Narzędzia do pracy
Napisano Ponad rok temu
Nie chce zakladac nowego tematu dlatego tu pytam. Widzialem na forum link do stronki z opisem jak zbudowac szlifirke tasmowa, niestety nie moge go teraz znalsc... jezeli ktos by mogl mi pomoc byl bym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Tomek
Napisano Ponad rok temu
Looknijcie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cena wydaje sie spoko :wink:
Pozdrawiam,
sobota
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozwolilem ja sobie skopiowac i jakby ktos chcial to jest pod adresem
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
spakowana rarem strona i podkatalog ze zdjeciami
mam nadzieje ze da sie to sciagnac
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu jest moj balaganik , Cale szczescie ze narzedza przynajmniej w szufladzie trzymam
Cool Seiken, ale pokaż teraz jakiś nożyk! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Wygląda jak mojahttp://www.metalwebnews.com/howto/sander1/sander.html
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
......zrobienie noza trwa dluuugoooooooooo.... , a jak juz cos zrobie to zawsze znajdze sie ktos kto go od razu zabierze .
skąd ja toi znam 8O 8O :wink: większosć moich własnie tak kończy (wczesniej czy później -moze dlategop takie paskudne robię podświadome przeciwdziałanie zabieraniu
Napisano Ponad rok temu
Do szlifowania stali szlifierką używam tarcz listkowych, to taka z ponaklejanymi kawałkami papieru ściernego pod kątem jeden obok drugiego, jak dotąd są najlepsze. Bardzo szybko zbierają materiał. Polecam te do nierdzewki. Ziarnistość mają od 40 do 120. Najtańsze można kupić od 7zł. Co do tych wiertarkowych to bardzo powoli zbierają materiał, jak już to można je stosować na sam koniec (najdrobniejsze ziarno).
tez uzywam tarcz listkowych, swietna sprawa. poza tym grubych tarcz do zdzierania nadmiaru materialu kiedy mi listkowych szkoda. i koniecznie cienkich do ciecia.
a gumowke uzywam Boscha 1300W o obrotach 2800-11000 z wolnym rozbiegiem (wolny rozbiego to rewelacja!). musze ja wprawdzie niedlugo oddac na przeglad bo cos zaczyna szwankowac (pewnie nadal skutki jak mi ja wyrwalo z reki). plusem wolnego rozbiegu jest to ze jak wyrwie nardzedzie przypadkiem z reki to tarcza przestaje sie krecic. gdyby nie to to bym przyjamniej palca wskazujacego nie mial.
Napisano Ponad rok temu
czy wie ktoś może gdzie mogę dostać rolki do szliferki taśmowej? Chce sobie złożyć wlasne urządzenie.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
reczne imadelko , niezastapione przy szlifowaniu srubek , pinow i spacerow . Swietnie sie tez sprawuje przy szlifowaniu malych blade's , i przy szlifowaniu plaskim czy to rekojesci czy samego blade czy calego noza
Nastepne pomoc to tzw scriber , czyli proste urrzadzoneko wyposazone w super twarda koncowke ktora pozawala dokladnie wyrysowac linie ostrza na grzbievie naszego przyszlego noza.Bez tego bardzo ciezko ( przynajmniej poczatkujacemu) zachowacproporcje przy hollow grind.
Na razie ostania to plaska szlifierka boczna , znakomicie sie spawoje przy szlifach grzbietu noza , profilownaiu rekojesci i szlifie plaskim ( imadelko reczne niezbedne.JEstem w trakcie montowanie malego stolu roboczego do tego.
ttp://files.photojerk.com/seiken/szlif.jpg
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
mlodyraduh
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jaki powinien być kąt szlifu ?
- Ponad rok temu
-
Noz Vortalu Budo
- Ponad rok temu
-
Zbulwersowałem sie - offtopic - sorry...
- Ponad rok temu
-
Polerka
- Ponad rok temu
-
skuwanie warstw stali
- Ponad rok temu
-
Najprostszy CUSTOM
- Ponad rok temu
-
zamowienie na D2