Streetboxing
Napisano Ponad rok temu
Co to jest?
Z góry. dzięki!
Napisano Ponad rok temu
To w sumie ma jakis związek z ulica....
Co to jest?
Z góry. dzięki!
kolejny marketingowy wynalazek majacy na celu nabijanie kabzy niewykwalifikowanym "sensejom"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tam u Ciebie, w Warszawie jest cóś takiego?Widziałem kiedyś prgram o nich. Robili z tego sztukę bardzo brutalą, efaktywyną, elitarną(nie można być karanym)itp. Nie ma parteru(o ile dobrze pamiętam). W programi tro wyglądało dość dobrze, a jak jest naprawdę... Nie mam pojęcia, zależy od trenera..
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojęcia, program był na pewno o grupie spoza Warszawy, a nie widziałem żadnych ogłoszeń, klubów, ani też nie słyszałem,zeby mieli w Wawie...A tam u Ciebie, w Warszawie jest cóś takiego?Widziałem kiedyś prgram o nich. Robili z tego sztukę bardzo brutalą, efaktywyną, elitarną(nie można być karanym)itp. Nie ma parteru(o ile dobrze pamiętam). W programi tro wyglądało dość dobrze, a jak jest naprawdę... Nie mam pojęcia, zależy od trenera..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To w sumie ma jakis związek z ulica....
Co to jest?
Z góry. dzięki!
są zawody bez reguł w wawie z tego co wiem ,ale NAPRAWDE bez reguł :-)
dla mnie to nie jest zbyt ciekawe - przedewszystkim NIELEGALNE - z ringu/klatki często schodzą Ci ,którzy poprostu są wstanie zejść
tzn. mają wszystkie kości na miejscu ,a przynajmniej mogą się poruszać , ale zdarzają się przypadki złamań albo utraty przytomności nie mówią już o krwi
W skład takiego treningu wchodzi dobry styl uderzany (np. thai) + combat + walka bronią + parter ,a raczej wyjście z parteru/obrona . To są raczej kluby (jeśli można to nazwać klubem) undergroundowe i naprawde trudno się do takiego dostać ... i też nie każdy ma ochote na to
Na samym treningu np. lowkicków uczysz się na gołym ciele kolegi .
ps. treningi są zbyt brutalne wg mnie i nie polecam nikomu z reguły przychodzą tam ludzie psychiczni i nie raz się zdarza ,że starsi uczniowie wykorzystują nowych jako worki treningowe...
Napisano Ponad rok temu
są zawody bez reguł w wawie z tego co wiem ,ale NAPRAWDE bez reguł :-)
dla mnie to nie jest zbyt ciekawe - przedewszystkim NIELEGALNE - z ringu/klatki często schodzą Ci ,którzy poprostu są wstanie zejść
tzn. mają wszystkie kości na miejscu ,a przynajmniej mogą się poruszać , ale zdarzają się przypadki złamań albo utraty przytomności nie mówią już o krwi
W skład takiego treningu wchodzi dobry styl uderzany (np. thai) + combat + walka bronią + parter ,a raczej wyjście z parteru/obrona . To są raczej kluby (jeśli można to nazwać klubem) undergroundowe i naprawde trudno się do takiego dostać ... i też nie każdy ma ochote na to
ps. treningi są zbyt brutalne wg mnie i nie polecam nikomu z reguły przychodzą tam ludzie psychiczni i nie raz się zdarza ,że starsi uczniowie wykorzystują nowych jako worki treningowe...
a skąd ty to wszystko wiesz papieros
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Qrde kolejni "odkrywcy" co odkrywają że lowkick boli. A w czym nauka lowkicka na kimś jest lepsza od tarczy itp. ?
Rozumiem kopanie kogoś w sparingu, żywy ruchomy cel który może oddać jest bardzo pouczający.
Przypomina to naukę sprintu przez szczucie psami. Ten niepogryziony będzie najszybszy z całej grupy, ale czy na pewno szybszy od sprintera po sportowym, metodycznym treningu
Napisano Ponad rok temu
ty sie definitywnie nei znasz
nic tak z rana humorem nie napawa jak
rozpierdolenie kumplowi kolana
i w ten oto sposob oczywisty mozesz dla
sekcji zakupic..
karetke
Napisano Ponad rok temu
a skąd ty to wszystko wiesz
byłem na tym treningu i nie chce tam jak na razie wracać
a tak pozatym czy tylko internet i ogłoszenia na słupach was informują o sekcji w waszym mieście ? Jak jakaś się nie ogłasza tzn. ,że nie istnieje ?
Qrde kolejni "odkrywcy" co odkrywają że lowkick boli. A w czym nauka lowkicka na kimś jest lepsza od tarczy itp. ?
no ten trener mówi ,że lepiej się uczyć na nodze niż na tarczy ja nie wiem nie trenuje tam i mniejszy ból czujesz jak Ci wjedzie na jednym treningu 'pare' lowkicków
RObercieP
ty sie definitywnie nei znasz
nic tak z rana humorem nie napawa jak
rozpierdolenie kumplowi kolana
i w ten oto sposob oczywisty mozesz dla
sekcji zakupic..
karetke
złamań żadnych (chyba :roll: ) jeszcze nie było
ps. chodzi kto chce nikt nikogo nie zmuasz już mówiłem ,że to dla sadomaso
ps.2 teraz się zastanawiam po co to pisałem ,teraz moge tylko czekać na ataki i nieudolnie się bronić :-)
Napisano Ponad rok temu
ps. chodzi kto chce nikt nikogo nie zmuasz już mówiłem ,że to dla sadomaso
ps.2 teraz się zastanawiam po co to pisałem ,teraz moge tylko czekać na ataki i nieudolnie się bronić :-)
Ale my nie Ciebie, tylko taki kult macho-twardzielstwa i walk początkujących.
