido, Ashihara, Enshin? Może by tak odpowiedź na prov jeśli nie chcesz się publicznie wypowiadać?
Napisano Ponad rok temu
Podobno ciekawosc pierwszy stopien do piekla...
Napisano Ponad rok temu
Desper - 2,5 h trenigu:moje marzenie... Niestety - ćwiczyć tak długo w jednej sesji treningowej mam okazję jedynie podczas przeprowadzanych w górach przygotowań do zawodów
W 100 % Cie rozumiem Kirin. Praktycznie po kazym treningu aikido (1,5h - moim zdaniem stanowczo za krotko) bylo mi czegos brak... Bylem naladowany energia i chcialem cwiczyc a moglbym jeszcze dlugo. Na szczescie moj sensei od goju ryu preferuje dlugie treningi i nie czuje niedosytu, po prostu jest tak jak trzeba!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki Bogu instruktor prowadzący grupę średnią nie ma nic przeciwko gdy wpadam na jego treningi i w kąciku młócę worek... :wink: Potem zostaję jeszcze na treningu swojej grupy - to pozwala wydłużyć sesję treningową do przyzwoitych rozmiarów.W 100 % Cie rozumiem Kirin. Praktycznie po kazym treningu aikido (1,5h - moim zdaniem stanowczo za krotko) bylo mi czegos brak... Bylem naladowany energia i chcialem cwiczyc a moglbym jeszcze dlugo. Na szczescie moj sensei od goju ryu preferuje dlugie treningi i nie czuje niedosytu, po prostu jest tak jak trzeba!
Napisano Ponad rok temu
To jeszcze nie masz najgorzej. Nie chce byc wcipski ale mam pare pytan:
Jak dlugo cwiczysz goju ryu? Jak u Ciebie wygladaja treningi?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Naj naj naj
- Ponad rok temu
-
Sklep w katowicach
- Ponad rok temu
-
Pochylanie się przy technikach ręcznych??
- Ponad rok temu
-
Najcięższy przebyty przez was trening...
- Ponad rok temu
-
Przypowieści...
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktora spec. shotokan - kiedy i gdzie??
- Ponad rok temu
-
sztuki walki-koszty:(((((((
- Ponad rok temu
-
Sushi ho
- Ponad rok temu
-
kobiety na treningach....
- Ponad rok temu
-
rozciąganie i stawy