Gdzie kupić stal na custom-a
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście polecam firmę:
Inter-Stal Centrum Sp.z o.o.
ul Kolejowa 291, 05-092 Łomianki lub
ul. Owsiana 60 A, 40-780 Katowice
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Opis:
- Mieszczą się pod Warszawą i w Katowicach.
- Bardzo profesjonalna obsługa i nie robią problemu jak usłyszą że chce się kupić 2kg stali a nie 2 wywrotki (co niestety czasami już słyszałem...)
- Stal można kupować w różnych kształtach od prętów, poprzez płaskowniki a na arkuszach blachy kończąc
- Stal można także przy osobistej wizycie wybrać sobie ze ścinek (szczególnie z obróbki arkuszy blach). Najmniejszy arkusz jaki jest sprzedawany to bodajże 2x4m, więc trochę tego będzie, ale ścinki są często naprawdę dobrej jakości i w zupełności wystarczają do zrobienia nawet duuużych noży, a przy tym są relatywnie tanie
- Cena - niestety stal poszła w górę, więc tanio nie jest. Za 1kg stali D2 trzeba zapłacić w okolicach 38zł.
przykład zakupów:
Za 3 kawałki ścinków - waga łączna 2,6kg - o takich wymiarach:24x5x5 ; 14x29x4; 13x12x3 zapłaciłem w sumie 27,30zł, co nie jest chyba porażającą sumą jak za ewentualne piękne 3 noże
Dostałem także (po krótkich negocjacjach) adresy firm (wraz z namiarami na osoby i telefonami), które pracują na stali z tej firmy cieplnie (hartowanie) i bez problemu mogą zahartować dowolną stal - co nie ukrywam, że baaardzo pozytywnie wpłynęło na ogólne wrażenia z obsługi klienta!
Na koniec, pomimo zakupu takiej niewielkiej ilości stali dostałem od pana handlowca, wydruk mówiący o tym czym jest stal D2 (K110), oraz pełną broszurę o całej szczegółowej ofercie firmy!
Pytałem o K190 - czyli stal dość egzotyczną i składem przypominającą CPM-a, ale niestety ta stal sprzedawana jest na razie jedynie w postaci prętów, więc trzeba ją obrabiać jedynie na gorąco, no chyba, że ktoś chce z pręta zeszlifować płaskownik... ;-)
Podsumowanie:
Naprawde bardzo solidna firma, z podejściem pierwsza klasa do klienta, traktowaniem poważnie nawet detalistę i obsługą na 6!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a dokladnie czy to Katowice czy Bytom nie wiem, ale wystarczy zadzwonic - telefony sa na stronie www.
seeya
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma problemu - jak sie "zbiorę" to rzucę posta i sie dogadamy na priva czy mailem
Po prostu: poklon
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście zakłady - tak jak pisałem - podczas kupna stali goście polecili mi zakłady w Wawie, które pracują z ich stalami, i ręczyli głowami, że hartują idealnie - pytanie za ile, bo jeszcze ich nie odwiedziłem - ale jak to zrobię - z pewnością napiszę co i jak...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój folder - za jakiś czas- cz.2
- Ponad rok temu
-
Z CZEGO I JAK ZROBIC REKOJESC NOŻA ?
- Ponad rok temu
-
CHCE ZACZAC !!! TYLKO JAK ?!
- Ponad rok temu
-
Sabertooth Custom - Ground Zero - Wykonanie czesc 1
- Ponad rok temu
-
Custom - realia są okrutne ;)
- Ponad rok temu
-
złożyc bombe, domowej roboty
- Ponad rok temu
-
złożyć pistolet
- Ponad rok temu
-
BHP
- Ponad rok temu
-
Sabertooth Custom - Ground Zero (design)
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić oplot a'la Strider
- Ponad rok temu