CHCE ZACZAC !!! TYLKO JAK ?!
Napisano Ponad rok temu
na forum wszyscy opisuja swoje noze ktore kosztuja po 300$..
pojawil sie nowy pokoik.. poczytalem sobie.. chcialbym tez cos stworzyc.
do hartowania nie mam dostepu. z zciezszych nanzedzi to bylejaka szlifierka.. lepsze to niz nic jakis pilnik tez sie znajdzie, wiertarka - tez.. wszystko to "domowe" - nic profesjonalnego typu: tytanowe wiertla itp..
pomyslaelm sobie o kupnie noza kuchennego za kilka zlotych (z grubym - nieelastycznym ostrzem), rozwaleniu jego rekojesci i dorobieniu wlasnej.. tylko jak ja zrobic ?
oplot - jest ok, ale to zadne wyzwanie..
wystrugac ja z drewna i przykleic/przykrecic..
fajny patent jest z klejem i sznurkiem - tylko trzeba miec pomysl na ksztalt rekojesci.. (ta kchyba zrobie)
potem mozna pochwe uszyc..
na poczatek chcialbym maly nozyk o ostrzu okolo 10cm... nawet nie mam jakiegos pomyslu - do czego mialby mi sluzyc.. na dzialke bym go wzial..
w majsterkowaniu najbardziej lubie majsterkowac.. a potem dopiero uzywac tego co zrobilem.
doradzcie cos.. podajcie jakie sa mozliwosci.. jest pewnie wielu ktorzy chcieli by zaczac w domowym zaciszu, a nie wiedza jak.. no to STARE WYGI..
ZDOPINGUJCIE !
pozdro
ps
co do kleju na rekojesc - "zwykly" distal.. albo to juz w nowym topicu dam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylo, ze ja nie mam pod reka huty.. ani jakiegos marketu stalowego..
moze byc normalny kawal jakeigos plaskownika? potem zaostrzyc to na szlifierce.. liche by to bylo..ale liczy sie zabawa przy robocie..
mysle o przerobieniu malego noza kuchennego..
Napisano Ponad rok temu
Market stalowy..? bylo wiele postów wcześniej na temat miejsce gdzie można kupić stal, myślę, że warto to opisać w oddzielnym poście, co spróbuje dzisiaj wieczorem uczynić.
a potem - faktycznie, to co prezentowałem sam lub masa innych tutoriali w sieci (na budo też już były bardzo ciekawe linki) i .. jedyne trzy rzeczy, które faktycznie mogą sprawiać duuuży problem - to wytrwałość, cierpliwość i zapał, ktróre niestety trzeba utrzymywać przy takiej improwizacji jaką jest uprawianie nożorobnictwa w Polsce - niestety
Swoją drogą przypomina mi to czasy, kiedy to jeszcze na Polibudzie zaliczało się programowanie na ...kartkach papieru... to były czasy
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą przypomina mi to czasy, kiedy to jeszcze na Polibudzie zaliczało się programowanie na ...kartkach papieru... to były czasy
Spokojnie, na polibudzie krakowskiej jeszcze sie zdarza..
Napisano Ponad rok temu
:wink: )
Napisano Ponad rok temu
czekam na fotki. bardzo chetnie zobacze.
na forum ktos pisal o robieniu Custom'ów z tasakow.. rozbraja sie tasaka i wycina ostrze? normalna pilka do metalu da sie to zrobic? jak wyglada potem ostrzenie takiego cuda? to Jumbo chyba pisal.. ale pewny nie jestem.
Napisano Ponad rok temu
Znajdziesz mój custom z tasaka, a i custom z noża kuchennego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sabertooth Custom - Ground Zero - Wykonanie czesc 1
- Ponad rok temu
-
Custom - realia są okrutne ;)
- Ponad rok temu
-
złożyc bombe, domowej roboty
- Ponad rok temu
-
złożyć pistolet
- Ponad rok temu
-
BHP
- Ponad rok temu
-
Sabertooth Custom - Ground Zero (design)
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić oplot a'la Strider
- Ponad rok temu
-
śmieszna sprawa
- Ponad rok temu
-
Własna stal
- Ponad rok temu
-
Jak zaczac?