chciałbym przytyc pomocy!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje że tak
;];];];];];];];]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znacie jakiś dobry pomysłsłyszałem że powinno sie jeść ryżz bananami kurcze jestem za chudy i to mi w cale nie pomaga w czasie sparingów może wy mi pomożecie :>:>:>:>:>:>:>
mam nadzieje że tak
;];];];];];];];]
Jesz jesz i utyc nie mozesz?
Zatem skieruj swoje kroki ku odzywkom (gainer) i zmodyfikuj plan treningow (trening specjalistyczny "na mase").
Od szczegolow nie jestem, chcialbym miec takie problemy
Napisano Ponad rok temu
Spożywaj 5-7 posiłków dziennie, przyśpieszy to twoją przemianę materii oraz zwiększy przyswajanie przez organizm substancji odżywczych.
Zachowuj następujące proporcje pomiędzy składnikami odżywczymi:
Faza Siły - Białka 30%, Węglowodany 50%, Tłuszcze 20%
Faza Wzrostu - Białka 25%, Węglowodany 60%, Tłuszcze 15%
Faza Odchudzania - Białka 45%, Węglowodany 45%, Tłuszcze 10%
Faza Regeneracji - Białka 15%, Węglowodany 60%, Tłuszcze 25%
Optymalna dzienna dawka białka to 2 - 3 gramy na kilogram masy ciała. Organizm nie wchłonie jednorazowo więcej niż 50 gramów białka, dlatego najlepiej rozłożyć spożycie białka na kilka razy dziennie.
Na 1 - 2 godziny przed treningiem spożyj posiłek o dużej zawartości węglowodanów (ew. odżywkę wysokowęglowodanową) oraz dodatkowo witaminy C, E i magnez
W ciągu pół godziny od zakończenia treningu wypijamy odżywkę węglowodanową lub zjadamy posiłek bogaty w węglowodany złożone. Jest to też b. dobry moment na spożycie dawki kreatyny.
Bezpośrednio po zakończeniu treningu przyjmujemy dawkę aminokwasów o łańcuchach rozgałęzionych (BCAA - leucyna, izoleucyna i walina). Mają one kluczowe znaczenie w procesie przyrostu mięśni.
W ciągu dnia zażywamy wolne formy aminokwasów. Najkorzystniejsza pora to 20 minut przed posiłkami. Zapewnia to szybkie wchłanianie do krwi i, co za tym idzie, szybki ich transport do mięśni.
Pijemy dużo wody
źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lordprzemo ja tam bym poszedł na operację zmniejszenia żołądka , inaczej nie da rady...... 8)
pozdrawiam
niesmieszne ...
Napisano Ponad rok temu
Stary! Doskonale Cię rozumiem! Ważę 57kg przy wzroście ok. 180;d;d;dwaze 78 kg przy wzroscie 180 ;d... need help ;d... !!!
Napisano Ponad rok temu
Doskonale Cię rozumiem! Ważę 57kg przy wzroście ok. 180;d;d;d
ekhm... czy ja nie powinnam sie martwic o cos w takim razie??? :? ja mam 58 przy wzroscie 172 mniej wiecej :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- waga, wzrost, wiek, przemiana materii, wlasne sugestie i obserwacje na temat dotychczasowego zywienia itp.
Napisano Ponad rok temu
Doskonale Cię rozumiem! Ważę 57kg przy wzroście ok. 180;d;d;d
ekhm... czy ja nie powinnam sie martwic o cos w takim razie??? :? ja mam 58 przy wzroscie 172 mniej wiecej :?
Poproszę o jakieś bliższe wymiary....
Napisano Ponad rok temu
Nie, ale zależy dużo od budowy i dystrybucji masy.
to mnie pocieszyles
Poproszę o jakieś bliższe wymiary....
nie mam pojecia bladego jakie mam wymiary... w zyciu nie mierzylam ... wiem tylko, ze nosze rozmiar 38... (i nikt nie krzyczy na mnie, ze zajmuje jakas nadwyraz duza przestrzen)
Napisano Ponad rok temu
nie mam pojecia bladego jakie mam wymiary... w zyciu nie mierzylam ... wiem tylko, ze nosze rozmiar 38... (i nikt nie krzyczy na mnie, ze zajmuje jakas nadwyraz duza przestrzen)
Spox.
Napisano Ponad rok temu
No i troszkę siłowni do tego też by się przydało, generalnie złożone ćwiczenia.........
lub jak wolisz gainery
Lecz ostrzegam to nie będą tylko mięsnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
powinno być masą mięsową.... Innej metody (chyba, ze chodzi o lapanie boczku, nazywanego eufemistycnie niekiedy masa miesniowa), nie znam.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja i paru kumpli tak wcinaliśmy i efekty mnie zadowoliły, po za tym posiłek jest szybki i prosty.....
A kostkę sera to wcale nie jest łatwo tak na początku zjeść, osoba co waży 50kg i ktoś kto waży 90 kg ja jestem w tej drugiej grupie więc mnie to problemu nie robi...... każdy powinień sam dostosować ilość do własnych możliwości i kontolować efekty.......
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nierównomierne umieśnienie
- Ponad rok temu
-
Potrzebna porada...
- Ponad rok temu
-
Guzy na piszczelach...
- Ponad rok temu