Narzędzia do pracy
Napisano Ponad rok temu
Od x czasu nosze sie z zamiarem skompletowania narzedzi no i dostalem od ciebie to czego trzeba odnosnie recznych narzedzi, a co powiesz o mechanicznych szlifierki itd ? co jest niezbedne zeby wogole zaczac prace w stali? A przede wszystkim jak dociac cos itp zeby nie przegrzac materialu? Co zrobic mechanicznie a co trzeba juz tylko recznie w domowych warunkach? Help !!!
Napisano Ponad rok temu
MOIM i tylko MOIM zdanie (coby się nikt nie czepiał) szlifierką kątową można uciąć kawał stali, wstępnie sprofilować. Tarczą lamelkową można pobawić się w nadawanie szlifu, chociaż raczej wielkiej wprawy na to trzeba.
Wiertarka i kilka miłych nakładek mogą pomóc w pracy (szlifowanie, polerowanie no i wiercenie).
Ja większość rzeczy staram się robić ręcznie. Oczywiście otwory wiercę wiertarką i jej tej używam do polerowania, bo ręcznie bym to kilka lat robił pewnie. Poza tym, nie czuje jakoś narzędzi elektrycznych i ich moc i siła nie pozwala mi na precyzję, którą mogę uzyskać ręcznie. Dzięki temu moje nożyki są takie jak zaprojektuje, tylko trwa to znacznie dłużej.
Napisano Ponad rok temu
totez ucze sie szlifowac pewna reka.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jaki powinien być kąt szlifu ?
- Ponad rok temu
-
Noz Vortalu Budo
- Ponad rok temu
-
Zbulwersowałem sie - offtopic - sorry...
- Ponad rok temu
-
Polerka
- Ponad rok temu
-
skuwanie warstw stali
- Ponad rok temu
-
Najprostszy CUSTOM
- Ponad rok temu
-
zamowienie na D2