Ja pamiętam walki po których miałem piszczele tak obtłuczone, jakbym naśladował VanDama na drzewie. Tyle, że to walki judo były
Tak jak jest jak ktoś zna 2-3 techniki i uprze się, że musi je na tobie zastosować.
Napisano Ponad rok temu
pozwólcie że przybliże wam troche ten rodzaj walki(bo trudno to nazwać sportem), który trenuje od ponad roku!! jak ktos słusznie zauważył główna siedziba znajduje się w Oławie pod Wrocławiem a klub nazywa się Champions. w Polsce jest kilka filii tego klubu np w Krakowie!!
jak sama nazwa wskazuje jest to nauka walki typowo pod ulicę. w tym systemie wykorzystujemy elementy różnych sztuk walki np krav maga, bas3,combat, box, kickboxing no i oczywiście niezawodne bjj. w trakcie walki dążymy do jak najszybszego "obezwładnienia" przeciwnika i skutecznego wyeliminowania go z dalszej potyczki.
treningi zazwyczaj trwają 2 godziny i to fakt że nie kopiemy zbyt duzo na tarczach tylko bezpośrednio na partnera, ale nie kopiemy tak żeby sie połamać tylko tak żeby druga strona to poczuła i żeby sie samemu poczuło że np kopnięcie czy uderzenie dobrze wchodzi!!generalnie jest ostro ale nie za ostro chyba tak jak wszędzie!!
na treningi przychodzą normalni ludzie, zero agresji a instruktor jest pierwszej jakości!!
XaiMoon musiał trafic do jakiejs rzeźni a nie do klubu street boxingu!!
a co do tego reportazu który był w tv, odbył się on w Oławie i brali w nim udział wszyscy instruktorowie streeta.
podsumowując: street boxing jest brutalny bo ulica jest brutalna a przeciwnik nieobliczalny i dlatego trzeba postepować zdecydowanie nawet w sytuacjach jeden przeciwko 2 lub 3 napastnikom. street nie uczy jakichs smiesznych nierealnych rzeczy, ale przedstawia rzeczywistośc taką jaką jest!!! w razie jakichs jeszcze pytań piszcie z przyjemnościa odpowiem.
Napisano Ponad rok temu
I jakie uprawnienia maja instruktorowie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
he, mam isć na jezdnie i "Przepraszam moze Pan interesuje sie MA"? To ma jakąs strone? I dlaczego obok napisu huta pojawiło sie ?niestety ja nie trenuje w Krakowie podałem go tylko jako przykład, dlatego nie wiem nic konkretnego!! wiem tylko że to jest na hucie wos popytaj w kraku a na pewno ktos kto sie interesuje MA będzie coś wiedział na ten temat pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
XaiMoon musiał trafic do jakiejs rzeźni a nie do klubu street boxingu!!
No w zasadzie normalni ludzie tam nie chodzą :-)więc można powiedzieć ,że to rzeźna ,ale to raczej chodzi na jakich ludzi się trafi...bo sam trener jest w MIARE normalny . Uczył się taja w tajlandi ,walczył tam na tych walkach ber reguł , efekt tego taki ,że prawie nie widzie już już nie mówiąc o nogach na ,których się porusza jakby miał 2 patyki Ale on był jednym z tych twardzieli co łamali kije bejsbolowe na nogach. Uczy on muay thai (przez rok około) po roku wchodzi combat militarny do treningu taja dochodzi parter i walka bronią ,a raczej wychodzenie z parteru w razie czego... klub street boxingu to chyba nie jest patrząc choćby na jego chore ambicje (jego uczniów NIE WOLNO bić ) . Czasami lubi sobie sprawdzić czego nauczył swoich uczniów i zabiera ich np. do baru albo na dyskoteke robią rozrube i leją ochroniarzy (naprawde dobrze im to wychodzi...)
ps. już o tym pisałem 2 raz ,ale nikt mi nie wierzy....ciekawe czemu [/list]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Walka
- Ponad rok temu
-
Wygląd człowieka a stosunek do niego
- Ponad rok temu
-
Jak jest na ulicy i w dyskotekach w innych europejskich kraj
- Ponad rok temu
-
Zawodowcy i ich uliczne boje !
- Ponad rok temu
-
Prawne aspekty OBRONY KONIECZNEJ
- Ponad rok temu
-
dokument na TVP o MA.
- Ponad rok temu
-
Bójka na noże
- Ponad rok temu
-
Ciekawa bojka po dysce
- Ponad rok temu
-
Z pistoletem przeciwko starszej kobiecie z malym dzieckiem??
- Ponad rok temu
-
Czy zawodnik MMA daje rade na ulicy??
- Ponad rok temu