Glukozamina
Napisano Ponad rok temu
czyli calkiem niezle
wszyscy trenujacy grapling powini brac glukozamine(nie wiem czy tak sie to po polsku nazywa-ale chyba tak-bo jak nie to i tak ktos mnie poprawi)
Napisano Ponad rok temu
wszyscy trenujacy grapling powini brac glukozamine(nie wiem czy tak sie to po polsku nazywa-ale chyba tak-bo jak nie to i tak ktos mnie poprawi)
Dobrze piszesz - glukozamina :-)
Polecam. Tylko trzeba brać regularnie, efekty widac po ok miesiącu
Napisano Ponad rok temu
Polecam. Tylko trzeba brać regularnie, efekty widac po ok miesiącu
a jakie to efekty?
Napisano Ponad rok temu
Efekty?a jakie to efekty?
Usuwa stan zapalny
Zwieksza "nasmarowanie" stawu
Poprawia stan wiezadel i sciegien
Poprawia ogolna ruchliwosc stawu.
Dawki lecznicze sa w lekach takich jak Athryl.
W aptece dostepne sa slabsze suplementy w szerokim asortymencie.
Zwyrodnienie stawów zazwyczaj kojarzone z "zużyciem" stawu. Pogarsza się stan chrząstki poprzez jej zniszczenie, co powoduje, że powierzchnie stawowe kości zaczynają wystawać i ocierać się o siebie nawzajem.
To powoduje ból i zmniejsza ruchliwość.
Może również powstać stan zapalny.
Glukozamina, substancja uzyskiwana ze skorupiaków, stanowi składnik kolagenu budującego chrząstkę. Przyjmowanie tej substancji przez osoby z uszkodzoną chrząstką stawową powoduje jej regenerację, co zmniejsza ból i umożliwia ruch.
Następuje także zatrzymanie procesu niszczenia chrząstki.
Korzystne efekty stosowania glukozaminy stają się tym bardziej widoczne, im dłużej ją stosujemy. Dodatkowym atutem jest całkowity brak działań ubocznych, nawet przy stałym stosowaniu.
Napisano Ponad rok temu
PS. Ja działanie tego środka poczułem już po ok. 5 -6 dniach a używałem go dwa razy i było mniej więcej podobnie.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie problemem była tylko cena , bo za opakowanie na te 4 tyg zapłaciłem 44 zł. Niby nie za wiele , ale jestem tylko biednym studentem
Nie zna ktoś może tańszych ekwiwalentów ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak na marginesie...byłem ostatnio u ortopedy w związku z kontuzją kolana i zapytałem się czy warto brać glukozaminę , stwierdził , że jest to preparat raczej leczniczy niż profilaktyczny i że warto go brać ale przy problemach....
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
5000 byłaby z tego niezła kapsuła ...
Napisano Ponad rok temu
Są to ArtroStop Plus kosztuje około 24 zł za 30 kapsułek i 42 zł za 60, oraz Artrelux MS 19 zł za 30 kapsułek.
Jak do tej pory jest mało doniesień w prasie medycznej odnośnie glukozamin, ale dobowa dawka to około 1500 mg ( mozna więcej według zaleceń lekarza), efekty terapeutyczne uzyskuje się po regularnym stosowaniu przez 2-3 miesiace.
Napisano Ponad rok temu
Najtanszy preparat glukozaminy to OLIMP 120 kap. za 41 zl [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dawka dzienna to 1500 mg siarczanu (2 kap.)
Mozna jeszcze to uzupelnic o kolagen, witamine C itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ból pleców
- Ponad rok temu
-
Odzywki na mase
- Ponad rok temu
-
bolące kolano
- Ponad rok temu