Projekty
Napisano Ponad rok temu
A czasem poprostu nie ma kasy/czasu a pomysly w glowie sie pietrza. Wrzucajcie swoje projekty. Ja do tego nozyka sie przymiezam juz od jakiegos czasu ale ciagle cos mnie odciaga...
W tej chwili mysle rzaczej nad usunieciem tych dziur.
Napisano Ponad rok temu
aktualnie mam dwa pomysły w trakcie "tworzenia", wiec jak skończe - wrzucę.
seeya
[/img]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chce mi się już więcej pracować nad projektem w kompie, zrobiłem sobie makiete i myślę że będzie OK - z utęsknieniem czekam na stal :wink: .
To jest tylko do potencjalnego wycięcia na laserze - będą jeszcze dziury w rękojeści żeby obniżyć wagę. Okładziny planuje z żywicy epoksydowej złączanej pinami - podjąłem już próby wykonania domowej mikarty - nici i kleje epoxy wlane do płaskiej formy - 15min w piekarniku i efekty są interesujące .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cos w ten desen mi po glowie chodzi, walczy on z projektem spearpointa "bojowego", ale nie mam przerysowanego tego projektu z glowy Co do tego na rysunku to jeszcze niewiem czy rekojesc taka jak tam jest czy inna (z rekojescia zawsze najwiekszy klopot jest przy projektowaniu (przynajumniej u mnie) bo niewiem jak bede sie z dana rekojescia czul).
pozatym mysle nad nadaniem mu bardziej drapieznego wygladu bo teraz wyglada troche jak kuchenny tasak Coz narazie to wersja beta narysowana na szybko
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Jezeli macie taki soft - podzielcie sie nazwa...
Lokee
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oto On
Długość całkowita 250mm
Dlugosc ostrza 130mm
Stal D2(będzie)
Okładziny drewno Machoń (chyba)
Pochwa Kydex
I co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Długość całkowita 250mm
Dlugosc ostrza 130mm
Stal D2(będzie)
Pochwa Kydex
I co Wy na to?
Jedyne do czego można by się przyczepić to okładziny z mahoniu w połączeniu z pochwą z kydexu. Moim skromnym zdaniem lepsza byłaby skóra...
Napisano Ponad rok temu
też nie wiem do końca, temat rozwija się w wątku "kuźnia czy szlifierka" i innych ;-) Ale jak policzyłem to ok. 12-15 zł za taki kształt jak w moim projekcie - (chyba 180zł/za minutę cięcia - prędkość cięcia 8metrów/min).Piteros a tak na marginesie to ile kosztuje wycięcie na laserze wiem ze banalne no ale "kto pyta nie bładzi"POZDARWIAM @LL
Pozdrawim
P.S. Żeby w temacie było: wszystkie Wasze projekty takie ładne, zaokrąglone, kolorki, okładziny, a ja takiego gniota projektowego wrzuciłem :wink: .
I MindRazor ma racje do mahoniu to lepiej skóra...
P.S.2. Ciekaw jestem jak Wam wyjdą takie zaokrąglane i kształtne projekty w praktyce, ja na początek będę robił kanciaka ;-)
Napisano Ponad rok temu
Zrobisz jeden, to za jakiś czas zrobisz drugi!!
Napisano Ponad rok temu
Szczególnie chodzi mi o projekty sabertooth'a i Gab3d.
Po prostu zastanawiam się czy życie nie zweryfikuje tych pięknych projektów
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Długość całkowita 250mm
Dlugosc ostrza 130mm
Stal D2(będzie)
Pochwa Kydex
I co Wy na to?
Jedyne do czego można by się przyczepić to okładziny z mahoniu w połączeniu z pochwą z kydexu. Moim skromnym zdaniem lepsza byłaby skóra...
Trafne spostrzeżenie! muszę się nad tym zastanowić, tylko nie wiem czy zmienić pochwę czy okładziny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kuźnia czy szlifierka ?
- Ponad rok temu
-
Hartowanie te prymitywne i te bardziej zawansowane ;)
- Ponad rok temu
-
DOSTAWCY (stal, kompozyty, śruby itp.)
- Ponad rok temu
-
Wypusccie mnie stad! :D
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić stal na custom-a
- Ponad rok temu
-
Mój folder - za jakiś czas- cz.2