1000 razy silniejsze wuderzenia w capoeira niz w innych styl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym sie nie zdodził z tym trenerem, grubo przesadził, napisz w jakiej grupie byłeś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlatego wazne jest u kogo sie trenuje, zeby potem takich bzdur nie opowiadac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widzialem jeden turniej ale akurat tylko w wykonaniu dziewczyn - niestety nic ciekawego. w wykonaniu facetow jeszcze nie - ale staram sie cos zorganizowac.
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie kasetyjakiejs kasy z turniejow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakaś część prawdy w tym jest. Weźmy np. takie meia lua de compasso, które uderza piętą.
Hmmm... moim zdaniem to w MT występują EFEKTYWNE kopnięcia (np.okrężne na głowę).
Jest to jedna z najtwardszych kości, a co za tym idzie wystarczy nieduża siła by zrobić dużą krzywdę przeciwnikowi.
I znowu mam nieco odmienne zdanie... bo to piszczelem można zrobić naprawdę wielką krzywdę przeciwnikowi.
To co widać na fotce wbrew pozorom można dosyć szybko uszkodzić, a piszczel jakbyniebyło to jedna, solidna i mocna kość!!! NO ale jak już podkreślałem to TYLKO moje skromne zdanie...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
co niezmienia faktu, że mozną tę "mozaikę kości" szybko i skutecznie uszkodzić!!!Bzdura. A pieta uderza sie w wielu innych stylach np. kyokushin ushiro geri, obrotowki.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie rozumiesz, po co ćwiczymy Capoeira, więc się nie wtrącaj, idź wybijaj ludziom zęby na swojej "sekcji", skoro to Ciebie uspokaja i jest Twoim sposobem na życie. Daj żyć innym, a przy okazji zanalizuj różnicę między słowami "sztuka", "sport" i "system" walki...
idę się odlać, to już 5 czy 10 temat z tej serii...
ps. imiona dostajemy i nosimy z tradycji. no tak, ale po co kultywować tradycję, to głupie, święta Bożego Narodzenia też są głupie i nie praktyczne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może i logicznie z wyglądu tych kości byłoby tak jak powiedziałeś, ale szczerze powiem, że nie widziałem by ktoś sobie złamał piętę 8O a złamanych piszczeli trochę widziałem . Można sobie boleśnie stłuc piętę, ale za to dużo boleśniej stłuc goleń/piszczel.
Może Ty znasz więcej przypadków kontuzji pięty? Ja mówię z czym się spotkałem i wg mnie pięta jest lepsza do kopania od golenia chociażby subiektywnie dla mnie, bo mocno kopnąć pietą mogę a piszczelem nie, bo nie mam utwardzonego .
Napisano Ponad rok temu
PS. Właściwie to właśnie wróciłem z lasku i się REGENERUJE =]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy w wakacje będziesz trenować?
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Paryzu
- Ponad rok temu
-