takie pytanko :d...
Napisano Ponad rok temu
znajac zycie znowu mnie ktos pojedzie... ehh zamkne sie w sobie i nie bede zakladac tematow ... nie no ok - tak nie postapie ... wrecz odwrotnie wiec trzymajcie sie dewizy ze "z glupota nawet bogowie walcza nadaremno" ;d...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Weglowodany dzielimy generalnie na proste i zlozone. Proste wchlaniaja sie szybko i sa bardzo dobrym zrodlem energii po sporym wysilku fizycznym (aby jak najszybciej zregenerowac organizm i zminimalizowac katabolizm) Zlozone zapewniaja dluzsze uczucie sytosci dzieki temu, ze organizm dluzej je trawi.
Jablka (w umiarkowanych ilosciach: 1-2 sztuki) sa doskonalym posilkiem potreningowym, jednak jak napisal przedmowca, w przypadku diety reduklcyjnej nie nalezy z nimi przesadzac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako dięta redukcyjna doskonale sprawdza się surowa marchewka. Ilość energii potrzebnej do jej pogryzienia i strawienia jest tylko trochę mniejsza od dostarczanej Powaga.
Tak samo jest np z zimna woda - sa to tzw ujemne kalorie... woda sama w sobie nie ma w ogole kalorii, a organizm musi zuzyc dodatkowa energie, aby ja ogrzac
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z kalarepą? Słyszałem, że jest tak ciężkostrawna, że zużywa się więcej energii na jej strawienie, niż sama dostarcza.Jako dięta redukcyjna doskonale sprawdza się surowa marchewka. Ilość energii potrzebnej do jej pogryzienia i strawienia jest tylko trochę mniejsza od dostarczanej Powaga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Panowie wyzej napisali jablka w wiekszych ilosciach nie sa wskazane ze wzgeldu na duza zawartosc cukru owocowego - fruktozy. 1-2 jablka max dziennie i nie zapominaj ich wliczyc do calodniowego bilansu!
no ale czemu mam je jesc? ;d... czy nie moge uzupelniac witamin "tabletkami" ? naczy konkretnie jakims supradynem albo VisolVitem? ...
Napisano Ponad rok temu
Co do witamin z tabletek ich absorbcja nie jest tak dobra jak z naturalnych produktow nie przetworzonych pamietajcie o tym! Witaminy syntetyczne warto rowniez brac z warzywami np. z surowka itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
chciałbym przytyc pomocy!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Nierównomierne umieśnienie
- Ponad rok temu
-
Potrzebna porada...
- Ponad rok temu